Dünyanın en büyük sanatçılarının eserlerinden oluşan “Ellerin Büyüsü” adlı sergi, Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün desteğiyle yarın Değirmenönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.
Dünyaca ünlü El Cerrahı Prof. Dr. Hans Zilch’in özel koleksiyonundan, aralarında Auguste Rodin, Pablo Picasso, Eugene Delacroix, Man Ray, Salvador Dali, Le Corbusier, Joseph Beuys ve Georg Baselitz gibi pek çok büyük sanatçının eserlerinin de yer aldığı en seçkin örnekler, Meryem Schultz’un koordinatörlüğünde, İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünde Muratpaşa Belediyesi Değirmenönü Kültür ve Sanat Merkezi’nde yarın sergilenecek.
İlk kez Berlin Üniversitesi’nde hocalık yaparken ellerle ilgili çalışmaları biriktirmeye başlayan Zilch’in, Picasso eserlerinden sonra orijinal eserler toplamaya başladığı, 30 yılda oluşan koleksiyonu, gittiği her ülkede aynı isimle sergilediği belirtildi. “Ellerin Büyüsü” adlı sergide dünyanın en büyük sanatçılarının 70 eserinin yer alacağı, Abidin Dino ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun resimleri, Antalya’da yaşayan sanat ustası Fikret Otyam’ın 30 yıl önce ıssız bir Anadolu köyünde çektiği çok özel bir fotoğrafının da sanatseverlerle buluşacağı kaydedildi. Sergide ayrıca 13 Nisan’da hayatını kaybeden Nobel ödüllü edebiyatçı Günter Grass ve Amerikan sinemasının önemli yönetmenlerinden David Lynch’in çalışmalarının bulunduğu ifade edildi.
Çağdaş dünya sanatının en öncü sanatçılarının eserleriyle, Türk sanatının büyük ustalarının eserlerini buluşturan ve sanata değer katan sergiyi Antalyalı sanatseverlerin beğenisine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Ümit Uysal, herkesi sergiye davet etti. Başkan Uysal, “Sanatın, hayatı çoğaltan, insanı yücelten zenginliğini, uluslararası bir şölene dönüştürmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Antalya’da Pharmactive’in sponsorluğunda açılacak sergi, Haziran’da İstanbul’da, Temmuz’da Hamburg’da sergilenecek. Serginin durakları arasında İzmir Folkart Sanat Galerisi, Ankara Çankaya Belediyesi Modern Sanatlar Galerisi, Mönchaus Museum, Goslarer Museum, Hameln Museum da yer aldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.