Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Serbest Bölge Film Atölyesi tarafından “Bosch Çevre Semineri” etkinliği gerçekleştirildi. Seminere, konuşmacı olarak National Geographic Mucidi ve Şehir Planlamacısı Thomas Culhane katıldı.
Kongre Merkezi Salon Anadolu’da gerçekleştirilen etkinlikte National Geographic Mucidi Thomas Culhane katılımcılarla iklim değişikliği, çevre koruması, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında kendi deneyimlerini paylaşarak, katılımcılara yaşadıkları şehirlerde çevre kirliliğini azaltma ve tasarruf etme yöntemlerini anlattı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, bu tür toplantılarda 3’üncü yıllarına girdiklerini söyledi. Bu yılki etkinliklerine Anadolu Üniversitesi’nde başladıklarını vurgulayan Süer, doğaya ve insana saygılı ürünler ürettiklerini belirtti. Süer, “İnsanların hayatlarını kolaylaştırmayı sağlıyoruz. Tabi tüm bunları yaparken sosyal sorumluluk projeleri kapsamında da iklim değişikliği, doğal kaynakların doğru kullanımı, güneş enerjisinin kullanımı, katı atıkların dönüştürülmesi, enerji ve su tasarrufu gibi konularda büyük yatırımlar yatırımlar yaparak tüketicilerin kullanımına sunuyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizde de eğitim ve çevre odaklı çalışmalar yapıyoruz. Bunu okul öncesi çocuklara çevre ve hayvan sevgisini tiyatro ile anlatıyoruz. Üniversitelerde de son 3 senedir Bosch Çevre Seminerlerini tertipledik. Burada çevreye ve doğaya nasıl katkıda bulunabiliriz, bireysel anlamda neler yapabiliriz onları konuşacağız. Katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
"SORUNLARA SIRTIMIZI DÖNMEYELİM"
Açılış konuşmasının ardından sunumuna başlayan Culhane katılımcılara, yaşadıkları şehirlerdeki çevre kirliliğini azaltma ve tasarruf etme yöntemlerini aktardı. Culhane, “İklim değişikliği gibi küresel sorunlara karşı savaş açtık. Biz bu tür problemlerle başa çıkabiliriz. Sorunlara sırtımızı dönmeyelim. Toplumdaki her çocuğa bilimi aşılayabilirsek, bilimi çok daha ilerilere taşıyabiliriz. Toplumlara karşı iyi şeyler oluşturmamız gerekiyor” dedi.
Gerçekleştirilen seminerin ardından dinleyicilere “Katılım Sertifikası” verildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.