Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Karacabey, Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığını açıkladı.
Grand Ser Otelde bir basın toplantısı düzenleyerek Bozok Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu açıklayan Prof. Dr. Salih Karacabey, kurumsal, şehriyle bütünleşmiş, üniversite oluşturmak istediklerini söyledi. Üniversitelerin çok önemli kurumlar olduğunu bilimsel, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bir şehrin kalkınmasına büyük katkılar sağladığını belirten Prof. Dr. Karacabey, “Üniversitelere gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Bunu sadece üniversitede çalışan öğretim üyeleri personel olarak değil bütün şehrin ve bölgedeki insanların bakması gerekir. Şehir ile üniversite her zaman iletişim halinde olmalıdır. Üniversite ile şehir bütünleşirse gelişme ve büyüme de hızlı olur” dedi.
Üniversitelerin, sadece kendileri için var olan kurumlar olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Karacabey, “Yetiştirdikleri öğrenciler ile ülkelerinin geleceğini hazırlayan, yaptıkları bilimsel çalışma ve araştırmalarla insanlığa hizmet veren bilim yuvalarıdır. Bunların yanında, bulundukları şehrin sosyal ve kültürel değişimine öncülük eden, mahalli yönetimler ve diğer paydaşları ile ortak yürüttüğü değişik projelerle ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayan kurumlardır. Bozok Üniversitesi olarak bu sorumluluğu yerine getirebilmek için şehrimiz ve ülkemizdeki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla dayanışma içerisinde olmanın gerekliliğine inanmaktayım. Bu bağlamda Bozok Üniversitesinin; mevcut fakülteleri, yeni açılacak veya işlevsel hale getirilecek bölümleri ve ihtiyaca göre açılması düşünülen fakülteleriyle, ilimizin tarihi ve doğal zenginliklerini ortaya çıkarmak suretiyle insanımızın geleceğine katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu amacın gerçekleşebilmesi aynı zamanda Bozok Üniversitesi’nin yeteri kadar büyümesi demektir” diye konuştu.
Rektörlük makamının en önemli görevi, başta kıymetli öğretim üyeleri olmak üzere bütün akademik ve idari kadronun huzurlu ve sağlıklı bir ortamda çalışmalarına zemin hazırlamak olduğuna değinen Karacabey, “Öğretim elemanlarının, bilimsel araştırmalarını yapabilecekleri teknik altyapı ve gerekli şartların hazırlanarak yeterli desteğin sağlanması; akademik hayata başlarken kendisini bilime ve insan yetiştirmeye adamış olan öğretim üyelerine karşı, idarenin yerine getirmesi gereken bir sorumluluktur. Makamın verdiği yetkileri; öğretim elemanları, idari personel ve öğrencilere karşı değil; onlar için ve onların lehine kullanmanın bilime ve bilim insanına karşı en büyük ahlaki görev olduğu inancını taşıyorum” şeklinde konuştu.
Bozok Üniversitesinin daha hızlı gelişmesi için bir dizi çalışmaların yapılması gerektiğine değinen Karacabey, “Sadece ben değil kim rektör seçilirse yapması gereken çalışmalar olacaktır. Öncelikle fakültemiz var anca öğretim üyesi ve öğrencisi yok. Öncelikle bu fakültelere öğrenci alınması sağlanmalı. Fakültelerimizde yeni bölümler açılarak öğrenci sayısı artırılmasını sağlayacağız. En önemli kısmı ise üniversitenin alt yapısını hazırlayarak öğretim üyelerinin Bozok Üniversitesini seçmesi yönünde çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.