Öz İplik-İş Sendikası ’İş Kazası Kader Değildir’ projesi kapsamında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, "Biz ekmek mücadelesi verirken ve alın teriyle çalışırken ölmek istemiyoruz" dedi.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, "Her yıl yüzlerce insan koruyucu önlemlerin alınmadığı yada ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan iş kazaları sonucunda hayatını kaybetmekte yada iş göremez duruma gelmektedir. 2014 yılında soma’da, Ermenek’te maden faciası, asansör kazası, işçileri taşıyan otobüslerin yaptığı kazalarda yaşanan toplu ölümlerle felaket üstüne felaket yaşadık. 2014 yılında iş kazaları sonucunda bin 800’den fazla işçi hayatını kaybetti. 2014 yılının Ocak ayında 101 işçi iş kazasında hayatını kaybederken, 2015 yılının aynı ayında bu rakam daha da artarak 125’e çıktı. Soma faciasından sonra iş kazalarına karşı duyarlılık oluşmasına rağmen ölümler halen devam ediyor. Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre hergün 4 işçi iş kazaları sonucunda hayatını kaybediyor. Biz ekmek mücadelesi verirken ve alın teriyle çalışırken, üretirken ölmek istemiyoruz" diye konuştu.
İnanç ayrıca, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza müracaat ettiğimiz ’İş Kazası Kader Değildir’ projemiz bakanlık tarafından kabul edildi. Ocak ayında proje uygulamalarına başladık. Öz İplik-İş Sendikası olarak projelerimizle anılan bir sendika olmak istiyoruz. Sürdürülebilir projeler geliştiriyoruz. Çalışma hayatındaki sorunların çözümüne somut öneriler getiren yenilikçi çalışmalar yapıyoruz. Proje kapsamında 12 ay süre ile Çorlu-Adana-Malatya-Gaziantep’te 24 kişilik gruplar halinde toplam 96 tekstil işçisine 2’şer gün 4’er saatten 8 saat sürecek iş sağlığı ve güvenliği ile ilkyardım eğitimleri vereceğiz. Eğitime katılan işçilere de sertifika vereceğiz" şeklinde konuştu.
İşitme engelli çalışanlara işaret diliyle iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verileceğini belirten İnanç, "5 ayrı ilde vereceğimiz iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin ilkini Kayseri’de 113 işitme engelli üyemize işaret dili ile vereceğiz. İşitme engellilere iş sağlığı ve güvenliği eğitimini verme düşüncemizin oluşmasında işyeri ziyaretlerimizde işitme engelli çalışanlarla diyalog kuramama sonrasında ortaya çıktı. İşitme engellilerin dünyasına giremiyorduk. Sorunlarını anlayamıyorduk. Çözüm konusunda yetersiz kalıyorduk. İşitme engelli çalışanlarımıza iş sağlığı ve güvenliği kapsamında makine başında acil durum zorlukları, iş arkadaşları ile iletişim, işbaşı eğitim ve kurum içi eğitimler, yasal bilgilendirmeler, işyeri acil tahliye, tıbbi müdahale, yangına karşı korunma ve acil durumlarda ne yapmaları gerektiğine ilişkin eğitim verilecektir" ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.