Rotaryenlere Kalp Semineri

Antalya Rotary Kulübü’nün düzenlediği toplantının konuğu Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan oldu.

17 Mart 2015 Salı, 01:07
Rotaryenlere Kalp Semineri
-

Antalya Rotary Kulübü’nün düzenlediği toplantının konuğu Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan oldu.
Yaklaşık 22 üyenin bulunduğu buluşmada Prof. Dr. Okutan, koroner kalp hastalıklarının tanısı, tedavisi ve bypass ameliyatı hakkında bilgi verdi. Koroner kalp hastalıklarının risk faktörleri hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Okutan, “Bu tip kalp hastalıklarının değiştirilebilir olduğu kadar değiştirilemeyen risk faktörleri bulunmaktadır. Koroner kalp hastalığının belirtilerinden bahsetmek gerekirse, göğüs ağrısı, baskı, ağırlık, daralma, hissizlik ve boyun, sırt, çene ve omuzda sıkışma olarak sıralayabiliriz” dedi.
Bypass sonrası yaşam şartları hakkında da açıklamalar yapan Prof. Dr. Okutan, “Bypass ameliyatının ardından günlük hayatta bazı değişiklikler gerekmektedir. Ameliyattan sonra 6 haftalık dönem, iman tahtasının kaynama sürecidir. Göğüs kemiğine ağır bir yük binmemesi için yan yatmak, ağır yük kaldırmak, ağır diyet ve ağır egzersiz yapmak önerilmez. Ancak günlük yürüyüşleri tavsiye ediyoruz” diye konuştu.
AĞIR EGZERSİZ ÖNERİLMİYOR
Yaklaşık 6 haftalık iyileşme süresinin ardından rutin hayata geçildiğinin altını çizen Prof. Dr. Okutan, “Bu dönemde kalp fonksiyonlarının yani kasılma gücünün göz önüne alınması gerekir. Kalp kasılma fonksiyonları bozulmadan ameliyat olunmuşsa, bu hastalarda egzersiz kısıtlamasına gitmeye gerek yoktur. Kasılma gücünde azalma varsa ya da sorunun tamamı ameliyatla düzeltilememişse, ağır egzersizi önermiyoruz” ifadelerini kullandı.
“KIRMIZI ETİ KISITLI TÜKETİN”
Bypass ameliyatının ardından beslenme konusunda da bilgi veren Prof. Dr. Okutan şöyle devam etti:
“Koroner kalp hastalığı tanısı almışsak; hayatımızda yeni bir dönemin kapısındayız. Beslenme, bu noktada önemli bir yere sahip. Hayvansal iç yağı ve kuyruk yağı kullanımını önermiyoruz. Bypass olan kişilere zeytinyağı tüketmelerini öneriyoruz. Kırmızı eti kısıtlı kullanmalarını, et içinse tercihin balık olmasını öğütlüyoruz.”
Sunumun ardından soruları cevaplayan Prof. Dr. Okutan’a, Antalya Rotary Kulübü Dönem Başkanı Alper Beşiroğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin tarımının geleceğini şekillendirecek eylem planı oluşturuluyor
TARSUSLU HAYIRSEVER İŞ İNSANI ŞEREF AYDOĞAN  VE AİLESİ, 48 DERSLİKLİ 2 OKUL İNŞA EDECEK
TARSUS’TA, ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Başkan Kaya, "iklim değişikliğinin olumsuz etkileri en fazla tarımda hissediliyor"
‘MEZİTLİ İLÇESİ İÇME SUYU ALTYAPI PROJESİ’NİN TEMELİ ATILDI
BAŞKAN GÜNKUT, TEKNİK DİREKTÖR SORUNUNU ÇÖZEMEDİ
SİLİFKE BELEDİYESPOR, KARŞIYAKA'YA BİLENİYOR
MERSİN'DE İHTIYAÇ SAHİBİ AİLELER ZİYARET EDİLDİ
SİLİFKE'DE AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI KÖYÜ’NÜN AÇILIŞI YAPILDI
VALİ  PEHLİVAN, CEYPORT ULUSLARARASI TAŞUCU LİMANI’NDA İNCELEMELRDE BULUNDU