Alerjik Göze Soğuk Kompres

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nuri Güzel Ayer, alerjik reaksiyon olan gözlere soğuk kompres uygulanması ile kaşıntı, yanma, batma şikayetlerinin azaldığını söyledi.

28 Nisan 2015 Salı, 11:24
Alerjik Göze Soğuk Kompres
-

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nuri Güzel Ayer, alerjik reaksiyon olan gözlere soğuk kompres uygulanması ile kaşıntı, yanma, batma şikayetlerinin azaldığını söyledi.
Gözde alerjik reaksiyonların sık görülmesinin; dış ortamdaki alerjenlere karşı açık olmasından kaynaklandığını ifade eden Dr. Ayer, “Bazı kişiler alerjik reaksiyonlara daha yatkın oluyor. Bu kişilerde alerjik konjonktivitler daha sık görülüyor” dedi.
Dr. Ayer, en sık görülen alerjik göz hastalıklarını mevsimsel alerjik konjonktivit, vernal keratokonjonktivit, atopik keratokonjonktivit, kontakt lense bağlı papiller konjonktivit olarak sıraladı. Dr. Nuri Güzel Ayer, gözde sık görülen bu alerjik hastalıklar hakkında bilgiler verdi.
MEVSİMSEL OLABİLİYOR
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nuri Güzel Ayer, alerjik hastalıkları başlıklar halinde şöyle özetledi;
Mevsimsel Alerjik Konjonktivit: Gözün en sık rastlanan alerjik hastalığı olarak tanımlanıyor. İlkbaharda başlıyor, polen mevsimi bittiğinde düzeliyor, genellikle burun alerjisi eşlik ediyor. Gözlerde kızarıklık, yanma, batma, sulanma, çapaklanma en sık görülen şikayetler arasında yer alıyor.
Vernal Keratokonjonktivit: Genellikle ilkbaharda ortaya çıkıyor, çocuklarda ve gençlerde ortaya çıkıyor. Her iki gözü etkileyen, genelde zeminde alerjik hastalık öyküsü olanlarda, kuru ve sıcak iklimi olan bölgelerde daha sık görülüyor. En belirgin özelliği gözlerde kaşıntı, sulanma, yanma, batma, gözde yabancı cisim hissi, ipliksi bir çapaklanma olmasıdır.
Atopik Keratokonjonktivit: Hasta veya ailesinde atopi hikayesi olan, şikayetleri vernal konjonktivite benzeyen ancak daha ileri yaşlarda (30-50) ortaya çıkan mevsimlere göre değişiklik göstermeyen, görme kaybına yol açabilen bir hastalıktır. En belirgin şikâyetler kaşıntı, yanma, batma, sulanma, kornea (saydam tabaka) yüzeyinde damarlanma ve kesifliktir.
Kontakt Lense Bağlı Papiller Konjonktivit: Kontakt lensin oluşturduğu mekanik travma nedeniyle ortaya çıkıyor. En sık yumuşak kontakt lens kullananlarda görülüyor. Gaz geçirgen sert kontakt lens kullananlarda daha az sıklıkta ortaya çıkıyor. Kaşıntı ve mukoid sekresyon en belirgin şikâyettir. Kontakt lense karşı tolerans azalıyor."

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
"DOLANDIRICILIK VE YASA DIŞI BAHİS" OPERASYONLARINDA 48 KİŞİ YAKALANDI
BÜYÜKŞEHİR, ULAŞIMI HEM KONFORLU HEM DE GÜVENLİ HALE GETİRİYOR
“SAHTE KİMLİK İLE KAÇTI PARMAK İZİ İLE YAKALANDI”
SİLİFKE GENÇLİK MERKEZİ TAMAMLANDI
TSO, KASIM AYI MECLİS TOPLANTISINI YAPTI
ÇAMLIYAYLA'DA 10 TON KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ
MTSO’da, iklim değişikliğiyle başa çıkmanın yolları arandı
İSMETPAŞA MAHALLESİ GERİ DÖNÜŞÜMDE KADERİNE TERK EDİLDİ
56 İLDE TEFECİLERE VE DOLANDIRICILARA "KUYU-46" OPERASYONU
MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ'TAN SİLİFKE ZİYARETİ