Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Ambalajlı ekmek şirketi Uno, Yıldız Holding bünyesinde iki yılda cirosunu ikiye katlayarak 400 milyon TL’ye ulaştırdı. Yılda 90 bin tonun üzerinde üretim yapan Uno’nun Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz ve Antalya’da açılacak yeni fabrikalarıyla toplam yatırım bedeli 2016 yılına kadar 90 milyon doları bulacak.
Ambalajlı ekmek şirketi Uno, 2014 yılını yüzde 30 büyüyerek 400 milyon lira ciro ile kapattı. Mart 2015 itibariyle 500 milyonuncu ekmeğini üreten Uno, yeni yatırımlarına da hız kazandırdı.
Ambalajlı ekmek pazarında yüzde 62’lik pazar payı ile Türkiye’nin lider paketli ekmek markası olan Uno, geçtiğimiz yıl İstanbul ve İzmir’de 2 yeni fabrika daha açarak fabrika sayısını beşe çıkardı. İki yıl içinde Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz’de iki yeni taze ürün tesisi ve Antalya’da bir donuk ürün tesisi olmak üzere üç yeni fabrikayı daha üretime almayı hedefleyen Uno’nun toplam yatırımı da 90 milyon doları bulacak.
Önümüzdeki üç yıl içerisinde toplam sekiz üretim tesisinde yıllık 125 bin ton üretim kapasitesi ile çalışacak olan UNO’nun 2018 yılı iş hacminin 1 milyar TL’yi bulması planlanıyor. Temmuz 2014’te İstanbul Dudullu’da faaliyete giren yeni fabrikasıyla ev dışı tüketim pazarında artan dondurulmuş ürün talebini karşılayan Uno, İzmir’de faaliyete giren taze ekmek kategorisinde üretim yapan fabrikasıyla birlikte yıllık üretimini 90 bin tonun üzerine çıkardı.
Uno, 800 araçlık filosuyla 65 dağıtım merkezinden yılda 3,6 milyon ziyaret yaparak 81 ildeki müşterilerine ulaşıyor. Uno farklı bölgelerdeki fabrikaları, dağıtım filosuyla birlikte toplam 3 bin kişiye istihdam oluşturuyor.
Türkiye’nin, AB ülkeleri ortalamasının 3 katı ekmek tüketimiyle dünyada en yüksek ekmek ve unlu mamül tüketimine sahip olan ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Uno Yönetici Ortağı ve CEO’su Federico Caruncho, markanın önümüzdeki dönem yatırımlarına dair hedeflerini şöyle özetledi: “Ambalajlı ekmek pazarı, Türkiye ekmek pazarının sadece yüzde 1’ini oluşturuyor. Bu oran Kuzey Avrupa’ da yüzde 50’ lerde iken, iklim, hayat tarzı ve beslenme alışkanlıkları olarak Türkiye’ ye daha çok benzeyen Güney Avrupa’da yüzde 15 civarında seyrediyor. UNO’nun amacı, Türkiye gibi Avrupa ortalamasının çok üstünde ekmek tüketen bir pazarda bu rakamları yakın bir gelecekte yüzde 7-8 seviyelerine çıkarmak. Yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza bu yönde devam edeceğiz”.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.