Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından “Bilişim Hukukunun Güncel Sorunları” konulu konferans gerçekleştirilerek yaşanan sorunlar hakkında neler yapılması gerektiği konuşuldu.
Üç farklı oturumdan oluşan programda, hukuki açıdan verilerin ticarileştirilmesi, internet hukuku, kişisel verilerin korunması alanındaki gelişmeler, ,internet sansür ağı ve sosyal medya aracılığıyla işlenen suçlar konuları üzerinde konuşuldu.
Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Salon Anadolu’da gerçekleştirilen konferansa konuk olarak İstanbul Barosu’ndan Avukat Burçak Ünsal, İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Tekin Memiş, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Elif Küzeci ve diğer ilgililer katıldı. Programa ayrıca Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Aydın, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan, öğretim üyeleri ve öğrenciler de dinleyici katıldı.
“HER ŞEY BİLİŞİM ÜZERİNDEN DÖNMEYE BAŞLADI”
Çok güncel bir konu üzerinde konuştuklarını bildiren Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Aydın, bugün bazı sorunlar üzerinde neler yapılması gerektiği üzerinde duracaklarını söyledi. Aydın, “Bilişim çok güncel bir konu. Her şey bilişim üzerinden dönmeye başladı. Artık Zaytung ile gülüyoruz, Wikipedia ile öğreniyoruz, Whatsapp ile haberleşiyoruz. Devlet işlerimizi bile E-devlet sistemi üzerinden yapıyoruz ve kitabımızı da bu mecralar üzerinden okuyabiliyoruz. Bir bilişim bombardımanı altındayız. Bunun oluşturduğu bazı sorunlar var. Bugünkü konferansımızda bunlara çözümler aramaya, sorunların çözümlerinin ne olduğunu bulmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
“BİLİŞİM ARTIK YAŞANTIMIZIN BİR GERÇEĞİ”
Çok yetkin konuşmacılarla konferansın gerçekleştiğini söyleyen İstanbul Barosu’ndan Avukat Burçak Ünsal da, konuların çok yerinde güncel konular olduğunu vurguladı. Artık her işimizin dijital dünyada olduğunu aktaran Ünsal şöyle devam etti:
“Bilişim artık yaşantımızın bir gerçeği. Bugün insanlar ticaretten devletle olan ilişkilerine, sağlık kurumlarından sigorta ile olan ilişkilerine hatta evliliklerinden boşanmalarına her şeyi dijital dünyada yaşıyor. Bu illa kötü bir şey demek değildir. Hatta bu gibi hakların ve zorunlulukların kullanılması artık dijital dünyada kaçınılmaz bir zorunluluktur. O yüzden bilişimin doğru şekilde düzenlenmesi, insanların özgürlüklerini kullanabilecekleri şekilde fakat zararlarından da mağdur olmayacakları şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Dünyanın evrensel bir ortak akılla bu gibi sorunlara çözüm bulmamız bir gerekliliktir. Biz de bugün burada bu konuyla ilgilenen hukukçular olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Böyle bir fırsatı bizlere verdiği için Hukuk Fakültesi’ne çok teşekkür ediyorum.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.