''Türk sporunun karıncalarıyız''

''Türk sporunun karıncalarıyız''

03 Mart 2015 Salı, 11:10
''Türk sporunun karıncalarıyız''
-

"Türk sporunun karıncalarıyız"

- ENKA Spor Kulübü Başkanı Tansuğ:

"ENKA Spor Kulübü olarak kendimizi Türk sporunun karıncaları olarak görüyoruz. Çünkü altyapılar başta olmak üzere fazla hissettirmeden çok önemli işler yapıyoruz"

- "Mali ve bilgi kaynaklarımızı amatör sporlara aktarıyoruz"

- "Bizim amacımız ülke bazında değil, dünya çapında sporcular yetiştirmek"

(Fotoğraflı)

İSTANBUL - ERCAN ÇAKAR - ENKA Spor Kulübü Başkanı Alparslan Tansuğ, amatör sporlar başta olmak üzere Türk sporuna altyapılarda önemli hizmetler verdiklerini belirterek, "Kendimizi Türk sporunun karıncaları olarak görüyoruz" dedi.

Tansuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruldukları 1983 yılından bu yana Türk sporuna büyük yatırımlar yaptıklarını ve birçok başarılı sporcu yetiştirdiklerini söyledi.

Alparslan Tansuğ, özellikle amatör sporlara yatırımda bulunduklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Amacımız diğer şirket ve büyük kuruluşların yatırım yapmadıkları sporlara para aktarmak. Çünkü futbol, basketbol, voleybolu destekleyen çok büyük şirketler ve kulüpler var. Halbuki amatör spor branşlarında, atletizm, tenis, yüzme, sutopu gibi branşlarda bu destek yok. ENKA Spor Kulübü olarak kendimizi Türk sporunun karıncaları olarak görüyoruz. Çünkü altyapılar başta olmak üzere fazla hissettirmeden çok önemli işler yapıyoruz. Mali ve bilgi kaynaklarımızı bu sporlara aktarıyoruz."

-"Amacımız olimpiyatlara sporcu yetiştirmek"

Alparslan Tansuğ, ENKA Spor Kulübü olarak uluslararası alanda başarılı olacak sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sporculara en iyi imkanları sunduklarını ve modern tesislere sahip olduklarını vurgulayan Tansuğ, şöyle konuştu:

"Kurulduğumuz günden beri tek amacımız olimpiyatlara sporcu yetiştirmek. Bizim amacımız ülke bazında değil, dünya çapında sporcular yetiştirmek. Bunu da her geçen sene artan bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Ondan dolayı çok mutluyuz. Spora çok büyük bir kaynak aktarıyoruz, başarılı sporcularımızı ödüllendiriyoruz. Aşağı yukarı 900 sporcumuz var ve her sene çok önemli başarılar elde ediyorlar."

Amatör branşların basında fazla yer bulamadığını anlatan Tansuğ, "Biz de basında yer almak için çaba sarf etmiyoruz ama inanıyoruz ki bir gün basın da bu sporların varlığını öğrenecek ve destek verecek. Çünkü basın ne kadar çok destek verirse, o kadar çok bilinçlenme olacak. Bu başarılar yayıldığı sürece kaynak çok daha büyüyecek ve Türkiye olarak çok daha başarılı yerlere geleceğiz" ifadelerini kullandı.

-"Biz ve Fenerbahçe olmazsak atletizm çok gerileyecek"

Türkiye'de amatör sporlara fazla yatırım yapılmadığını dile getiren Tansuğ, "Örneğin biz ve Fenerbahçe olmazsak maalesef atletizm çok gerileyecek. Teniste Garanti Koza ile beraber bir çalışmamaz var, inanılmaz ilgi görüyor. Bütün mesele severek bu işi yapmak. Bence başarılar görüldükçe daha çok sporcu bu dallara girecek" ifadelerini kullandı.

Tansuğ, Türkiye'de çok iyi tesislerin bulunduğunu, sporcuları bu tesislere çekmek gerektiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de tesis açısından çok zengin. Bütün mesele sporcuları o tesislere çekmek. Bunun için de en önemli unsur yöneticilerdir. Yöneticiler sporcuları bulur ve hazır olan tesislere kanalize eder. Burada ülke olarak bizim eksikliğimiz var. Antrenör ve yönetici kadromuz zayıf. Burada belediyelere çok önemli görevler düşüyor. Çocukları, belediyelerin mevcut spor alanlarına motive ederek yönlendirirsek inanıyorum ki Türkiye sporunun geleceği çok iyi olacak."

 

Muhabir: Ercan Çakar
Yayınlayan: Hüseyin Doğru

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN SÜPER AMATÖR LİGİ BAŞLADI
BÖLGE MÜDÜRÜ ATAŞ, TARSUS'TA İNCELEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN BOLTAÇ, EVİNDEN BELEDİYE'YE BİSİKLETİYLE GİTTİ
MERSİN'DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE AİT OTOBÜS YANDI
Tarsus Gazeteciler Cemiyetinden Mersin Emniyetinine Ziyaretler
TARSUS İDMANYURDU, KAMPA GİRDİ
MERSİN'DE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ YEMEKTE BİRARAYA GELDİ
VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, GAZİ POLİS MEMURU HALİL ARI VE AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
38. ULUSLARARASI MERSİN BRİÇ FESTİVALİ BAŞLADI
MERSİN POLİSİ HIZ KESMİYOR