Kent Konseyi'nin Konuğu Doç. Dr.durduran Oldu

Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubu’nun yerel yöneticilere yönelik düzenlediği Kent Bilgi Sistemi konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Savaş Durduran oldu.

26 Mart 2015 Perşembe, 10:50
Kent Konseyi'nin Konuğu Doç. Dr.durduran Oldu
-

Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubu’nun yerel yöneticilere yönelik düzenlediği Kent Bilgi Sistemi konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Savaş Durduran oldu.
Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubu’nun düzenlediği konferansta konuşan NEÜ Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Savaş Durduran, modernleşmenin önemli bir adımı olan şehirleşmenin aynı zamanda trafik, yoğun yapılaşma, hava kirliliği, eğitim, sağlık, güvenlik, iletişim ve altyapı gibi sorunları da beraberinde getirdiğine işaret ederek, bu nedenle Kent Bilgi Sistemi’nin kentlerin sağlıklı gelişmesi bakımından son derece önemli olduğunu vurguladı.
ANTALYA’NIN EKSİKLİĞİ
Kent Bilgi Sistemi’nin, uygulandığı kentle ilgili tüm verileri ortaya koyduğunu da vurgulayan Doç. Dr. Savaş Durduran, “Bu sistemle sahip olunan verilerin de sürekli güncellenmesi gerekiyor. Ne kadar çok veriye sahip olmanız değil, o verileri ne ölçüde kullanabildiğiniz önemlidir. Antalya gibi hızla gelişmekte olan bir kentte, bugüne kadar Kent Bilgi Sistemi’ne geçilmemiş olmasını da büyük bir eksiklik olarak görmekteyim” dedi.
AVRUPA ÜLKELERİNDE 30 YIL ÖNCE KULLANILMAYA BAŞLANDI
Doç. Dr. Durduran, Kent Bilgi Sistemi’nin Avrupa ülkelerinde yaklaşık 30 yıl öncesinden kullanılmaya başlandığını, Türkiye’de ise ilk olarak 1987 yılında İstanbul’un altyapı çalışmalarına yönelik başladığını da belirtti. Doç.Dr. Durduran, “Günümüzde bu sistem bazı kentlerimiz, hatta ilçelerimizde bile uygulanmaktadır. Belediye Kanununa göre uygulanması yasal bir zorunluluk olan Kent Bilgi Sistemi bazı belediyelerimiz de ise sadece göstermelik olarak var. Yasanın kurulmasını emretmesi, ancak standartlarını belirlemiş olması da ayrı bir sorun teşkil etmektedir” ifadelerini kullandı.
Oldukça çok faydası bulunan Kent Bilgi Sistemi’ni bazı belediyelerin yüksek maliyetini gerekçe göstererek gerektiği şekilde uygulamamalarını anlamanın pek mümkün olmadığını da ifade eden Doç. Dr. Durduran şunları söyledi:
“O kadar çok faydası var ki bunu görmüyorlar. Bir kent için en önemli sorunlardan olan gecekondulaşma, kaçak ve çarpık yapılaşmayı bu sistemle önlüyor, sağlıklı bir altyapının oluşmasını sağlıyorsunuz. Çünkü her türlü imkanı sunuyor. Ayrıca belediyelerin gelirlerini arttırıcı faydaları da var.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
YENİCE'DE TREN OTOMOBİLE ÇARPTI:1 YARALI
MALATYA'DA 4,6 ŞİDDETİNDE DEPREM
EVDE EĞİTİM GÖREN AHMET YAVUZ'A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
KAPANAN SERTAVUL YOLU AĞIR ARAÇLAR HARİCİNDE ULAŞIMA AÇILDI
KADINA YAPILAN ŞİDDETİN BAHANESİ OLMAZ
MUT BELEDİYESİ'NDEN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA DESTEK
Mersin Hava Durumu! Anamur, Yenişehir, Akdeniz, Aydıncık, Toroslar, Bozyazı, Tarsus, Çamlıyayla, Gülnar, Erdemli, Silifke, Mezitli ve Mut Hava Durumu
MERSİN'DE YÜZLER GÜLMÜYOR
MERSİN'DE KAZA: 2 YARALI
VATANDAŞLARDAN TEHDİTLE HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETMEYE ÇALIŞAN FAİLLER KOM EKİPLERİMİZCE YAKALANDI