Çanakkale ili oda ve borsaları müşterek toplantısı Çanakkale Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda, 8 Nisan’da Ankara’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Çanakkale’nin ticaret ve sanayisinin önündeki üç temel sorunun Başbakan Ahmet Davudoğlu’na aktarılması kararlaştırıldı.
Toplantıya Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özen, Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, Çanakkale İli Oda ve Borsaları Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Başkanları, Meclis üyeleri, Genel Sekreterleri Çanakkale İli Oda-Borsaları Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Yavuz Yıldırım ve basın mensupları katıldılar. Toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, dört ayda bir yapılması gereken ortak toplantıların Çanakkale’nin ortak sorunlarını incelemek, temsilcilerinin görüşlerini belirlemek ve çareler aramak amacıyla yapıldığını belirtti. Ardından, 8 Nisan’da Ankara’da TOBB’un ev sahipliğinde Başbakan Ahmet Davudoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek olan VIII. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda dile getirilmek üzere Çanakkale’nin ticaret ve sanayisinin önündeki üç temel sorunun ve bu sorunları aktarmak üzere sözcülük görevi yapacak temsilcinin belirlenmesine geçildi.
Oturum başkanı Kaya Üzen tarafından başkanlara ve toplantıda hazır bulunan meclis ve yönetim kurulu üyelerine söz verilerek Ankara’da en üst düzeyde gündeme getirilmek üzere Çanakkale’nin en temel sorunları ve ihtiyaçlarının neler olduğu konusundaki fikir ve düşüncelere soruldu. Yapılan değerlendirmeler neticesinde Çanakkale’nin sorunlarını VIII. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda dile getirmek üzere sözcü olarak Çanakkale TSO Başkanı Bülend Engin’in seçilmesine oy birliği ile karar verildi. Şurada Başbakan Davutoğlu’na, Ulaşım ve turizm, Eğitim ve sanayi konularındaki sorunlar aktarılacak.
Çanakkale’nin kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımının yetersiz olduğu belirtilen sunumda, duble yolların tamamlanması, hava ulaşımında istikrarın sağlanması, demiryolunun Çanakkale’ye kadar getirilmesi, Çanakkale yat limanı, Çanakkale kruvaziyer iskelesi, Lâpseki yat limanı ve balıkçı barınağı, Gelibolu limanı, Karabiga limanı. Havaalanının taşınarak mania sorununun ortadan kaldırılması ve yatırımcıların önünün açılması gibi konularda destekler istenecek. 21 Kasım 2012’de protokolü imzalanmış bulunan TOBB ETÜ’ye bağlı iki fakültenin Çanakkale’ye kazandırılması konusu da şurada Başbakan Davutoğlu’na sunulacak. Sanayi alanında ise, mevcut OSB’lerin geliştirilmesi, Ezine gıda ihtisas OSB (Ezine süt ve süt ürünlerinin ihracat kapasitesinin artırılması), Çan karma OSB konularında bilgiler aktarılacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.