Toroslar Gözne Barajı Tamamlandı

DSİ’den Torosların Yiğitlerine Bir Müjde Daha

14 Şubat 2018 Çarşamba, 11:23
Toroslar Gözne Barajı Tamamlandı
-

DSİ Mersin’e yaptığı yatırımlarla, topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyunu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
Son dönemde DSİ'nin Mersin'deki su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.
Konuya İlişkin DSİ'i tarafından gönderilen bültende şu ifadelere yer verildi;
DSİ olarak son 15 yılda Mersin’e tarihte görülmemiş yatırımlara imza atıldığını belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU; son 15 yılda Mersin’e yapılan yatırımları artırdık.  2003 yılından bugüne kadar 6 adet Baraj ve 8 adet Gölet tamamlanmış olup, toplamda 142 milyon m³ biriktirme hacmine ulaşılmıştır.’’dedi.
Alaköprü Barajı, Sulama, Enerji ve Yavru Vatana İçmesuyu…
Genel Müdür ACU; ’’Hasretle beklenen 130,5 milyon m3 biriktirme hacimli Alaköprü Barajı’nı 2015 yılında hizmete aldık. Baraj ile Kıbrıs’a yıllık 75 milyon m3 içme, kullanma ve sulama suyu temin ediyoruz. HES tesisi ile yıllık 92 milyon kiloWatt.saat enerji üretimi sağlayarak milli ekonomiye katkı sağlıyoruz. Barajımız, sulama şebekesinin de tamamlanmasıyla birlikte Anamur’da 83.600 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecek. Mersinde 11 baraj ve 8 gölet inşaatı devam ediyor.
Dev Bir Baraj Daha, Tarsus Pamukluk…
Tarsuslu vatandaşlarımızın hasretle beklediği 282 milyon m3 su biriktirme hacimli Pamukluk Barajı ile 184.060 dekar araziyi sulamaya açıyoruz. Yıllık ortalama 68,76 milyon kiloWatt.saat enerji üreteceğimiz baraj ile ayrıca Mersin şehir merkezine yıllık 127 milyon m³ içmesuyu temin edeceğiz.
Sorgun Barajı ile Arazilerimiz Suya Kanacak…
Çiriş, Gücüş, Çiftepınar, Dağlı, Tömük, Çamlı, Fakılı, Karahıdırlı, Pınarbaşı, İlemin Kösbucağı, Arslanlı, Hüsametli, Kayacı, ve Köypınarı köylerine ait 60.000 dekar
zirai arazi Sorgun Barajı’ndan sulanacaktır. Ayrıca yıllık 37,6 milyon kiloWatt.saat enerji üretimi sağlanacaktır. İnşaat çalışmalarına devam ediyor.
Aksıfat Barajı Yükselmeye Başladı…
Aksıfat Barajının biriktirme hacmi 59,2 milyon m³ olup, 82.140 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir.
Özlemle beklenen Değirmençay Barajı…
Biriktirme hacmi 37,5 milyon m3 olan Değirmençay Barajı ile 31.310 dekar arazi suya kavuşturacağız. Mersin’imiz için önemli olan bu barajımızda çalışmalar devam ediyor.
Ve beklenen yeni DEV Barajlar KAYRAKTEPE Barajı, Sipahili Barajı…
Kayraktepe Barajı: Barajın temelden yüksekliği 160 metre ve su biriktirme hacmi
1,58 milyar m³ olacaktır. Baraj, 72.300 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecektir. Kurulacak santralle yıllık 768 milyon kiloWatt.saat enerji üretilecektir.
Gülnar Sipahili Barajı: Barajın temelden yüksekliği 61 metre ve su biriktirme hacmi
23 milyon m³ olacaktır. Baraj, 18.100 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet edecektir. ‘’dedi.
Mersin’de Bütün Münbit Arazileri Sulayacağız…
