Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
‘’Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler”, Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde GENKÖK araştırma merkezinde gerçekleştirilen çalıştayda masaya yatırıldı.
Hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi ve klinik kullanımı konusunda ülkemizden ve dünyanın gelişmiş ülkelerinden seçkin bilim adamların katıldığı çalıştayla ilgili bilgiler veren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çetin, hücresel tedavilerin, birçok kanserin tedavisinde ve onarıcı-yenileyici etkisinin yanı sıra, öldürücü enfeksiyonlara karşı etkin bir tedavi yöntemi olarak öne çıktığını söyledi.
Aynı zamanda çalıştay başkanı da olan Prof. Dr. Mustafa Çetin, ’’Binlerce yıldan beri süregelen bitkisel tedaviler ve kimyasal ilaç moleküllerinin yerini yakın gelecekte hücresel tedavi ürünlerinin alacağı görülmektedir. Geleneksel yöntemlerle yeni ve etkin bir molekülün ancak yirmi yıl süren, bir milyar dolardan fazla bir araştırma geliştirme maliyeti karşılığında doktorların kullanımına sunulabildiği düşünüldüğünde, tedavi edici hücresel ürünlerin ve biyolojik molekülerin geliştirilmesine olan ihtiyaç ortadadır. Günümüzde, tüm dünyada öldürücü enfeksiyonlara karşı hücresel tedavi ürünlerinin geliştirilmesi konusunda yoğun araştırmalar yapılmaktadır. Konuyla ilgilenen bilim insanları patojene karşı güçlendirilmiş hücresel ürünlerin önümüzdeki dönemde hayatı tehdit eden enfeksiyonlara karşı önemli ve etkili bir yaklaşım olacağı konusunda hemfikirler’’ dedi.
GENKÖK ARAŞTIRMA MERKEZİ KÖK HÜCRE VE HÜCRESEL TEDAVİLERİ KONUSUNDA ÖNCÜ
Hücresel tedavi ürünleri gelişmiş ülkelerin seçkin tıp merkezlerinde kök hücre ve organ nakli yapılan hastalarda ortaya çıkan öldürücü virüs enfeksiyonlarında başarı ile kullanıldığını belirten Prof. Dr. Çetin, ‘’Söz konusu biyomoleküler ve akıllı hücresel tedavi ürünleri dünyanın gelişmiş ülkeleri ile hemen aynı anda GENKÖK tarafından hastalarımızın kullanımına sunulmaktadır. Kök hücre ve hücresel tedaviler konusunda son yılarda yapılan çalışmalar ve yatırımların ardından biyoteknolojik ürünler hastalarımızın umut kaynağı haline gelmiştir. Bugün gelinen noktada ülkemiz insanı bu çok gelişmiş tedavi uygulamalarına dünyanın en gelişmiş ülkeleri ile aynı zamanda ve uluslararası kalite standartlarında tamamen yerli üretimle ulaşma imkânı bulmaktadır’’ ifadesini kullandı.
Erciyes Üniversitesi GENKÖK GMP üretim merkezinin hücresel ürünler ve biyoloji tedavi ajanları konusunda ülkemizin en önemli üretim üslerinden birisi haline geldiğini de kaydeden Prof. Dr. Mustafa Çetin, ‘’Amacımız sadece araştırma yapmak değil, çalışmalar sonucu ortaya çıkan biyoteknolojik ürünleri hastalarımızın kullanımına sunmaktır’’ diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.