2 Bin 721 Öğrencinin Tahliye İşlemleri Tamamlandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Türkiye'ye uçuşları durdurulan İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) geçici olarak bulunan ve dönmek isteyen bir kısmının Mersin KYK Yurdunda misafir edildiği 2 bin 721 öğrencinin tahliye işlemlerinin tamamlandığını bildirdi.

25 Mart 2020 Çarşamba, 07:39
G: 25.03.2020 - 07:50
2 Bin 721 Öğrencinin Tahliye İşlemleri Tamamlandı
2020-03-25 07:39:25 -

Oktay, Twitter hesabından, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Türkiye'ye yönelik uçuşları durdurulan ülkelerde geçici olarak bulunan öğrencilere ilişkin paylaşımda bulundu.
Dönmek isteyen öğrencilerin tahliyesinin tamamlandığını belirten Oktay, "Ülkemize yönelik uçuşları durdurulan İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır ve KKTC'de geçici olarak bulunan ve dönmek isteyen öğrencilerimizin tahliye işlemleri tamamlanmış, 2 bin 721 öğrencimiz Türkiye'ye getirilmiştir." açıklamasını yaptı.
Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz günlerde KKTC’den ve Lübnan’dan yurda dönüş yapan ve 14 günlük karantina sürecini geçirmek için Mersin Yenişehir Çiftlikköy’deki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Kız Yurduna, tedbirler alınarak Taşucu limanından otobüslerle çoğunluğu öğrenci olan 439 vatandaşımız yerleştirilmişti.
Oktay, öğrencilerin ulaşımlarının Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarının koordinasyonunda THY ile sağlandığını kaydederek, "Kovid-19 tedbirleri kapsamında öğrencilerimiz 14 gün karantinada kalacaktır. Şartlar ne olursa olsun vatandaşlarımız asla yalnız değildir." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsus Üniversitesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinliklerle Kutlandı
CARETTALAR PLAY-OFF PEŞİNDE
FİJET HEYETİ TARSUS’U GEZDİ
KAYMAKAM AKYÜZ, 23 NİSAN PROGRAMINDA GÖREN ALAN ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR KAHVALTISI VERDİ
“JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE SİBER FARKINDALIK EĞİTİMİ”
23 NİSAN’DA ÇOCUKLAR, KENTİN KAHRAMANI OLDULAR
DÜNYA ÇOCUKLARI BÜYÜKŞEHİR’İN MERCAN 100. YIL İKLİM VE ÇEVRE BİLİM MERKEZİ’Nİ GEZDİ
"JANDARMADAN TARSUS'TA TARİHİ ESER OPERASYONU”
ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ COŞKUYLA TAMAMLANDI
DUDU İREM TOROS, ÖĞRENCİLERİ VALİLİK KONUTU’NDA AĞIRLADI