Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Kulübü, Isparta Gelendost ilçesine Robotik Atölyesi kuracak. Bu kapsamda ilçeye Şehit Erhan Çakmak Ortaokuluna giden kulüp üyeleri yaptıkları robot gösterileriyle ilçede şenlik havası estirdi, akabinde Mayıs ayında faaliyete başlayacak Robotik Atölyesi için Protokol imzaladı.
Proje kapsamında ziyaret edilen Şehit Erhan Çakmak Ortaokulu’nda SDÜ Teknoloji Kulübü tarafından “çizgi izleyen robot”, “mini sumo robot”, “engel algılayan robot”, “ışık izleyen robot” ve “ilk insansı Semazen robot” gösterileri yapıldı. Gösteri kapsamında öğrenciler, robotları yakından inceledi ve robotları kendileri çalıştırarak yarıştırma fırsatları oldu. Yaklaşık 600 öğrencinin katıldığı gösteride öğrencilere robot teknolojileri hakkında bilgiler verildi.
Şehit Erhan Çakmak Okul Müdürü Halis Bilgin proje hakkında detayları anlattı. Bilgin, “TÜBİTAK tarafından desteklenen projemizle öğrencilerimizin bilime ve teknolojiye olan ilgilerini artırmaya çalışacağız. Projemiz kapsamında robotik atölyesi kurmamızın amacı öğrencilerimizin bu kadar eğitici ve teknoloji odaklı bir bilim ile tanışmalarını sağlamaktır. Bu atölyemizde ilçemizde daha önceden “Teknolojiyi Uzak Köylere Taşıyoruz” projesi kapsamında gelerek gösteri gerçekleştiren robotik ve eğitim derneği ekibinden destek istedik ve onlarda bu isteğimizi memnuniyetle karşıladılar. Bizlere bu projemizde destek veren Robotik ve Eğitim Derneği ve Teknoloji Kulübüne teşekkür ediyoruz” diye konuştu
Robotik ve Eğitim Derneği ve SDÜ Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş, “Gençlik Spor İl müdürlüğü, Teknoloji Fakültesi ile protokol imzalayıp 14 ilçede gerçekleştirdiğimiz "Teknolojiyi Uzak Köylere taşıyoruz" isimli projenin meyvelerini erken vermesinden dolayı oldukça mutluyum. Bizler gelecek neslin teknolojiyi kullanmaktan ziyade teknolojiyi üretmesini sağlaması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. TÜBİTAK tarafından desteklenen bu projede öğrencilerin robotik teknolojilerini tanımaları, ilgi duymaları ve bu alanda çalışmalar yapabilmeleri için bizler robotik koçluğu yapacağız. Robotik atölyesinin kurulduktan sonra alanında uzman ekibimiz ile birlikte öğrencilerimize temel elektronik, temel yazılım, mekanik ve tasarım eğitimleri verilecektir. Ekibimiz öğrencilere temel düzeyden başlayarak ileri düzey robot tasarımı, programlama, akış diyagramları, algılayıcılar teknolojileri hakkında uygulamalı eğitim verecek ve bu eğitimler neticesinde öğrencilerimiz kendi robotlarını yapabileceklerdir” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.