2015 Bakü Avrupa Oyunları'na doğru

2015 Bakü Avrupa Oyunları'na doğru

06 Şubat 2015 Cuma, 16:27
2015 Bakü Avrupa Oyunları'na doğru
-

2015 Bakü Avrupa Oyunları'na doğru

- Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Rehimov:

"Avrupa Oyunları Bakü'ye büyük miras bırakacak"

- EOC Başkanı Hickey:

"Azerbaycan, unutamayacağımız bir organizasyona evsahipliği yapmaya hazır. Avrupalı sporcular, onları bekleyen spor tesislerinden memnun kalacak"

BAKÜ - Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov, evsahipliği yapacakları 2015 Avrupa Oyunları'nın Bakü'ye büyük miras bırakacağını belirterek, "Oyunlar, kültürümüzü, tarihimizi ve misafirperverliğimiz tanıtmamız açısından da iyi fırsat olacak" dedi.

Başkent Bakü'de Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) 2015 Avrupa Oyunları Koordinasyon Komisyonu'nun beşinci ve son toplantısı yapıldı.

Toplantının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Rehimov, EOC Başkanı Patrick Hickey, EOC Koordinasyon Komisyonu Başkanı Spyros Capralos ve Bakü Avrupa Oyunları Organizasyon Komitesi (BEGOC) Operasyon Direktörü Simon Clegg ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Rehimov, burada yaptığı konuşmada, rekor denebilecek kadar kısa sürede çok büyük işler yaptıklarını vurgulayarak, hazırlık çalışmalarının Avrupalı uzmanları şaşırttığını dile getirdi. 2015 Avrupa Oyunları'nın, Bakü'ye büyük miras bırakacağını ifade eden Rehimov, "İnşa edilen tesisler Avrupa Oyunları'ndan sonra kullanılacak. Gelecekte de büyük spor organizasyonları yapacağız" diye konuştu.

Avrupa Oyunları'nın, Azerbaycan kültürü, tarihi ve misafirperverliğinin tanıtımı açısından da iyi fırsat olacağına dikkati çeken Bakan Azad Rehimov, "Oyunların açılışının yapılacağı statta da işlerin yaklaşık yüzde 95'i tamamlandı" ifadesini kullandı.

EOC Başkanı Patrick Hickey de yeni inşa edilen ve yenilenen tesisleri gezdiklerini, yapılan tüm hazırlıklardan memnun kaldıklarını söyledi. İki yıl içerisinde çok büyük işler yapıldığını belirten Hickey, "Azerbaycan, unutamayacağımız bir organizasyona evsahipliği yapmaya hazır. Avrupalı sporcular, onları bekleyen spor tesislerinden memnun kalacak. Bakü 2015, Avrupa Oyunları için muhteşem start platformu olacak" dedi.

EOC Koordinasyon Komisyonu Başkanı Spyros Capralos ise hazırlık sürecinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Azerbaycan, taahhütlerini başarıyla gerçekleştirmiş. İşlerin kalite ve hızını takdir ediyorum. Azerbaycan'ın başarılı bir organizasyon yapacağından eminim" diye konuştu.

- 2015 Avrupa Oyunları

İlk kez 12-28 Haziran tarihlerinde Azerbaycan'da düzenlenecek Avrupa Oyunları'nda 49 ülkeden 6 bini aşkın sporcu, 20 branşta mücadele edecek.

Dört yılda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonda sporcular, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde kendilerini sınama fırsatını bulacak.

Onsekiz tesiste düzenlenecek oyunların açılış töreni, inşaatı süren 65 bin kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek.

Muhabir: Ruslan Rehimov
Yayınlayan: Ülkü P. Karakuş

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
YÜREKLERİNDE SARI LACİVERT SEVGİSİYLE KADIKÖY'E UÇTULAR
“MERSİN’DE SAĞANAK, DOLU, YILDIRIM VE HORTUM”
MERSİN'DE İNŞAATTAN DÜŞEN İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ
MERSİN'İN YÜKSEK KESİMLERİNDE FIRTINA VE DOLU ETKİLİ OLUYOR
BÜYÜKŞEHİR, ‘DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ’ İÇİN EMİRLER ORMANI’NDAYDI
MERSİN'DE AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU ÜYELERİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ
BÜYÜKŞEHİR SANATÇILARINDAN TARSUS ŞEHİTLERTEPESİ MAHALLESİNDE MUHTEŞEM KONSER
TARSUS’TA KİTAPÇI İŞYERİNDE YANGIN
Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Sağanak Uyarısı
“MERSİN’DE, GÖMÜLÜ HALDE UYUŞTURUCU VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ” .