Kolaylı Gazetecilere Yönelik Şiddeti Kınadı

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü, ne yazık ki gazetecilere yönelik şiddet ve hakaretin yoğunlaştığı bir ortamda anacağız. Bu gelişmeler bizi üzüntüye ve endişeye boğuyor” dedi.

02 Mayıs 2015 Cumartesi, 16:20
Kolaylı Gazetecilere Yönelik Şiddeti Kınadı
-

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü, ne yazık ki gazetecilere yönelik şiddet ve hakaretin yoğunlaştığı bir ortamda anacağız. Bu gelişmeler bizi üzüntüye ve endişeye boğuyor” dedi.
Birleşmiş Milletler’in 1993 yılında, ifade ve basın özgürlüğüne dünya çapında destek vermek, bu konuda duyarlılığı artırmak maksadıyla Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak 3 Mayıs’ı belirlediğini anımsatan Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı “Ne yazık ki, dünya basınıyla birlikte yarın kutlamayı düşündüğümüz ‘Basın Özgürlüğü Günü’nü, Aksaray Emniyet Müdür Yardımcısı’nın gazeteciye attığı yumruğun ve CHP’li vekillerin bir televizyonun kadın program müdürüne hakaretlerinin gölgesinde anımsayacağız” dedi.
Türkiye’nin, uluslararası raporlara bakıldığında basına yönelik karnesinin zayıflarla dolmaya başladığını, ülke içinde hemen her gün gazeteciye yönelik keyfi hakaret ve şiddet ortamının alışkanlık haline geldiğini de sözlerine ekleyen Kolaylı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Aksaray Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Parıltı’nın, sadece görevini yaptığı için bir gazeteci arkadaşımıza yumruk atıp küfür etmekte bir sakınca görmediğini, diğer yandan CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve Aykut Erdoğdu’nun yine bir TV’nin kadın program müdürüne hakaret ettiklerini öğreniyoruz. Bu gelişmeleri, ülke demokrasimiz ve basın özgürlüğü açısından üzüntüyle ve endişeyle karşılıyor, her fırsatta medyaya sözlü veya fiili saldırıyı mubah gören her türlü anlayışı da şiddetle kınıyoruz.”
Halkın gerçekleri öğrenme, haber alma ve bilgi edinme hakkı olan basın özgürlüğüne vurgu yapan Kolaylı, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Basın özgürlüğü, sadece basın kuruluşlarının ya da gazetecilerin özgürlüğü demek değildir. Bu bağlamda basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğüdür ve demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Günümüzde Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu’nun bazı maddeleri ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler içermektedir. Meslektaşlarımız yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle yargılanmaktadır. Bu durumun sona erdirilmesi ve basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması gerekmektedir. Basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması, hepimizin önceliği olmalıdır.”
Öte yandan Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı 8 federasyon başkanı da, bir taraftan Konfederasyon Genel Başkanı Nuri Kolaylı’nın yaptığı açıklamaya tam destek verirken, bir taraftan da yayınladıkları basın açıklamalarıyla tepkilerini dile getirdiler.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
AVRUPA ŞAMPİYONU TAEKWONDO MİLLİ TAKIMIMIZ YURDA DÖNDÜ
ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MERSİN’DE YAPILACAK
"KADIN HİKAYELERİ TİYATRO FESTİVALİ"
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 2025 YILI BÜTÇESİ 27 MİLYAR 500 MİLYON
TARSUS BELEDİYESİ YAĞIŞ SONRASI TAHRİBATI HIZLA GİDERİYOR
MUT BELEDİYE BAŞKANI ORHAN'A 2023 BAŞARI ÖDÜLÜ VERİLDİ
Tarsus’ta tehlike arz eden çatı malzemesi İtfaiye ekipleri tarafından söküldü
MERSİN MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN, MERSİN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA ZİYARETİ
BAŞKANVEKİLİ UYAN, YILMAZ İLE ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ
YUNUS EMRE GENGEÇ ÖGRETMEN DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI