Tarsus'ta İki Öğrenciyi Boğulmaktan Kurtaran Halil Çakmak Hayatını Kaybetti

Mersin Haber - Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Haziran 2015 tarihinde, DSİ kanalında boulma tehlikesi geçiren iki öğrencyi kurtaran Halil Çakmak, geçirdiği boğulma tehlikesinin ardından kaldırıldığı hastaneden 30 gün sonra acı haber geldi.

31 Temmuz 2015 Cuma, 21:02
G: 31.07.2015 - 21:16
Tarsus'ta İki Öğrenciyi Boğulmaktan Kurtaran Halil Çakmak Hayatını Kaybetti
-

Mersin Haber - Tarsus'ta 11 Haziran 2015 tarihinde Kırklarsırtı Mahallesi, Kasım Ekenler Bulvarı üzerinde geçen DSİ kanalında giren 2 öğrenicinin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören Belediyede yövmiyeci olarak çalışan Halil Çakmak, çocukları boğulmaktan kurtarırken, kendisi ise boğulma tehlikesi geçirmiş ti. Olay yerinde duran kalbi sağlık ekipleri tarfından tekrar çalıştırılan Çakmak kaldırıldığı hastanede 30 gün sonra acı haber geldi.

 
Hatırlanacağı üzere 11 Haziran 205 günü,  saat 15:00 sıralarında, Kırklarsırtı Mahallesi, Kasım Ekenler Bulvarı üzerinde geçen DSİ kanalına giren 2 öğrenci, suyun akıntısına kapılarak yardım çığlıkları atmaya başladılar. O esnada kanal kenarında çim biçen ve Tarsus Belediyesinde yövmiyeci olarak çalışan Halil Çakmak (49), hiç tereddüt etmeden çocukları kurtarmak için kanala atladı.
 
Suda çırpına çocuklardan birini kanalın kenarına iten Halil Çakmak, diğer çocuğunda tutmaya çalıştığında, suyun güçlü akıntısın etkisiyle,  aniden suda batıp çıkmaya başladı.
 
Çevredeki vatandaşlarında yardıma koşmasıyla her iki çocuk sudan çıkartılırken, suyun için bir anda kaybolan Halil Çakmak’ı aramaya başladılar.
 
Vatandaşlar ve olay yerine gelen TAR-KUR Ekipleri tarafından sudan çıkarılan Halil Çakmak’a olay yerinde bekletilen 112 Acil Sağlık Ekipleri tarafından, yoğun şekilde kalp masajı ve nefes alması için teneffüs yapıldı.
 
Hemen ambulansla Medical Park Tarsus Hastanesine kaldırılan Halil Çakmak’a burada doktorlar devam edilen yoğun kalp masajı sonucunda, Çakmak’ın duran kalbini tekrar çalıştırmayı başardılar.
 
Yaklaşık30 gün gündürr tedavi altında olan Halil Çakmak'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.
Hayatını kaybeden Halil Çakmak'ın Tarsus Şehir Mezarlığına defnedildiği belirtildi.
(A. Hakim Kurt)

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Sıcak Havalarda Nelere Dikkat Edilmeli, Uzm. Dr. Çat Açıkladı; “Bol Su Tüketin, Suyun Yerine Başka İçecekler Koymaya Çalışmayın”
69’undan Sonra Mersin Büyükşehir’in Ekipleri Sayesinde Yeniden Ayakta
Büyükşehir’in Programında Ressamlar Karageçit’in Doğal Güzelliklerini Tuvallere Aktardı
Tarsus Ticaret Borsası URGE Proje Takımı, Amerika- New York’ta Düzenlenecek Fancy Food Show Fuarı’na Katıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Tarafından Tarsus Genelinde Cadde Ve Bulvarlarda Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Tarafından Düzenlenen ‘Türkiye’nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ Listesinde Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nden 12 Firma Yer Aldı
Mersin’in Toroslar İlçesi Alsancak Mahallesinde Motosiklet Üzerinde Tabancayla Vurulan Salih Şahin Hastaneye Kaldırıldı
Mersin'in Tarsus ilçesi Çamalan bölgesi Alaman Mezarlığı Civarında Buğday Yüklü Tır Alev Aldı
Mersin Büyükşehir Sanatsal Etkinliklerle Çocukların Gelişimine Katkı Sunuyor
Başkan Seçer, Silifkeli Yurttaşlarla Buluştu: “Hizmetlerimizi Artırarak Devam Ettireceğiz”