Tarsus’ta 14 Mart Tıp Bayramı Törenle Kutlandı

Tarsus’ta 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

14 Mart 2025 Cuma, 10:57
Tarsus’ta 14 Mart Tıp Bayramı Törenle Kutlandı
11h 50dk -

Tarsus’ta 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.
Törende Atatürk büstüne çelenk sunulurken, Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Orhan Acehan günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Acehan, tıbbın yalnızca bir meslek değil, büyük bir özveri, sabır ve fedakârlık gerektiren bir yaşam biçimi olduğunu vurguladı.

Konuşmasında modern tıp eğitiminin Osmanlı döneminde 1827 yılında Şehzadebaşı’nda ilk cerrahhanenin kurulmasıyla başladığını hatırlatan Acehan, günümüzde Türkiye’nin sağlık sisteminin dünya standartlarında bir noktaya ulaştığını belirtti. Ayrıca, 14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul’da tıp öğrencilerinin öncülüğünde gerçekleştirilen ilk Tıp Bayramı’nın, sağlık çalışanlarının yalnızca hastaları tedavi eden bireyler değil, aynı zamanda bağımsızlık ve vatan sevgisi taşıyan insanlar olduklarını gösterdiğini söyledi.
Sağlık çalışanlarının insan hayatına dokunmanın verdiği sorumluluk bilinciyle gece gündüz demeden hizmet sunduğunu belirten Acehan, pandemiden doğal afetlere kadar her türlü zorlu süreçte sağlık çalışanlarının gösterdiği fedakârlığın önemine dikkat çekti. Acehan, “Bizler, sadece hastaları tedavi eden kişiler değiliz. Bizler, insan hayatına umut olan, zor anlarında yanlarında bulunan, sağlığı korumanın ve geliştirmenin birer neferiyiz” diyerek sağlık çalışanlarının üstlendiği kritik role vurgu yaptı.
Hekimler, hemşireler, ebeler, teknisyenler, paramedikler ve tüm sağlık emekçilerine teşekkür eden Acehan, konuşmasını, “Bu özel gün vesilesiyle, mesleğini icra ederken hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm meslektaşlarıma sağlık, huzur ve başarı dolu bir meslek hayatı diliyorum. 14 Mart Tıp Bayramımız kutlu olsun” sözleriyle tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Otoyol kaçış rampasında kaza, 2 ölü
MÜDÜR EKİCİ, İSTANBUL'DA DÜZENLENEN İFTAR PROGRAMINA KATILDI
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE BİRLİKTE İFTAR YAPTI
ÇAMLIYAYLA'DA ŞEHİT AİLELERİ, GAZİLER VE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARA İFTAR VERİLDİ
TARSUS'TA "DÜNYA YETİMLER GÜNÜ" NEDENİYLE İFTAR PROGRAMI DÜZENLENDİ
MERSİN'DE 7 BRANŞTA BAŞLATILAN MESLEMİ EĞİTİMİN BIRİNCİ ETABI TAMAMLANDI
MERSİN'DE 14 MART TIP BAYRAMI KUTLANDI
ÇAMLIYAYLA'DA EVCİL HAYVANLAR KAYIT ALTINA ALINIYOR
DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEDE DENETİM
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MART AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