Kulüp yöneticilerine fair play uyarısı

Kulüp yöneticilerine fair play uyarısı

06 Şubat 2015 Cuma, 15:07
Kulüp yöneticilerine fair play uyarısı
-

Kulüp yöneticilerine fair play uyarısı

- Dünya Fair Play Komitesi Üyesi Arıpınar:

"Kulüpleri yönetenlerin arasındaki konuşmaların yüzde 90'ı fair play'e uygun değil"

- "Çıkacak olaylarda beyanat verenlerin sorumlu olması lazım. Hukukta 'azmettirici' diye bir laf var. Onlar burada azmettirici oluyor. Türkiye'nin kanunla çalışan kurumları bunları ikaz etmeli"

- "Yöneticiler bunu politika haline getirmişler. Bu da onların kalitesiz olduğunu ortaya koyuyor"

İSTANBUL - ERCAN ÇAKAR - Dünya Fair Play Komitesi Üyesi, Avrupa Fair Play Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Arıpınar, son dönemde kulüp ve kulüp yöneticileri arasındaki karşılıklı demeçlerin fair play ruhuna uygun olmadığını söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Arıpınar, kulüplerin menfaatlerini korumak için demeç verebileceğini ancak bunların hakaret ve art niyet taşımaması gerektiğini ifade etti.

Maçlardan önce özellikle hakemler hakkında birtakım iddiaların ileri sürüldüğüne dikkati çeken Arıpınar, "Bu da yanlış. Çünkü Türkiye Futbol Federasyonu bağımsız bir kuruluş ve tarafsız hareket ediyor. Hakemler için söylenenler maça etki eder. Bence Türkiye'de kulüpler ve kulüpleri yönetenlerin arasındaki konuşmaların yüzde 90'ı fair play'e uygun değil. Bizim istediğimiz kurallar içerisinde daha saygılı, daha terbiyeli ve kamuoyunu ayaklandırmayacak beyanatlar vermeleridir" diye konuştu.

- "Emniyet müdahale etmeli"

Erdoğan Arıpınar, kamuoyunda gerginliğe neden olan demeçler veren kulüp yöneticilerine emniyetin uyarıda bulunması gerektiğini dile getirdi.

Milyonlarca taraftarın gönül verdiği kulüplerin yöneticilerinin sorumlu davranması gerektiğini vurgulayan Arıpınar, şunları kaydetti:

"Bu demeçler, seyircilere de tesir edecek diye korkuyoruz. Çünkü bu konuşmalar seyircinin bir kısmını tetikliyor ve maçlarda hadiseler çıkıyor. Bu iyi bir şey değil. Çıkacak olaylarda beyanat verenlerin sorumlu olması lazım. Hukukta 'azmettirici' diye bir laf var. Onlar burada azmettirici oluyor. Bence Türkiye'nin kanunla çalışan kurumları bunları ikaz etmeli. Herkes canının istediğini yapamaz. Halkı ayaklandıran herhangi bir politik çizgide olanlara emniyet nasıl müdahale ediyorsa, onlara da müdahale etmeli."

- "Bunu politika haline getirmişler"

Erdoğan Arıpınar, kulüp yöneticilerinin özellikle önemli maçlar öncesinde rakiplerini yıpratmaya yönelik demeçler verdiğini savunarak, "Bunlar tamamen rakiplerinin motivasyonlarını bozmaya yönelik. Yöneticiler bunu politika haline getirmişler. Bu da onların kalitesiz olduğunu ortaya koyuyor. Dünyanın her yerinde top oynanıyor ama böyle bir şey yok. Ellerinde delil yok, somut bir şey yok, konuşup duruyorlar. Söylenecek lafların terbiye ve saygı çizgisi içinde olması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Kulüplerin bu davranışlarıyla Türk sporuna zarar verdiğini söyleyen Arıpınar, "Bakınız bu konuda Avrupa'da Türkiye'nin aleyhine bir sürü şey çıkıyor. Sorumlu da yöneticilerdir, antrenör ve futbolcular değildir. Biz sporun spor olarak yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ercan Çakar
Yayınlayan: Çetin Arslancan

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
YÜREKLERİNDE SARI LACİVERT SEVGİSİYLE KADIKÖY'E UÇTULAR
“MERSİN’DE SAĞANAK, DOLU, YILDIRIM VE HORTUM”
MERSİN'DE İNŞAATTAN DÜŞEN İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ
MERSİN'İN YÜKSEK KESİMLERİNDE FIRTINA VE DOLU ETKİLİ OLUYOR
BÜYÜKŞEHİR, ‘DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ’ İÇİN EMİRLER ORMANI’NDAYDI
MERSİN'DE AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU ÜYELERİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ
BÜYÜKŞEHİR SANATÇILARINDAN TARSUS ŞEHİTLERTEPESİ MAHALLESİNDE MUHTEŞEM KONSER
TARSUS’TA KİTAPÇI İŞYERİNDE YANGIN
Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Sağanak Uyarısı
“MERSİN’DE, GÖMÜLÜ HALDE UYUŞTURUCU VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ” .