Çekmeköylü Çocuklar Geri Dönüşüm Eğitimi Aldı

Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayrıştırma Tesisi’ni gezen Çekmeköylü çocuklar, aldıkları eğitim sonrasında Çekmeköy Belediyesi tarafından ‘Gönüllü Çevre Koruma Müfettişi’ ilan edildi.

28 Nisan 2015 Salı, 12:35
Çekmeköylü Çocuklar Geri Dönüşüm Eğitimi Aldı
-

Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayrıştırma Tesisi’ni gezen Çekmeköylü çocuklar, aldıkları eğitim sonrasında Çekmeköy Belediyesi tarafından ‘Gönüllü Çevre Koruma Müfettişi’ ilan edildi.
Çekmeköy Belediyesi, ilköğretim öğrencilerine geri dönüşüm tesislerini dolaştırarak geri dönüşüm sürecini anlattı. Çekmeköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Özkartallar Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayrıştırma Tesisi’ne getirilen çocuklar, atıkların ayrıştığı makineleri ve toplanmalarını yerinde görerek tecrübe edindi. Meraklı gözlerle yapılan işlemleri izleme imkanı bulan çocuklar, aldıkları ayrıştırma eğitimi sonrasında Çekmeköy Belediyesi tarafından ‘Gönüllü Çevre Müfettişi’ ilan edildi.
“AĞAÇLAR KESİLMEZSE OKSİJENİMİZ OLUR”
Nükte Sözen İlköğretim Okulu öğrencilerinden Bengisu Ayşe Kasap geri dönüşümün çevre açısından önemli olduğunu belirterek, “Ben merak ediyordum, bir kağıdın kaç kere kullanıldığı ayrıştırma sürecini. Geri dönüşüm oksijenimiz için önemlidir çünkü geri dönüşüm sağlarsak eğer ağaçlarımız kesilmez. Ağaçlarımız kesilmezse eğer oksijenimiz olur. Burada ilginç bir koku var o koku olmasının sebebi ise atık maddelerin içinde artık bırakılması. Bu yüzden de bunlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
Tesisleri gezme imkanı bulan öğrencilerden Uğur Zorbacı ise, “Geri dönüşüm için buraya geldim. Burada en çok merak ettiğim ise karton ve metal. Aslında bu kadar çok metal atığı olacağı hiç aklıma gelmezdi. Daha çok plastik atıklar çıkar diye düşünmüştüm. Atıklar konusunda ise daha dikkatli olmamız gerekiyor. Mesela ağaçları korumak için kağıtları dikkatli kullanmalıyız mesela önünü kullandığımız kağıdın arkasını da kullanmalıyız. Çünkü ağaçlar oksijenimiz için çok önemli” diye konuştu.
“ÇOCUKLARIN AYRIŞTIRMA SÜRECİNİ GÖRMELERİNİ İSTEDİK”
Çekmeköy Belediyesi Çevre Mühendisi Musa Semih Kılıç, geri dönüşüm sürecini anlatmak üzere öğrencileri tesislere getirdiklerini dile getirerek, “Buradaki asıl amacımız, çocukların bu ortamı görmeleri ve sahadaki kokuyu alıp yapabileceklerini tam anlamıyla öğrensinler istedik. Buraya geldiklerinde aslında mevcut durumu görerek ambalaj atıklarını ve diğer malzemeleri nasıl ayıracaklarını yapmaları gereken şeylerin ne olduklarını ve özellikle çöpe karışmaması gerektiklerini kendilerinin görmelerini istedik. Biz burada Çekmeköy Belediyesi olarak kendilerine şu şekilde rozet takdim ettik. Bu rozetle Çekmeköy Belediyesi’nde bu arkadaşlarımız okullarındaki arkadaşlarına, ailesine, akrabalarına etrafında kim varsa ambalaj atıklarının ne olduğunu, nasıl yapılması gerektiğini ve de bir süreci anlatacaklar ve bu şekilde Çekmeköy Belediyesi’nde ambalaj sürecini de kendileri gözlemlemiş olacaktır” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TSO, KASIM AYI MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
ÇAMLIYAYLA'DA 10 TON KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ
MTSO’da, iklim değişikliğiyle başa çıkmanın yolları arandı
İSMETPAŞA MAHALLESİ GERİ DÖNÜŞÜMDE KADERİNE TERK EDİLDİ
56 İLDE TEFECİLERE VE DOLANDIRICILARA "KUYU-46" OPERASYONU
MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ'TAN SİLİFKE ZİYARETİ
AKDENİZ İLÇESİ TOROSLAR, KAZANLI VE HOMURLU MAHALLELERİ KANALİZASYON SORUNU TARİHE KARIŞIYOR
MERSİN MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN, TARSUS ZİYARETİ
MESKİ’DEN KIŞ UYARISI: SU SAYAÇLARI DONMA RİSKİNE KARŞI KORUNMALI
SİLİFKE'DE KARŞIYAKA HAZIRLIĞI