Türkiye'de İlk Ve Tek Polygon Art Çalışması Terakki'de

Terakki Vakfı Okulları’nda 4. sınıf seviyesinden 9. sınıf seviyesine kadar olan 3D tasarım kulüplerinde öğrenciler, kağıttan 3 boyutlu obje yaratma sanatı olan papercraft ya da pepakura olarak da bilinen polygon art’da 3D çizim programında ürettikleri 3 boyutlu objeleri 3D yazıcıyla modelleyerek vey..

20 Nisan 2015 Pazartesi, 20:25
Türkiye'de İlk Ve Tek Polygon Art Çalışması Terakki'de
-

Terakki Vakfı Okulları’nda 4. sınıf seviyesinden 9. sınıf seviyesine kadar olan 3D tasarım kulüplerinde öğrenciler, kağıttan 3 boyutlu obje yaratma sanatı olan papercraft ya da pepakura olarak da bilinen polygon art’da 3D çizim programında ürettikleri 3 boyutlu objeleri 3D yazıcıyla modelleyerek veya karton maketlere dönüştürerek üzerlerine çeşitli yüzey kaplamaları uyguladıkları nesli tükenmekte olan bir vahşi hayvanlar serisi oluşturuyor.
Başlangıç seviyesi sınıfları 20 - 100 poligondan (Gorilla vb.) ve üst seviye sınıfları ise 1000 poligondan oluşan (Tilki vb.) çalışmalar yapıyor.
Terakkili öğrencilerin 3D tasarım kulüplerindeki diğer çalışmalarından biri ise mimarlık ve mühendislik yeteneklerini ortaya çıkaran kağıda şekil verme sanatı Kirigami.
Terakki Ortaokulu 3D Tasarım Kulübü öğrencileri de teknoloji ve tasarım öğretmenleri İsmet Kaptıkaçtı rehberliğinde dünyadaki tarihi yapıları modellemenin yanı sıra cumhuriyetin kuruluş yıllarını ve kazanımlarını temsil eden bir Atatürk Köşesi oluşturdu.
Terakkili öğrenciler, “Düzen - Kurgu Kuşağı” etkinliklerinde önce Atatürk Köşesi’nin çizimini yaptılar, kağıttan modelini oluşturdular. Ardından Terakki’deki marangoz atölyesinde ahşaptan ürettikleri bu köşeyi boyadılar. Heykel öğretmenleri Tufan Yücedağ ise Atatürk maskını yaptıktan sonra Atatürk Köşesi tamamlandı.
Atatürk Köşesi’nin aşağıya doğru olan eğimleri cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki zorluklarını, yukarıya doğru olan eğimleri ise cumhuriyetin kazanımlarını anlatıyor.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Sıcak Havalarda Nelere Dikkat Edilmeli, Uzm. Dr. Çat Açıkladı; “Bol Su Tüketin, Suyun Yerine Başka İçecekler Koymaya Çalışmayın”
69’undan Sonra Mersin Büyükşehir’in Ekipleri Sayesinde Yeniden Ayakta
Büyükşehir’in Programında Ressamlar Karageçit’in Doğal Güzelliklerini Tuvallere Aktardı
Tarsus Ticaret Borsası URGE Proje Takımı, Amerika- New York’ta Düzenlenecek Fancy Food Show Fuarı’na Katıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Tarafından Tarsus Genelinde Cadde Ve Bulvarlarda Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Tarafından Düzenlenen ‘Türkiye’nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ Listesinde Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nden 12 Firma Yer Aldı
Mersin’in Toroslar İlçesi Alsancak Mahallesinde Motosiklet Üzerinde Tabancayla Vurulan Salih Şahin Hastaneye Kaldırıldı
Mersin'in Tarsus ilçesi Çamalan bölgesi Alaman Mezarlığı Civarında Buğday Yüklü Tır Alev Aldı
Mersin Büyükşehir Sanatsal Etkinliklerle Çocukların Gelişimine Katkı Sunuyor
Başkan Seçer, Silifkeli Yurttaşlarla Buluştu: “Hizmetlerimizi Artırarak Devam Ettireceğiz”