Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Çevre Kulübü’nün düzenlediği ‘Yeşil Sektör 2015’de sektörün önde gelen firmaları, öğrencilerle buluşturdu. YTÜ Rektörü İsmail Yüksek, büyüme hedefinin yanında sürdürülebilir iş konseptine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
YTÜ öğrenci kulüplerinden bu yıl 4.’sü düzenlenen ‘Yeşil Sektör 2015’ YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. ‘Sürdürülebilir İş’ ana temasıyla düzenlenen seminerde, iş dünyasının devlerini öğrencilerle bir araya geldi. Etkinliğe YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Çevre ve Şehircilik Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, YTÜ İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demir, akademisyenler, çok sayıda öğrenci ve sektör temsilcisi katıldı.
“ÖNYARGI DEĞİL BİLİMSELLİK KONUŞMALI”
Etkinlikte konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Türkiye’nin büyüme hedeflerine ulaşırken sürdürülebilir bir iş konseptini yakalaması gerektiğini ifade etti.
Son dönemde tartışma konusu olan Hidroelektrik Santraller konusuna değinen Rektör Yüksek, HES’lerin enerji sağlama açısından önemli olduğunu belirterek, direk karşı çıkmak ya da desteklemenin yanlış olacağını ifade etti. Yapılan yorumların bilimsel araştırmalara dayanması gerektiğini ifade eden Yüksek, açıklamaların ve tepkilerin önyargı yerine bilimsel temellere dayanması gerektiğini ifade etti. Yüksek, HES’lerin doğal yaşamı etkilememesi gerektiğini belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından seminer oturumlarına geçildi. Seminerde ‘Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Yaklaşımını ve Yeşil, Sürdürülebilir İş’ konuları masaya yatırıldı. Açık oturum konsepti ile öğrencilerin “yeşil iş” konusunda farklı bakış açıları kazanmasını hedefleyen Çevre Kulübü, etkinlikte önceki yıllardan farklı olarak alanında önemli projelerin Yeşil Sektör 2015 etkinliğinde tanıtımını yapacak.
“SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ, YEŞİL BİNA, YEŞİL KİMYA, İNOVASYON”
Bu sene “Sürdürülebilir İş” sloganıyla gerçekleştirilen programa Türkiye’nin farklı illerinden birçok mühendislik öğrencisi katıldı. Yeşil Sektör 2015’te firmalar ve öğrencileri buluşturup sektör hakkında bilgi paylaşımı sağlanacak ve katılımcı firma sayısı arttırıp hitap edilen alan da genişletildi.
Yeşil Sektör 2015’in ana konuları ise şu şekilde; İnşaat (Yeşil Binalar), Çevre, Yeşil Kimya (Tarım), Sürdürülebilir Finans (Yeşil Ekonomi), Alternatif Enerji, Taşıtlarda Enerji Verimliliği(Otomotiv), İnovasyon, İş Sağlığı ve Güvenliği.
SODA ŞİŞİSENDEN AYNA, TOST MAKİNESİNDEN RAHLE
YTÜ Çevre Kulübü üyelerinin yaptığı geri dönüşüm sergisi büyük ilgi gördü. Sergide yer alan ütü masasından yapılan boy aynası, soda şişeleriyle süslenmiş ayna, tost makinesinden dönüştürülen rahle, dergi atıklarından yapılan sehpa, tavadan yapılmış çalgılar büyük beğeni topladı.
Etkinlikte İzaydaş Yakma Tesisi Müdürü Şahan Dede, Anadolu Cam Çevre Uzmanı Kübra Eriçyel, Change.Org Türkiye Direktörü Dr. Uygar Özesmi, YTÜ Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bestamin Özkaya, Doç. Dr. Kaan Yetilmezsoy, Garanti Bankası Sürdürülebilirlik Yönetmeni Ceren Solak Yılmaz gibi pek çok konuşmacı sunum yaptı.
Etkinlikte ayrıca, Erke Green Akademy sertifikalı leed eğitimi ve Kariyer.Net ise sertifikalı kariyer eğitimi verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.