Son 15 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile takriben 91.881 dekar zirai arazinin sulamaya açılarak, çiftçilere yıllık 68 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağlandığının altını çizen ACU;’’
Mersinli çiftçilerimiz için büyük önem taşıyan Göksu Sol Sahil Cazibe Sulaması,
Mut Ovası Sulaması 2. Kısım ve Silifke Evkaf Çiftliği Köyü Arazisi Pompaj Sulaması başta olmak üzere birçok sulama tesisini hizmetinize sunduk.
Bütün Münbit Araziler Sulanana Kadar Durmak Yok…
Çiftçilerimiz için bir damla suyun bile büyük önem taşıdığını iyi biliyoruz. Sulanmadık arazi kalmasın diye canla başla çalışmaya devam ediyoruz. 361.860 dekar araziye daha can suyu olmak için 45 sulama tesisimiz inşaat safhasında yer alıyor. Ayrıca projelerini hazırladığımız 51 sulama tesisini de 2019 yılı sonuna kadar tamamlayarak bütün münbit topraklarımızı suya doyuracağız inşallah. ‘’dedi..
Mersin ve Tarsus’un İçmesuyu Problemini Çözdük…
DSİ Genel Müdürü ACU;’’Mersin şehir merkezi ve Tarsus ilçesinin içmesuyu ihtiyacı, inşa ettiğimiz isale hattı vasıtasıyla arıtma tesisine iletilerek arıtılmış ve böylece yıllık 142,5 milyon m³ içmesuyu verilerek Mersin şehir merkezi ve Tarsus ilçesinin uzun yıllar içmesuyu ihtiyacı temin edilmiştir. Ayrıca Mersin şehir merkezine ve (Atalar, Bahşiş, Yeşiltepe Köyleri) çevre yerleşimlerin yıllık 127,5 milyon m³ içmesuyu temini sağlayacak 35.000 metre isale hattını tamamlayarak uzun vadeli içmesuyu problemini kökünden çözeceğiz. ‘’dedi.
Taşkın Koruma Tesisleriyle Halkımızı ve Toprağımızı Koruduk…
Son 15 yılda inşa edilen 71 adet taşkın koruma tesisi ile; Mersin şehir merkezi, 37 meskûn mahal ve 10.100 dekar araziyi taşkın zararlarından korunduğunu belirten ACU; Ayrıca devam ettiğimiz 14 adet taşkın koruma tesisi ile vatandaşlarımızı ve arazilerini korumaya devam ediyoruz.’’dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Mersin ilinizde nasibini aldığını belirten DSİ Genel Müdürü ACU;’’ Tamamlanan Mersin Toroslar Gözne depolanacak su ile 1.830 dekar zirai arazinin sulanması ve sulu tarım ile birlikte milli ekonomiye yılda 965.000,00 TL ilave katkı sağlanması hedeflenmektedir.
DSİ Genel Müdürü Murat ACU;‘’Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.
Toroslar Gözne Barajı Tamamlandı
Toroslar Gözne Barajı Tamamlandı
Toroslar Gözne Barajı Tamamlandı
Toroslar Gözne Barajı Tamamlandı
Toroslar Gözne Barajı Tamamlandı
Toroslar Gözne Barajı Tamamlandı
Toroslar Gözne Barajı Tamamlandı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
GALATASARAY, KADIKÖY'DEN LİDER DÖNÜYOR:1-3
MERSİN'DE ÜZÜCÜ OLAY: GENÇ ADAM CANINA KIYDI
MERSİN, TEKNOFEST2024'E EV SAHİPLİĞİ YAPTI
TARSUS BELEDİYESI, DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ NEDENİYLE ESHAB-I KEHT'TE TEMİZLİK YAPTI
SEZONUN İLK DERBİSİ İÇİN NEFESLER TUTULDU
YÜREKLERİNDE SARI LACİVERT SEVGİSİYLE KADIKÖY'E UÇTULAR
“MERSİN’DE SAĞANAK, DOLU, YILDIRIM VE HORTUM”
MERSİN'DE İNŞAATTAN DÜŞEN İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ
MERSİN'İN YÜKSEK KESİMLERİNDE FIRTINA VE DOLU ETKİLİ OLUYOR
BÜYÜKŞEHİR, ‘DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ’ İÇİN EMİRLER ORMANI’NDAYDI