İşte işinize yarayacak ve sağlığınız için önemli olduğunu düşündüğümüz maddelerin birkaçı: İç Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. M. Nafiz Karagözoğlu'dan, Sağlıklı bir sonbahar geçirmek için önerileriler

Maddelerle: Sağlıklı Bir Sonbahar Mevsimi İçin Öneriler

Mevsimlerin insanların üzerindeki olumsuz etkilerinin önüne geçmek ve sağlığınızı korumak için işinize yarayacak önemli maddelerin birkaçını sizler için bir araya getirdik.

1 / 12
Mevsimlerin insanların üzerindeki olumsuz etkilerinin önüne geçmek için işinize yarayacak önemli maddelerin birkaçını sizler için bir araya getirdik.
2 / 12
Son Bahar Önerileri arasında günlük hayatta kolayca uygulayabileceklerinizi mutlaka es geçmeyin. Çünkü birkaç küçük değişiklik ve mevsime hazırlık sizi mevsimin olumsuz etkilerinden korur. Sağlıklı bir dönem geçirmenize yardımcı olurken psikolojik olarak daha iyi hissetmenizi sağlar.
3 / 12

Hava durumunu takip edin

Hava durumunu takip edin
Uygun kıyafet tercihleri yapın. "LAHANA STİLİ" yani kat kat giyinin. Gerektiğinde giyinip, gerektiğinde çıkarın.
4 / 12

Size özel sonbahar diyeti uygulayın

Size özel sonbahar diyeti uygulayın
Mevsim sebze ve meyvelerini tüketin. Tuz, şeker, kızartma yağlı gıda tüketiminden sakının.
5 / 12

Hareket edin

Hareket edin
İnsan hareket ettikçe sağlıklı kalabilen bir canlıdır UNUTMAYIN. Hareket azalırsa kilo artar. Uygunsa açık hava, değilse kapalı ortamlarda Günde en az 30 dakika hareket edecek sebepler yaratın.
6 / 12

Grip ve zatürre aşısı olun

 Grip ve zatürre aşısı olun
Sonbaharda kapalı ortamlara girişle birlikte solunum yolu hastalıkları da artıyor. Solunum yolu enfeksiyonları kalp hastalıklarını tetikliyor. Bu nedenle özellikle bu dönemlerde çok kalabalık ortamlara girmeyin, ellerinizi sık sık yıkayın. Solunum yolu enfeksiyonlardan korunmak için mutlaka grip ve zatürre aşılarını yaptırın.
7 / 12

Depresyona karşı önlem alın

Depresyona karşı önlem alın
Depresyondan kaçınmak için mümkünse gün ışığına çıkın ve spor yapın. Depresyon durumunuz çok belirgin hale geldiği takdirde ise mutlaka psikiyatri uzmanına başvurun.
8 / 12

Kalp hastasıysanız kontrollerinizi aksatmayın

Kalp hastasıysanız kontrollerinizi aksatmayın
Yazı dozu değiştirilen ilaçlar hava ve besin değişikliklerine uygun olarak yeniden düzenlenmeli. Nasıl ki arabaların kış bakımı yapılıyorsa mevsimsel olarak bizi bekleyen koşullara kalbimizi ve damarlarımızı hazırlamalıyız.
9 / 12
Soğuk mevsimlerde damarlardaki büzüşmeye bağlı olarak kan basıncı artabiliyor. Bu nedenle kan basıncı kontrollerinizi yaptırın ve gerektiği takdirde doktorunuzun önerisiyle ilaç dozunu ayarlayın.
10 / 12

Sigarayı bırakın

Sigarayı bırakın
Dört Mevsimde yapılması gereken uygulamalardan biri de sigara içenlerin sigarayı bırakmasıdır. Soğuk havalar damarların büzüşmesine neden oluyor. Sigara içtiğiniz takdirde ise bu büzüşme daha da artıyor. Bu nedenle de kalp krizi riski belirgin bir şekilde artıyor. Sağlığınız için sigarayı hayatınızdan çıkartın.
11 / 12

Alkol kullanmayın

Alkol kullanmayın
Alkol, damarları genişleterek vücut ısısının düşmesine ve kan basıncında ani değişimlere neden oluyor. Sonuç olarak da alkol kalp krizi geçirme riskinizi artırıyor.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
‘7. TOUR OF MERSİN ULUSLARARASI BİSİKLET TURU’ HEYECANI START VERDİ
DOLU'DAN ZARAR GÖREN KÖYLERDE TESPİT ÇALIŞMASI
Polis Haftası’nda Ulu Camii’nde Mevlid-i Şerif Programı Düzenlendi
MERSİN İDMANYURDU,'NDA BELEDİYE DERİNCE HAZIRLIĞI
ÇAMLIYAYLA'DA AYÇİÇEĞİ VE NOHUT TOHUMU DAĞITIMI YAPILDI
LUBLİN TSO, OSB VE GÜNEY SÜT'TE İNCELEMEDE BULUNDU
TÜRK POLİS TEŞKİLATI'NIN 180'NCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
“JANDARMA’DAN EMNİYETE POLİS HAFTASI ZİYARETİ”
TARSUS TİCARET BORSASI YÖNETİMİ, GÜNDEMDEKİ KONULARI GÖRÜŞTÜ
BAŞKAN SEÇER, ‘14 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARIMSAL/KIRSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLARI TOPLANTISI’NA KATILDI