Okula neden siyah çelenk bıraktılar?

Mersin Haber - -TARSUS’TA LİSE MÜDÜRÜNÜN ‘BEN AİKİDOCUYUM, NEREYE VURULACAĞINI İYİ BİLİRİM’ DİYEREK HİZMETLİYİ DARP ETTİĞİ İDDİASI..

07 Ağustos 2015 Cuma, 09:58
Okula neden siyah çelenk bıraktılar?
-

Mersin Haber - Türk Eğitim-Sen Tarsus Şubesi üyeleri, İclal Ekenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul müdürünün, hizmetli  Arif P.’yi darp ettiğini öne sürdü.

Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Sekreteri Yaşar Yılmaz,okul önünde Ülkü Ocakları Tarsus Şube Başkanı Ali Rıza Genç’in de katıldığı basın açıklamasında bulunup, ardından okulun kapısına siyah çelenk bıraktılar.

Yaşar Yılmaz,basın açıklamasında şu iddialarda bulundu:

‘’İclal Ekenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü okulun hizmetlisi Arif .P.’i müdür odasında darp etmiş, darp ederken de utanmadan ‘ben aikidocuyum, nereye vurulacağını iyi bilirim’ diyerek tehditlerine devam etmiş, babası yaşındaki insanın onurunu ve gururunu kırmıştır. Biz öğrenci ve velilerinin eğitim çalışanlarına şiddetinden şikayet ederken, bir okul müdürünün kendi personeli olan bir eğitim çalışanına uyguladığı şiddete ne diyelim? Bu nasıl bir okul müdürüdür? Okulu bu şekilde şiddetle mi yönetmektedir? Acaba öğrencilerine de bu şekilde sürekli şiddet mi uygulamaktadır? Buradan okulun öğrenci velilerine sesleniyoruz . Çocuklarınızla sohbet edin, okul müdürünün şiddetine maruz kalıp kalmadıklarını sorgulayın. Belki de müdür aikidocu olduğu için ondan korkup da şiddete uğradıklarını sizlere söyleyememişlerdir. Okulun personeli olmasını bir tarafa bıraksak bile insanın, babası yaşındaki birine el kaldırması nasıl izah edilebilir? Böyle bir okul müdürü, öğrencilerine büyüğe saygıyı nasıl öğretebilir? Bir okul müdürünün personeline kaba kuvvet uygulamak gibi bir hakkı ve ya yetkisi var mıdır? Bu gücü ve cesareti nereden almaktadır? Yoksa, kendisini daha önce müdürü olduğu okuldaki başarısızlığından dolayı görevinden alıp daha sonra sözde mülakatla yeniden müdür olarak bu okula görevlendirenlere mi güvenmektedir?

            Olayın olduğu gün Tarsus Devlet Hastanesi Ek Bina Acil Servisi’ne giden üyemiz  Arif P. muayene olurken bir doktor, muayeneyi yapan doktorun yazacağı rapora tesir etmek maksadıyla okul müdürüyle birlikte acil servise gelmiş ve doktora bir takım telkinlerde bulunmuştur. Bu görüntüler de kamera kayıtları ile sabittir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözünün muhatabı olan bir doktor, hangi maksatla ve nasıl böyle bir olaya alet olmaktadır?

            Dayakçı okul müdürü ile ilgili idari ve adli süreç başlamıştır. Yetkililerin, bu kanun tanımaz okul müdürü ile ilgili gerekeni yapmalarını bekliyoruz. Bu çirkin ve kabul edilmesi mümkün olmayan şiddet olayını en üst seviyede kınıyor, görevlendirilecek muhakkik marifetiyle bu müdürün aklanmaya çalışılıp çalışılmayacağının ve sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

 

             

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MANSUR YAVAŞ'TAN TARSUS BELEDİYESİ'NE ÖNEMLİ ZİYARET
ÇİFTLER NIKAHLARINI ARTIK MÜFTÜLÜKTE KIYDIRIYOR
“MERSİN’E EN BÜYÜK ESERİM HUZURU GETİRMİŞ OLMAK”
BAŞKAN SOFU, DAYANIŞMA YEMEĞİ VERDİ
Tarsus'ta Bıçaklı Şahıs Polis Tarafından Etkisiz Hale Getirildi
TARSUS'TA YABANCI UYRUKLULARIN EVİNDE YANGIN ...
BÜYÜKŞEHİR'DEN KARBOĞAZINA KIŞ SPORLARI MERKEZİ
Mersin Balık Pazarında 10 Kiloluk Fangri Mercanı
MERSİN'DE LASTİĞİ PATLAYAN TIR KAZASI KORKUTTU
Mersin’de Düğün Yardımı Kutusu Vatandaşların İlgisini Çekti