Şap Hastalığı Mücadelesinde Yeni Bir Döneme İmza Atıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile BVHO arasında imzalanan protokol sonrasında Bursa’daki serbest veteriner hekimlere de sahada şap aşısı yapma yetkisi verildi. Oda Başkanı Sinan Sağlam, yeni uygulananın Türkiye’de koruyucu hekimlikte yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ve hastalıklarla müc..

19 Mart 2015 Perşembe, 00:14
Şap Hastalığı Mücadelesinde Yeni Bir Döneme İmza Atıldı
-

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile BVHO arasında imzalanan protokol sonrasında Bursa’daki serbest veteriner hekimlere de sahada şap aşısı yapma yetkisi verildi. Oda Başkanı Sinan Sağlam, yeni uygulananın Türkiye’de koruyucu hekimlikte yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ve hastalıklarla mücadelede büyük fayda sağlayacağını söyledi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) arasında imzalanan 2015 yılı ilkbahar ve sonbahar dönemi “şap aşılama protokolü” çerçevesinde Bursa’daki serbest veteriner hekimlerin sorumluluk alanları belirlendi. Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya katılan veteriner hekimlere protokol hakkında bilgi veren BVHO Başkanı Sinan Sağlam, hayvancılık sektörünün en önemli sorunlarından biri olan şap hastalığı ile mücadelede en etkin çözüm yolunun koruyucu hekimlik olduğuna dikkat çekti.
Sağlam, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde görülen şap hastalığının virüs kaynaklı olduğunu söyledi. Sağlam, şap virüsünün hava yolu ile hayvandan hayvana çok hızlı bir şekilde yayıldığını ve gıda güvenliği de tehdit ettiğini belirterek, “Hastalık büyük ekonomik kayıplara yol açıyor. Hayvanların, et ve süt verimlerini önemli ölçüde etkiliyor. Bu hastalıktan korunmanın en iyi yolu şap aşısı yaptırmaktır. Çünkü hastalığın tedavisi hem uzun sürüyor hemde oldukça masraflı oluyor” dedi.
Geçmiş yıllarda şap aşısını sadece Gıda Tarım ve Hayvancılık il veya ilçe müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldığını hatırlatan Sağlam, bakanlığa personel yetersizliği sebebiyle aşılamanın zamanında yapılamadığını ilettiklerini belirterek, “Aşılamanın serbest veteriner hekimlerce yapılmasını talep ettik. Bu talebimiz olumlu cevap buldu. Böylece ülke genelinde veteriner hekimler odaları ile il müdürlükleri protokoller imzalamaya başladı” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
İSMETPAŞA MAHALLESİ GERİ DÖNÜŞÜMDE KADERİNE TERK EDİLDİ
56 İLDE TEFECİLERE VE DOLANDIRICILARA "KUYU-46" OPERASYONU
MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ'TAN SİLİFKE ZİYARETİ
AKDENİZ İLÇESİ TOROSLAR, KAZANLI VE HOMURLU MAHALLELERİ KANALİZASYON SORUNU TARİHE KARIŞIYOR
MERSİN MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN, TARSUS ZİYARETİ
MESKİ’DEN KIŞ UYARISI: SU SAYAÇLARI DONMA RİSKİNE KARŞI KORUNMALI
SİLİFKE'DE KARŞIYAKA HAZIRLIĞI
KARDA MAHSUR KALAN VATANDAŞLARIN VE HAYVANLARIN İMDADINA BÜYÜKŞEHİR KOŞUYOR
TADEKA’DA “TARSUS’TAN DÜNYAYA YAYILAN İNANÇ ROTASI” SÖYLEŞİSİ
UYUŞTURUCU TACİRLERİ TOKYO'DAN KAÇAMADI