Beynin Bilinmeyenleri Selçuk'ta Anlatıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Neocortex Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen Tıp Festivali kapsamında “Neden Bir Beynimiz Var?” başlığı altında karmaşık yapıdaki beynin bilinmeyin yanları anlatıldı.

20 Mart 2015 Cuma, 01:33
Beynin Bilinmeyenleri Selçuk'ta Anlatıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Neocortex Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen Tıp Festivali kapsamında “Neden Bir Beynimiz Var?” başlığı altında karmaşık yapıdaki beynin bilinmeyin yanları anlatıldı.
Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştiren etkinliğe Neocortex Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Serdar Gergerlioğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Beyin ve Sinirbilim üzerine akademik çalışmaları olan Doç. Dr. Sinan Canan, ‘Neden Bir Beynimiz Var’ sunumuyla beynin mucizevi yönlerini anlattı. “İnsan beyninin evrendeki en karmaşık nesne olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Canan, “İnsanoğlu olarak şimdiye kadar beyinden daha karmaşık bir nesne görmedik, bundan sonrada eminim ki göremeyeceğiz. Hepimiz beyin hakkında bir takım benzetmelerde bulunuruz. Beyni bazen bir makine, bazen bir bilgisayar bazen de sabit bir sürücüye benzetiyoruz. Bizim beynimiz asla bunların hiçbiri değil ve çok daha fazlasıdır. Ne olduğunu da açıkçası çok da fazla bilemiyoruz. Bana sorsanız peki beyin nedir? Bizim en sevdiğimiz cevap şudur: Evrendeki en gelişmiş hayatta kalma donanımıdır. Sizi hayatta tutmaya çalışıyor. Beynin yaptığı şey budur” dedi.
“MUTFAKTAKİ MALZEMELERDEN BEYİN YAPABİLİRİZ”
Beynin yapısına değinen ve fiziksel olarak mutfaklarımızda çok kolay bir şekilde bulabileceğimiz ürünlerle beyin yapılabileceğini söyleyen Doç. Dr. Canan, “1 litre su, 160 gram yağ, 110 gram protein, 15 gram şeker ve 15 gram tuzla beyin yapabilirsiniz. Ama maddi yapı bize beyin hakkında çok şey sunamıyor. Beynin içi incelendiğinde dışarıdaki gibi karmaşık bir yapının olmadığı görülüyor. Mikroskopla incelediğimizde ise beyni oluşturan hücrelerin vücudun tüm hücrelerinden farklı olduğunu görüyoruz. Beyindeki hücreler uzantılara sahipler ve bir sürü uzantı ile birbirine bağlanıyorlar ve inanılmaz karmaşıklıkta işlem yapıyorlar” diye konuştu.
Hafızamızın sınırsız olduğunu da vurgulayan Doç. Dr. Canan, “Hafızamızın bir sınırı yoktur ama duygusal olarak bağ kurmadığımız bir şeyi öğrenip hafızanızda tutamayız. Bu nedenle öğrenmek için bir şeyi sevmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
UYUŞTURUCU TACİRLERİ TOKYO'DAN KAÇAMADI
Çocuklarımıza Yönelik Bilgilendirme Çalışmaları
JANDARMA'DAN UYUŞTURUCU OPERASYONU
EBEVEYNLERE, ÇOCUKLARDA EKRAN KULLANIMI İLE ALAKALI SEMİNER…
SINAVLARA BÜYÜKŞEHİR’İN FİZİKİ YETERLİLİK KURSU İLE HAZIRLANIYORLAR
TARSUS İDMANYURDU YÖNETİMİ BASIN TOPLANTISI YAPIYOR
ÇAMLIYAYLA'DA ZİRAAİ İLAÇ BAYİLERİNE DENETİM
KARABÖRK'TEN, EKİCİ'YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
AVRUPA ŞAMPİYONU TAEKWONDO MİLLİ TAKIMIMIZ YURDA DÖNDÜ
ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MERSİN’DE YAPILACAK