TBL'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un çıkışı sürüyor

TBL'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un çıkışı sürüyor

09 Şubat 2015 Pazartesi, 12:17
TBL'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un çıkışı sürüyor
-

TBL'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un çıkışı sürüyor

- Ligin 18. haftasında deplasmanda Banvit'i yenen lacivert-turunculu ekip, son 7 müsabakasının 6'sını kazanmayı başardı

- Kulüp başkanı Çamlı:

"Yapılan bazı takviyelerle takım güzel bir havaya yakaladı. Galibiyetler peş peşe geliyor"

İSTANBUL - MEHMET FATİH DUMAN - Türkiye Basketbol Ligi'nde (TBL) ilk sezonunu geçiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekmeyi sürdürüyor.

Sezona iyi bir başlangıç yapamayan ve ilk 11 maçında 9 yenilgi alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 18. haftada ligin önemli ekiplerinden Banvit'i deplasmanda 69-63 yenerek, çıkışını devam ettirdi. Üst üste 3. maçını kazanan turuncu-lacivertliler, son 7 maçında da 6 galibiyetini elde etti.

Geride kalan 18 maçında 8 galibiyet ve 10 yenilgisi bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ligin alt sıralarından başladığı mücadelesinde 10. sıraya kadar yükseldi.

- Prodanovic geldi, çıkış başladı

TBL'de ilk 5 haftayı 2 galibiyet ve 3 yenilgiyle geçen İstanbul Büyükşehir Belediyespor, daha sonra oynadığı 6 maçı da kaybederken, başantrenör Murat Polat'ın yerine Drasko Prodanovic'in getirilmesi, iyiye gidişin başlangıcı oldu.

Bu dönemde ligde sondan ikinci sıraya kadar gerileyen lacivert-turunculu takım, 9. haftada İstanbul'da alınan 74-62'lik Türk Telekom yenilgisinin ardından başantrenör Murat Polat'la yollarını ayırırken, 11. hafta mücadelesinde Trabzonspor Medical Park'a da 78-69 yenildikten sonra Prodanovic idaresinde adeta yeni bir sayfa açtı.

Bosna Hersekli çalıştırıcı yönetiminde son 7 maçının 6'sını kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bu periyottaki tek yenilgisini ise 15. haftada Darüşşafaka Doğuş'a karşı aldı.

Özellikle Sasha Vujacic, Damir Markota ve Michael Jenkins'in kadroya katılmasıyla gücünü artıran İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un son 7 haftada oynadığı maçlar ile aldığı sonuçlar şöyle oldu:

Hafta Rakip Skor
12. TOFAŞ (D) 76-67
13. Pınar Karşıyaka 68-62
14. Galatasaray Liv Hospital (D) 84-81
15. Darüşşafaka Doğuş (D) 61-83
16. Rönesans TED Ankara Kolejliler (D) 84-73
17. Muratbey Uşak Sportif 84-75
18. Banvit (D) 69-63

Not: Tabloda ilk takım İstanbul Büyükşehir Belediyespor olarak alınmıştır.

- Çamlı: "Galibiyetler peş peşe geliyor"

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı, basketbol takımlarının yaşadığı çıkışla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunurken, ligde sıkıntılı dönemi geride bıraktıklarını aktardı.

Takım olarak ligde ağırlıklarını hissettirmeye başladıklarını dile getiren Çamlı, "İyi bir takımımız, fedakarca çalışan teknik heyetimiz var. Lige aslında iyi başlamıştık ama sonrasında tatsız bir dönem geçirdik. Uyumsuzluk oldu ve gerileme dönemine girdik. Yapılan bazı takviyelerle takım güzel bir hava yakaladı. Galibiyetler peş peşe geliyor. Play-off maçlarına kalıp, orada da iyi bir mücadele sergileyeceğiz" diye konuştu.

Adım adım giderek ligde farkı hissedilen bir ekip olma gayreti gösterdiklerini söyleyen Çamlı, "Şampiyonluk kazanmak için çılgınca davranışlara girecek halimiz yok. Emin adımlarla ilerleyeceğiz. Başarılı sporcularla, başarılı teknik kadroyla yolumuza devam edeceğiz. Çekinilen bir takım olacağız. İlerki dönemlerde tabii ki şampiyon da olmak isteriz ama bunun için büyük masraflara girecek bir kulüp değiliz" değerlendirmesinde bulundu.

Çamlı, kulüp olarak basketbol altyapısına büyük yatırım yaptıklarını vurgularken, "Biz asıl altyapıya büyük önem veriyoruz ve ciddi yatırımımız var. Kulübümüz, önümüzdeki senelerde basketbola yurt içinde ve yurt dışında kaynak olacak. Böyle bir gayretimiz var " ifadelerini kullandı.

Muhabir: Mehmet Fatih Duman
Yayınlayan: Çetin Arslancan

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN SÜPER AMATÖR LİGDE BUGÜN 4 KARŞILAŞMA OYNANACAK
MERSİN KENT TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK ÇALIŞMALAR…
Tarsus Gazeteciler Cemiyeti’nden Tarsus TSO’ya Ziyaret
MERSİN SÜPER AMATÖR LİGİ BAŞLADI
BÖLGE MÜDÜRÜ ATAŞ, TARSUS'TA İNCELEMELERDE BULUNDU
BAŞKAN BOLTAÇ, EVİNDEN BELEDİYE'YE BİSİKLETİYLE GİTTİ
MERSİN'DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE AİT OTOBÜS YANDI
Tarsus Gazeteciler Cemiyetinden Mersin Emniyetinine Ziyaretler
TARSUS İDMANYURDU, KAMPA GİRDİ
MERSİN'DE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ YEMEKTE BİRARAYA GELDİ