Jandarma Genel Komutanlığı Elazığ'da Kadına Yönelik Şiddeti Anlattı

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi projesi, koordinasyon ve farkındalık oluşturma semineri son olarak Elazığ’da yapıldı.

20 Mart 2015 Cuma, 10:36
Jandarma Genel Komutanlığı Elazığ'da Kadına Yönelik Şiddeti Anlattı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi projesi, koordinasyon ve farkındalık oluşturma semineri son olarak Elazığ’da yapıldı.
Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde yapılan Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi kapsamında 24. il olarak Elazığ’da seminer düzenlendi. Bir otelde yapılan seminere, Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanvekili Asım Nazırlı, Elazığ İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, Vali yardımcıları, İlçe kaymakamları, akademik personel, kamu, kurum temsilcileri, askeri personel ve çok sayıda davetli katıldı.
Elazığ İl Jandarma Komutanı Albay Sefer Resuloğlu konuşmasında, "Sahip olan güç ve kuvvetin başka bir insana ya da gruba karşı uygulanması olan şiddet olgusunun maalesef toplumsal yaşamın her aşamasında rastlanmaktadır. Kadına yönelik şiddet kadının toplumsal yaşama aktif katılımını önlemekte, sosyal ve ekonomik kalkınmanın önüne de engel oluşturmaktadır. Kadına yönelik şiddet toplumun bütün kesimlerinin ortak ve kararlılıkla mücadelesi ile önlenebilecek önemli ve çok boyutlu bir sorun olarak karşımızda durmaktadır" diye konuştu.
Temel bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddet, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli toplumsal sorunlardan bir tanesi olduğuna vurgu yapan Vali Zorluoğlu, şunları söyledi: "İster toplumsal, ister özel yaşamda meydana gelsin, kadına yönelik şiddet kadının fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine, acı çekmesine yol açan, kadının temel hak, özgürlükleri ile onurunu zedeleyen haksız bir eylemdir. Kadına yönelik şiddet olaylarına, ailede, işyerinde, sokakta, okulda, genel anlamda sosyal hayatın her aşamasında rastlanmaktadır. Ama ne yazık ki kadınlarımızın, en iyi korundukları yer olarak düşündüğümüz aile içinde daha fazla ve yaygın bir şekilde şiddete maruz kaldıkları görülmektedir."
Günümüzde toplumların gelişmişlik, demokratikleşme ve uygarlık seviyeleri kadın hakları konusundaki hassasiyetleri ile ölçülmektedir diyen Vali Zorluoğlu, konuşmasına şöyle devam etti;
"Bunun bilincinde olarak son yıllarda genel olarak insan hakları ve özel olarak da kadın hakları konularında gerek yasal düzenlemeler gerek uygulamalar anlamında önemli ilerlemeler kaydettiğimizi memnuniyetle ifade ediyorum. Kadın-erkek eşitliği, kadının insan haklarının korunması, kadının birey kimliğinin güçlendirilmesi gibi konularda önemli yasal değişiklikler, ilerlemeler sağlandı. Bunlara ilaveten, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de kanayan bir yara olan, kadınların hayatına mal olan, olmasa bile sakat bırakabilen, korku içinde yaşamalarına yol açan, aileleri parçalayan, toplumsal kaynakların israfına yol açan ve birçok toplumsal soruna kaynaklık eden aile içi şiddet, töre cinayetlerinin sona erdirilmesi için de önemli adımlar atıldı. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından AB kaynağı kullanılarak uygulamaya konulan bu ve benzeri projeler, bir taraftan gerçekleştirilen yasal düzenlemelerin etkin bir şekilde hayata geçmesine katkı yaparken, diğer taraftan da kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda kamu kuruluşlarında ve kamuoyunda farkındalık oluşturmakta kurumlar arasında işbirliği yapılması imkanını geliştirmektedir."
Konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu, proje destek afişini imzaladı. Program AB Proje Subayı Jandarma Üsteğmen Asım Kalmaz’ın Aile İçi Şiddet, Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk Suçlarıyla Mücadelede Jandarmanın Görev ve Yetki Sorumlulukları Yönergesini anlattı.
Çalıştay Yöneticisi Gülsen Ülker de, Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi projesini anlattı. Proje kapsamında her 5 kadından 2’sinin fiziksel şiddete maruz kaldığı Türkiye’de, Jandarma Genel Komutanlığı, bu proje ile kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede idari kapasitesini daha da artırmayı, kurumlar arası işbirliğini kuvvetlendirmeyi ve kendi içinde eğitim verecek 250 eğitmeni yetiştirmeyi hedeflediği belirtildi.
Program kapsamında 12 bin personele toplumsal cinsiyet, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele, jandarmanın görevi, sorumlulukları ve uygulanacak prosedür ile 6284 sayılı yasa ve işleyişi konularında eğitim verileceği açıklandı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
EBEVEYNLERE, ÇOCUKLARDA EKRAN KULLANIMI İLE ALAKALI SEMİNER…
SINAVLARA BÜYÜKŞEHİR’İN FİZİKİ YETERLİLİK KURSU İLE HAZIRLANIYORLAR
TARSUS İDMANYURDU YÖNETİMİ BASIN TOPLANTISI YAPIYOR
ÇAMLIYAYLA'DA ZİRAAİ İLAÇ BAYİLERİNE DENETİM
KARABÖRK'TEN, EKİCİ'YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
AVRUPA ŞAMPİYONU TAEKWONDO MİLLİ TAKIMIMIZ YURDA DÖNDÜ
ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MERSİN’DE YAPILACAK
"KADIN HİKAYELERİ TİYATRO FESTİVALİ"
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 2025 YILI BÜTÇESİ 27 MİLYAR 500 MİLYON
TARSUS BELEDİYESİ YAĞIŞ SONRASI TAHRİBATI HIZLA GİDERİYOR