Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde ortadan kaybolan, 13 Şubat'ta hunharca öldürülmüş halde cesedi bulunan Özgecan Aslan cinayetinde yeni bir gelişme daha yaşandı. Özgecan Aslan'ı katlettikleri gerekçesiyle başta minibüs şoförü Suphi Altındöken olmak üzere, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe'nin, Tarsus'ta ilk duruşmaya çıkacakları 12 Haziran Cuma günü öncesinde Mersin Barosu, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunarak, suça karıştıkları veya delilleri gizledikleri gerekçesiyle üçüncü şahısların da yargılanmalarını istedi.
"3 SANIK DIŞINDA SUÇA KARIŞAN VE DELİLLERİN GİZLENMESİNE YARDIMCI OLANLARIN DA YARGILANMALARINI İSTİYORUZ"
Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Mersin Başkanı Alpay Antmen, bütün kamuoyu tarafından bilindiği ve takip edildiği üzere Özgecan Aslan cinayeti zanlılarının ilk duruşmasının 12 Haziran Cuma günü Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacağını anımsattı.
Cuma günü tutuklu bulunan 3 sanığın mahkeme huzuruna çıkacağını belirten Antmen, "Fakat en baştan beri Mersin Barosu'nun görevlendirdiği avukat arkadaşlarımız aile adına dosyayı takip ederken, bu suçun işlenmesine yardımcı olan ya da delillerin gizlenmesinde katkısı olan kişilerin de yargılanmasını istediler, savundular. Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı bir kısım zanlı hakkında takipsizlik kararı verdi. Bu takipsizlik kararına karşı Mersin Barosu avukatlarımızın yaptığı itiraz reddedildi. Ancak, arkadaşlarımız bu kişilerin suçun işlenmesine yardımcı oldukları ve/veya suç delillerini gizledikleri kanaatiyle araştırmanın derinleştirilmesini düşünüyorlar. Burada bir hak kaybı olduğu için Mersin Barosu olarak biz Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptık. Eğer Anayasa Mahkemesi burada bir hak ihlali olduğuna ve bu kişilerin de yargılanması gerektiğine karar verirse, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Özgecan Aslan cinayeti zanlıları 3 kişiyle kalmayacak ve diğer zanlılar da mahkeme tarafından yargılanabilecekler" dedi.
Bireysel başvurunun hem Mersin Barosu hem Özgecan Aslan'ın ailesi adına yapıldığını dile getiren Antmen, "Başvuru bugün yapıldı. Çünkü yasal süre geçmeden yapılması gerekiyordu. Zor bir hazırlık dönemi geçirildi. Bütün deliller tek tek incelendi, hiçbir ayrıntı kaçırılmak istenmedi. Bu nedenle Anayasa Mahkemesi'ne bugün gidildi" diye konuştu.
Anayasa Mahkemesi'nden kararın ne zaman çıkacağının kendi iş yüküne bağlı olduğunu da ifade eden Antmen, "Ama bu dava çok önemli bir dava. Ben Anayasa Mahkemesi'nin de hassasiyeti dikkate alarak çok hızlı bir şekilde karar vereceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.