İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde “İnsan Onurunun ve Değerinin Yükseltilmesi” konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan sosyal hizmet uzmanları genç meslektaşlarına ve öğrencilere mesleki tecrübelerini aktardı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dünya Sosyal Hizmetler Günü kapsamında gerçekleştirilen panelde konuşan Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli sosyal hizmetlerin Türkiye’nin en önemli konularından biri olduğuna vurgu yaparak “Özellikle Sosyal Hizmet Bölümü’nde okuyan öğrencilerimizin bu konularda daha titiz ve ehemmiyetli olması için gayret ediyoruz. Çünkü sosyal hizmetler alanı önümüzdeki yılların lider olmaya namzet Türkiye’sinde ve globalleşen dünyada çok önemli bir yer tutacak. Ve sosyal noktada ülkemizin nabzını tutmakla birlikte herkesin yardımına koşabilecek projelerde kendilerini ispat edebilecekleri bir bölüm olmasından dolayı öğrencilerimizin sosyal sorumluluk içerisinde sosyal hizmete ağırlık vermesine gayret ediyoruz” dedi.
TÜRKİYE’NİN VE DÜNYA’NIN GELİŞMEYE İHTİYACI VAR
Sosyal hizmet alanında öğrencilerin yaşayarak öğrenmesi gerektiğini belirten Abdulkadir Gayretli, “Biz öğrencilik yıllarımızda ne yaptıysak şu anda bunun şuuru içerisinde çalışmalar yapıyoruz. Bunlar bizim için birer hayati tecrübe oldu. Dolayısıyla bizler de öğrencilerimizin ezbercilikten uzak bir eğitim alarak daha aktif olabilmesi için bu projelere ehemmiyet vermelerini arzu ediyoruz. Böyle seminerlerle öğrencilerimizin ufkunu açması, ideallerinin genişlemesi ve birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini ifade ediyoruz. Türkiye’nin, dünyanın ve insanların gelişmeye ihtiyacı var” dedi.
DÜNYADA İNSAN ONURU VE DEĞERİ GİDEREK AZALMAKTA
Panelde konuşan oturum başkanı Prof. Dr. Veli Duyan, dünyada insan onurunun ve değerinin giderek azaldığına ifade ederek “Sosyal hizmet uzmanları insana insanla yardım eden nadir mesleklerden biridir. Bilgisi, becerisi ve değer temeliyle yani insanın kendi yaşamıyla bir başka insanın yaşamına dokunması demektir. Ve bu süreç içerisinde özellikle toplumun refahının yükselmesi için çalışmalar yapılıyor. Bu yılki temamız da Dünya Sosyal Hizmet Günü kapsamında insan onuru ve değerinin yükseltilmesiyle ilgili. Ben inanıyorum ki bir yerde bir konu gündeme getiriliyorsa orada o konuyla ilgili bir sorun var demektir. Yani sosyal hizmet uzmanları olarak biz, 3. bin yıl da insan hakkı ihlallerinin söz konusu olduğu, kadın cinayetlerinin arttığı, çocuğa karşı şiddetin yükseldiği, yaşlıların istismar edildiği bir dünyada insan onurunun ve değerinin korunmasına inanmaktayız. Bu konuda duyarlılık kazandırmak için böyle bir günü tahsis ettik. Bu yoldaki öğrencilerimize tavsiyem hayatı ve kendilerini sevsinler. Böylece emin olun yaşamlarında çok sayıda insana sevgi, mutluluk ve huzur verecekler. Ve en önemlisi kendine sevgi ile dokunan bir insan olarak sosyal hizmet uzmanı başkalarına da sevgi ile dokunabilecektir” dedi.
SOSYAL HİZMETLER KÜLTÜR AÇISINDAN ZENGİN BİR MESLEK
Panele katılan Sosyal Hizmet Uzmanı Ercan Başaran ise “Ailemin elektrik mühendisi olmamı istemesine rağmen bu mesleği seçtim. Çünkü hayatımı masa başında projelerle değil insanlarla, insanların hayatlarına dokunarak geçirmeyi istedim. Sosyal hizmet mesleğine maddi açıdan bakmak doğru değil kültür açısından çok zengin bir meslek. Bu mesleği seçecek arkadaşlarımız bunun bilincinde olmalıdırlar” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.