Elazığ Fırat Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi Elazığ, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya ve Bitlis başta olmak üzere bölgeye hizmet veriyor. Hayvan hastanesinde cerrahi müdahale, doğum, dahiliye ve suni tohumlama olmak üzere dört bölümde hayvanlara hizmet ediliyor.
Hastane tarihi hakkında bilgiler veren Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Canpolat, fakültelerinin 1972 yılında ilk öğrencisini aldığını hatırlattı. Canpolat, "Fakültemiz, 1975 yılında da ilk mezununu vermiştir. O tarihten bu yana klinik hizmetleri yani hayvan sağlığı üzerine hizmetler verilmektedir. 2008 yılında Fırat Üniversitesi, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’na başvurarak Türkiye genelindeki ilk hayvan hastanesi ruhsatını almıştır. O tarihten itibaren Avrupa Veteriner Hekimleri Birliğini denetimine girmekle birlikte daha çok gelişmiş ve klinik hizmetleri en üst düzeydeki seviyelere çıkmıştır" dedi.
HAYVAN HASTANESİ TÜRKİYE’DE İLKLER ARASINDA
Avrupa Veteriner Hekimleri Birliğinden de akredite olduklarını kaydeden Prodf. Dr. Canpolat, "Türkiye’deki ilk üçe giren fakülteler arasındayız. Klinik ve hayvan sağlığı hizmetleri olarak büyük ve küçükbaş hayvanlara, egzotik hayvanlara ve çevreden getirilen yaban hayvanların tedavisinde hizmet vermekteyiz. Hastanemiz cerrahi, doğum, dâhiliye ve suni tohumlama olmak üzere 4 klinik bölümden oluşmaktadır" diye konuştu.
BÖLGEYE HİZMET VERİYOR
Doğu Anadolu’da bir çok ile hizmet etiklerini de dile getiren Prof. Dr. Canpolat, "Elazığ başta olmak üzere çevre illerden getirilen her türlü hayvanın tedavisini yapıyoruz. Elazığ dışında özellikle Diyarbakır, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Bingöl, Malatya ve Bitlis’ten hasta hayvanlar buraya getiriliyor. Burada tedavileri yapıldıktan sonra tekrar sahiplerine teslim ediyoruz" şeklinde konuştu.
Büyük ve küçükbaş hayvanlarının tedavisinin yanı sıra doğada bulunan yaralı haldeki yabani hayvanlarının da tedavisinin yapıldığı hayvan hastanesinde, sezeryan ve normal doğumun yanı sıra bir çok hastalığa da teşhisler konularak tedavisi yapılıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.