12 Şüpheli Gözaltında

Mersin merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine maddi yardımda bulundukları iddia edilen şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda 1'i yabancı uyruklu 12 kişi gözaltına alındı.

31 Mart 2022 Perşembe, 12:02
12 Şüpheli Gözaltında
2022-03-31 12:02:22 -

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, biri ABD uyruklu 12 şüphelinin örgüt üyelerine ve ailelerine maddi yardımda bulundukları belirlendi. Yapılan çalışmalarda ABD uyruklu şüpheli şahsın İstanbul'da ikamet ettiği, tutuklu bulunan FETÖ/PDY örgüt üyelerinin sözde mağdur ailelerine verilmek üzere yüklü miktarda para dağıttığı ve bu paraların EFT işlem yoluyla Amerika’dan bizzat hesabından yönlendirdiği tespit edildi. Ayrıca edinilen istihbarı bilgiye göre şüphelinin, İstanbul-Mersin arası araçla yola çıkarak güzergahta bulunan illerdeki örgüt üyelerine 200 bin dolar civarında para dağıttığı, bu sayede FETÖ terör örgütü kadrolarını diri tutmaya çalışarak örgüt üyelerinde olası bir çözülmeyi engellemeye çalıştığı de belirtildi.
Elde edilen bilgiler doğrultusunda bu sabah Mersin merkezli Balıkesir ve İstanbul'daki şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 12 şahsı gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda 2 adet 1 dolar, Bank Asya dahil olmak üzere çok sayıda banka kartları ve dekontlar, elle yazılı doküman ile dijital materyaller ele geçirildi.
Gözaltına alınan şahıslar, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TARSUS'TA GÖÇMENLERİN KALDIĞI EVDE YANGIN
Mersin’de Bisiklet Hırsızlığı Kamerada
7. ULUSLARARASI TOUR OF MERSİN’ GÖRKEMLİ FİNALLE SON BULDU
TARSUS SAHİL BANDI YOLUNDA MOTORSİKLET KAZASI: 1 AĞIR YARALI
AMASYA'DA 4, 6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
MERSİN, DERİNCE'NİN İŞİNİ İLK YARIDA BİTİRDİ
SİLİFKE, KARŞIYAKA 'YI UZATMALARDA YIKTI
BAŞKAN BOLTAÇ'TAN MİTHAT PAŞA SEMT SAHASINA TRİBÜN YAPMASI İSTENİYOR
“DEFİNE ARAYAN ŞAHISLAR JANDARMAYA YAKALANDI”
BÜYÜKŞEHİR, KOMPOST ÜRETİMİ İLE HEM DOĞAYI HEM ÇEVREYİ KORUYOR