Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde yürütülen Anne Üniversitesi projesi kapsamında verilen eğitim devam ediyor.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Anne Üniversitesi’ni ziyaret ederek açıklamalarda bulundular.
İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Naim Akman Konferans Salonu’nda devam eden Anne Üniversitesi kapsamında bu hafta Doç. Dr. Bünyamin Akdemir, “Girişimcilik” konusunu anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, eğitim programına katılarak ilk bölümü dinlediler. Verilen arada açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Semtlerimizde, mahallelerimizde kadınlara yönelik bir çok eğitim programımız var. Buradaki programımız da onlardan bir tanesi. Burada amaç daha sağlıklı aile yapısını oluşturacak temel bilgileri verebilmek. Çünkü, sağlıklı toplumlar sağlıklı ailelerle oluşuyor” dedi.
Anne üÜniversitesi kapsamında aile içi iletişimden ilk yardım konularına kadar 11 farklı dalda eğitim verildiğini anımsatan Başkan Çakır, “Bugün anlatılan girişimcilik dersi, hanım kardeşlerimizin çocuklarına da yansıtması anlamında çok önemli. Çünkü üretebilmek, bir şeyleri bir araya getirebilmek çok önemli. Belki farklı konular da olsa girişimciliği aile ekonomisi ile birleştirmek suretiyle evde yapılabilecek çok küçük dokunuşlar bile sizlerin girişimci ruhunu ortaya çıkaracağı kanaatindeyim” diye konuştu.
Başkan Çakır, eğitim programının verimli geçmesini temenni ederek, “Bu programı arttırmayı hedefliyoruz. Üniversitemizle birlikte bir başlangıç yaptık. Bu vesileyle üniversitemize de çok değerli hocalarımıza da yürekten teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılara tebriklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, anneliğin önemi işaret ederek, “Annelik sonradan öğrenilir mi diye sorarsanız bence çok zor. Yüce Rabbimin herhalde bütün insanlar içerisinde en güzel varlık olarak lütufta bulunduğu kişiler anneler. Hiçbir şekilde hiçbir duygunun yerini alamayacağı bir duygu. Anneliği tarif ederken bu duyguyu yaşamayan insanların çok zor tarif edeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla öncelikle anne olmak isteyip de olamayan bütün kadınlarımıza Yüce Rabbim o duyguyu tattırsın diyorum. Çünkü o duyguyu tattıktan sonra yerine hiçbir şeyi onun yerine koyamadığınızı, evladın yerini hiçbir şeyin alamadığını çok net biliyorsunuz. Evlat olduğunuzda annenin yerini hiçbir şeyin tutmadığını görüyorsunuz” diye konuştu.
Anne Üniversitesi’nin ülkemizde başlayan değerler eğitimini beraberinde getirecek çok güzel bir çalışma olduğunun altını çizen Çalık, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Bu vesileyle bu programın başlamasına vesile olan Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Sayın Emine Erdoğan’a ben hassaten teşekkür ediyorum. Bu programı Malatya’da uygulamaya başlatan Büyükşehir Belediye Başkanıma ve çok değerli hocalarım ile katılımcı olan değerli annelerime de hassaten teşekkür ediyorum.
Ailenin en önemli temel direği kadındır. Kadının anneliği ile birlikte o yuva şefkati çok daha başka bir anlam kazanır. Yüce Rabbimin bize lütfettiği o duyguyla evlatlarımız, günahsız doğuyor ve sonrasında onların yetiştirilmesinde ilk öğretmenliği annelerimiz yapıyor. Bizler yapıyoruz veya bizim annelerimiz bizlere yaptı. Allah rahmet eylesin anneciğimi yeni kaybettim ve ondan öğrendiğim duyguları, babamdan, ailemden öğrendiğim duyguları herhalde hiçbir öğretmenimden alamamışımdır.
Evet ben siyaset yapıyorum; Anne olarak, eş olarak, kadın olarak ülkem için, milletim için Malatyam için bir şeylere üretmeye gayret ediyorum. Ve çok önemli belki ismimin önünde sıfatlar var. Ama bu sıfatlar içinde ben hep şunu söyledim; Almış olduğunuz eğitim bir kariyerdir, siyaset bir kariyerdir, bulunduğunuz pozisyon bir kariyerdir ama en önemli kariyer benim için aldığım eğitim de dahil olmak üzere birbirinden ayrıştırarak söylüyorum anneliktir.”
Çalık, kadına karşı şiddet konusuna da değinerek, şöyle konuştu:
“Maalesef kadın cinayetlerinin yaşandığı, tüm dünyada kadına karşı şiddetin uygulandığı bir atmosfer var. Bunu değiştirmek hem erkeğin hem kadının birlikte elinde. Peygamber Efendimizin eşine, çocuklarına göstermiş olduğu davranış tarzı hepimize örnek olmak olmalı. Hz. Hatice Annemizin kadınlığı, Hz. Aişe Annemizin anneliği hepimize örnek olmalı. Kadına karşı şiddette hepimiz çok net tavır almalıyız. Biz TBMM’de de Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Meclis Başkanımızla birlikte hepimiz şiddete hayır dediğimizi karşı durduğumuzu belirtmek isterim. Kadına karşı şiddetle ilgili yasal düzenlemeler yapıyoruz, çok kanunlar çıkardık, çıkarıyoruz ama en önemli kanun bizim yüreğimizdeki kanunlardır. Bizim aklımızdaki kanunlardır. Bizim yapmamız gereken, kadına karşı, aileye karşı almamız gereken tavır ve davranışlarda en önemli kanun, beynimizdeki kanunları değiştirmektir.”
Yapılan konuşmalardan sonra katılımcılara günün anısına gül takdim edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.