Bimeks Yıllık Değerlendirme ve 2015 Hedefler toplantısında konuşan Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, “Kendi algoritmalarımızı kendi zekamızı kendimiz geliştirmek zorundayız. Eğer teknoloji dışında bir şey yapıyorsanız yani sıradan bir iş yapıyorsanız hazır paketleri alıp yapabilirsiniz. Eğer yaptığınız şey sizden önce başka birisinin yapmadığı bir şey ise kendiniz yapmak zorundasınız” dedi.
Türkiye’nin önde gelen teknoloji perakendecisi Bimeks, “Yıllık Değerlendirme ve 2015 Hedefler” toplantısı düzenledi. Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, toplantıda yaptığı konuşmada çağın teknoloji gücünün yakalanması gerektiğini belirtti.
Murat Akgiray, “Google örneğinde olduğu gibi şuanda dünyanın en büyük zekası var. Daha henüz bunu yaşamıyor dünya ama 5-6 sene sonra bütün hükümetlerden daha güçlü yapay zeka olacak. Bizim şirketlerimizde, tüketicilerin de alışveriş yaparken yine birçok yapay zekaları kullanacak. Ama bizim şirketlerimiz kendi yapay zekalarını geliştirmedikçe bunun hazır bir çözümünü alamazlar. Kendi algoritmalarımızı kendi zekamızı kendimiz geliştirmek zorundayız. Eğer teknoloji dışında bir şey yapıyorsanız yani sıradan bir iş yapıyorsanız hazır paketleri alıp yapabilirsiniz. Eğer yaptığınız şey sizden önce başka birisinin yapmadığı bir şey ise kendiniz yapmak zorundasınız” dedi.
Murat Akgiray’ın ardından söz alan Bimeks İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmed Akgiray, “Biz sistemi yöneteceğiz saha ekibi de dahil buna sistem operasyonu yönetecek” şeklinde konuştu. Dr. Ahmed Akgiray, perakendeciliğin geleceğinde optimizasyon, süreç iyileştirme ve otomasyon gibi mühendislik uygulamalarının belirleyici olacağını, Bimeks olarak bu konuda sektörün önünde gittiklerini söyledi.
Bimeks’in bütün yazılımlarını kendi tasarlayan ve geliştiren bir şirket olmasının temelinde de bu “mühendisliğin” olduğunu söyleyen Dr.Akgiray,”En zorlu piyasa ve rekabet şartlarında bile kâr etmeyi başarabiliyorsak, bu iş modelimizin doğruluğunu teyit eder” diye konuştu.
Ahmed Akgiray, “Sistem 140 mağazaya 30 bin ürünü, nereye ne kadar ürün lazım olduğunu sistem yapacak. Biz değil. Bizden çok daha iyi biliyor. Tedarikçiden daha önce satmadığımız yeni bir ürün notebook bize geldiğinde sistem o fiyat bandındaki notebookları en iyi satan mağazalara gönderiyor ve size diyor ki bu Bimeks genelinde bir gündür var, böyle bir hesaplama var. Bu kadar satıyor günde sizde şu kadar satın almalısınız. Biz de yüzde 90-95 gibi bir oranla bunu bilebiliyoruz” diye konuştu.
Toplantıda paylaşılan, Bimeks’in 3 yıllık hedefleri şöyle oluştu:
"- 2015’te ciro hedefi 1.480 milyon TL iken, 3 yılda yıllık yüzde 19 büyüme ile 2017’de cironun 2,130 milyon TL’ye ulaşması hedefleniyor.
- FAVÖK marjı 2015’te yüzde 5,3, 2017’de ise yüzde 6,6 olarak öngörülürken, net kâr hedefi de 2017’de yüzde 3,8 olarak hedefleniyor.
- Bimeks’in mağaza sayısının 2017’de 160’a, satış alanının ise 120 bin m2’ye ulaşması planlanıyor.
- Online satışların ise son iki yılda gösterdiği performans ile benzer şekilde, yılda ortalama yüzde 60 büyüme ile 2017’de 380 milyon TL olması hedefleniyor.
- Mart 2015’te sektördeki ilk ve tek uygulama olan “kartsız, banka kredisiz taksitli ödeme sistemi” biimza uygulamasını, PayTrust işbirliğiyle başlatan Bimeks, alternatif ödeme seçenekleriyle müşteri tabanını genişletmeye devam etmeyi planlıyor".
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.