Senkronize yüzmede ''Avrupa Oyunları'' mesaisi

Senkronize yüzmede ''Avrupa Oyunları'' mesaisi

12 Şubat 2015 Perşembe, 11:22
Senkronize yüzmede ''Avrupa Oyunları'' mesaisi
-

Senkronize yüzmede "Avrupa Oyunları" mesaisi

- Senkronize Yüzme Milli Takımı, Bakü'de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları'na kota verecek İstanbul'daki eleme müsabakalarında mücadele edecek

- Senkronize Yüzme Milli Takım Antrenörü Mashchuk:

"Arkamızda Türk ruhunu ve onların desteğini hissedeceğiz. Bu destekle başarılı olacağımıza inanıyorum"

- "En büyük hedefimiz, geçen yıl dünya şampiyonası finalinde gösterdiğimiz performansı aşağı düşürmeden orada stabil olarak kalabilmek"

ANKARA - ESRA DUMAN - Senkronize Yüzme Milli Takımı Antrenörü Natalia Mashchuk, İstanbul'da düzenlenecek Avrupa Oyunları eleme müsabakalarında arkalarında Türk ruhunu ve desteğini hissedeceklerini belirterek, "Bu destekle başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12-28 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları'nda yer alacak senkronize yüzmede kota müsabakaları İstanbul'da yapılacak.

Son hazırlıklarını Ankara Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) tamamlayan Senkronize Milli Takımı, yarın başlayacak ve 3 gün sürecek Tozkoparan Havuzu'ndaki organizasyonda, 14 ülke milli takımına karşı Avrupa Oyunları'na gidebilmek için elemeleri geçme mücadelesi verecek.

Organizasyonda Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Belarus, Liechtenstein, Fransa, Polonya, Bulgaristan, Avusturya, Slovakya, Hollanda, Hırvatistan ve İsrail senkronize yüzme milli takımlarından 115 sporcu katılacak.

Milli Takım Antrenörü Natalia Mashchuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenmanlara genellikle İstanbul'da hazırlandıklarını ifade ederek, Ankara'daki kamp imkanlarının iyi ve burada movite olmanın daha kolay olduğunu söyledi.

Elemelerde iyi performans sergileyen ülkelerin yer aldığını kaydeden Mashchuk, şöyle konuştu:

"Senkronize bildiğiniz gibi çok mistik bir spor, zamanlama, hız yarışı değil, bir metre sayımı yok. Orada kim en iyi programı hazırladıysa, en iyi kondisyonla geldiyse o kazanacak. O yüzden alacağımız puanlamalar çok önemli. Bu yarışmanın Türkiye'de ve İstanbul'da yapılmasından dolayı da arkamızda Türk ruhunu ve onların desteğini hissedeceğiz. Bu destekle beraber başarılı olacağımıza inanıyorum."

Mashchuk, eleme mücadelesinin ardından Fransa'da düzenlenecek açık bir turnuvada yarışacaklarını kaydederek, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) tarafından 24 Haziran-9 Ağustos tarihlerinde Rusya'nın Kazan kentinde yapılacak Dünya Yüzme Şampiyonası'nı hedeflediklerini açıkladı.

Dünya şampiyonasına kadar basamakları emin adımlarla çıkmak istediklerini anlatan Mashchuk, "En büyük hedefimiz, geçen yıl dünya şampiyonası finalinde gösterdiğimiz performansı aşağı düşürmeden orada stabil kalabilmektir. Bu pozisyonda kalıcı olmak bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

-Kombo kategorisinde ilk kez finale yükseldi

Senkronize Milli Takım Antrenörü Laçin Akçal da senkronize yüzmenin Türkiye'de gelişmekte olan bir branş olduğunu belirtti. Akçal, milli takımın Finlandiya'da yapılan Dünya Gençler Senkronize Yüzme Şampiyonası'nda tarihinde ilk kez kombo kategorisinde finale yükseldiğini söyledi.

Akçal, 14 günlük kamp döneminde 3 antrenör ve 16 sporcuyla günde çift antrenmanla 10 saatlik yoğun bir çalışma temposu sürdürdüklerini kaydetti.

Avrupa Oyunları elemelerinde 14 ülkeyi geçmeyi hedeflediklerini belirten Laçin, "Hepsi bize yakın düzeyde ülkeler. Avrupa Oyunları'nın ilk defa düzenleniyor olması da Türkiye'nin ilk defa kendini gösterme şansı bulması demek. Şansımız var diye düşünüyoruz çünkü sporcularımız çok iyi çalışıyor" diye konuştu.

Muhabir: Esra Duman
Yayınlayan: Hüseyin Doğru

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsus Gazeteciler Cemiyeti’nden Tarsus TSO’ya Ziyaret
MERSİN SÜPER AMATÖR LİGİ BAŞLADI
BÖLGE MÜDÜRÜ ATAŞ, TARSUS'TA İNCELEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN BOLTAÇ, EVİNDEN BELEDİYE'YE BİSİKLETİYLE GİTTİ
MERSİN'DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE AİT OTOBÜS YANDI
Tarsus Gazeteciler Cemiyetinden Mersin Emniyetinine Ziyaretler
TARSUS İDMANYURDU, KAMPA GİRDİ
MERSİN'DE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ YEMEKTE BİRARAYA GELDİ
VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, GAZİ POLİS MEMURU HALİL ARI VE AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
38. ULUSLARARASI MERSİN BRİÇ FESTİVALİ BAŞLADI