''Şampiyon olursak ben de çiftetelli oynayacağım''

''Şampiyon olursak ben de çiftetelli oynayacağım''

11 Mart 2015 Çarşamba, 15:18
''Şampiyon olursak ben de çiftetelli oynayacağım''
-

"Şampiyon olursak ben de çiftetelli oynayacağım"

- Fenerbahçeli futbolcu Kuyt:

- "Ligin geride kalan kısmını unutmak zorundayız çünkü sezon yeni başlıyor"

- "Geleceğimle ilgili düşünmek için biraz daha zaman var"

(Fotoğraflı)

İSTANBUL - Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt, Türkiye'de bulunmaktan ailecek büyük keyif duyduklarını, Türk müziğini de çok sevdiklerini belirterek, şampiyon olmaları halinde çiftetelli oynayacağını söyledi.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ndeki antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hollandalı futbolcu, Galatasaray derbisinin ardından, eşinin kameralara çiftetelli oynarken yansıdığı ifade edilerek yöneltilen, "Şampiyon olursanız sen de oynayacak mısın?" sorusuna, "Kesinlikle ben de oynayacağım" cevabını verdi.

Türkiye'de geçirdiği 3 yılı değerlendiren Hollandalı futbolcu, "Eşim ve çocuklarım da bütün aile halinde burada geçirdiğimiz zamandan büyük keyif alıyoruz. Buradaki yemekler gerçekten çok güzel. Pazar gününden sonra görüntülerde herkes gördü ki, Kuyt ailesi Türk müziklerini de çok seviyor" ifadelerini kullandı.

- "Sezon yeni başlıyor"

Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı Galatasaray derbisinde golü atan Kuyt, Süper Lig'de heyecan verici bir döneme girildiğini, sezonun henüz yeni başladığını ifade etti.

Zirve yarışının uzunca bir dönemden sonra Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş arasında geçtiğine dikkati çeken Kuyt, derbi galibiyetini ve sezonun kalan bölümünü şöyle değerlendirdi:

"Böyle bir derbi galibiyeti, takım için muhteşem bir histi ve andı. Böyle galibiyetleri diğerlerinden biraz daha uzun süre kutlamak, tadını çıkarmak normaldir çünkü takım için bir patlama niteliğindeydi. Umarım taraftarımızı mutlu edebilmişizdir. Artık bu maçı unutmak zorundayız. Ligin geride kalan kısmını unutmak zorundayız çünkü sezon aslında şu anda daha yeni başlıyor. Önümüzde 11 final karşılaşması var. Son derece heyecan verici bir dönem olacak. Takım kendini çok iyi hissediyor. Bununla ilgili uzun saatler konuşabiliriz. Konuşmak yerine en önemlisi bunu sahada göstermek."

- "Geleceğimle ilgili düşünmek için biraz daha zaman var"

Eski takımı Feyenoord'un kendisini istediği yönünde Hollanda medyasında da sıkça haberler yer aldığı anımsatılarak, geleceğiyle ilgili bir karar alıp almadığı sorulan Kuyt, bunu düşünmek için biraz daha zaman istedi.

Şu anda sadece Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna odaklandığını anlatan tecrübeli futbolcu verdiği esprili cevapta şunları kaydetti:

"Şampiyon olmak için her şeyi bir kenara bırakmış durumdayız. Hollanda basınına da aynısını söyledim. Milli takım arasına ulaştığımızda belki geleceğimle ilgili daha detaylı bilgiler verebileceğimi ilettim onlara. Ben artık milli takımda da forma giymiyorum. Bu maçtan da Türkler korkmasın. Şaka bir yana hala uzun vadeli geleceğimle ilgili düşünmek için biraz daha zamanım var. Eğer basınla paylaşabileceğim bir şeyler olursa, kararım netleşirse bunu söyleyeceğim. Benim ve kulübümüzün rüyası 4. yıldız."

- "Kimin gol attığı fark etmez"

Kuyt, derbide gol attığı pozisyonda pas verebileceği de ifade edilerek yöneltilen soruya, "Bizim için kimin gol attığı hiçbir şekilde fark etmiyor. Hepimiz aynı mutluluğu yaşıyoruz" cevabını verdi.

Sahada her zaman gol atabilecek fırsatları kovalayan bir oyuncu olduğunu dile getiren Kuyt, Mehmet Topal'dan iyi bir pas gelince kendisi için Muslera'nın sağına doğru şut fırsatı oluştuğunu anlatarak, "Herkes şunu biliyor ki hiçbir şekilde bencil bir oyuncu değilim. Benim için aslında şut için küçük bir alan vardı. Tanrıya şükürler olsun yeterli bir alandı. Bizim için kimin gol attığı hiçbir şekilde fark etmiyor. Emenike de atsa, ben de atsam, Webo da atsa Sow da atsa biz hepimiz aynı mutluluğu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

- "Sneijder tebrik etti"

Sezonun ilk yarısında Galatasaray'a yenildikleri maçtan sonra golleri atan Sneijder'i tebrik ettiğini, pazar günkü derbiden sonra da Sneijder'in kendisini ve çocuklarını aynı şekilde tebrik ettiğini belirten Kuyt, "İlk yarıdaki yenilgide tabii ki acı çektim, bana büyük bir sızı verdi ama her zaman böyle durumlarda saygı göstermek zorundasınız. Geride kalan pazar günü de aynı şeyi o yaşadı. Bizim sahip olmamız gereken değer budur. Sahada bir kavga var aslında ama sahanın dışında birbirimize saygı göstermek zorundayız. Umarım bu da herkes için mesaj olabilir" şeklinde konuştu.

Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz'ın derbinin ilk dakikalarındaki aşırtma vuruşuyla ilgili "büyü" yorumlarının yapıldığı hatırlatılıp, kendisinin böyle şeylere inanıp inanmadığının sorulması üzerine de Kuyt, "Futbol bazen tuhaf bir oyun. Çok küçük detaylar büyük farklar oluşturabilir. Eğer ayağım 5 santimetre daha büyük olsaydı Emenike'nin arkaya aşırttığı pozisyonu tamamlayıp bir gol daha atabilirdim. Belki saha biraz daha geniş olsaydı Burak o topu kaleye gönderebilirdi. Benim kendi adıma bir stratejim var. Asla pes etme bir sonraki şans için hazır ol" değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Serdal Kalaycı
Yayınlayan: Eyüp Karakuş

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN'DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE AİT OTOBÜS YANDI
Tarsus Gazeteciler Cemiyetinden Mersin Emniyetinine Ziyaretler
TARSUS İDMANYURDU, KAMPA GİRDİ
MERSİN'DE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ YEMEKTE BİRARAYA GELDİ
VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, GAZİ POLİS MEMURU HALİL ARI VE AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
38. ULUSLARARASI MERSİN BRİÇ FESTİVALİ BAŞLADI
MERSİN POLİSİ HIZ KESMİYOR
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ MUT’TA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA  İMZA ATIYOR
MERSİN'DE İŞYERİ YANGINI
REMZİ KARABULUT’TAN TADEKA’DA “DEMOTİK HİYEROGLİFLER SERGİSİ”