
Tarsus Üniversitesi'nde “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.
Düzenlenen etkinlikte, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Araştırma Görevlisi Aykut Elmas konuşmacı olarak yer aldı.
Araştırma Görevlisi Elmas “18 Mart Bir Destanın Yazıldığı Gün” başlıklı sunumunda; Türk Milletinin, bağımsızlığına olan sarsılmaz inancı ile elindeki kısıtlı imkânlara rağmen yenilmez denilen orduları mağlup ettiğini vurguladı. Çanakkale Savaşı’nın kırılma anlarına değinen Elmas konuşmasında; Nusret Mayın Gemisi’nin beklenmeyen noktalara yerleştirdiği bombalarla dönemin en önde gelen donanma gemilerine verdiği zarara değindi. Savaşta Seyit Onbaşı’nın insanüstü bir gayretle şehit olan arkadaşlarının görevlerini üstlenmesine değinerek, tek başına bir gemiyi batıracak atışı yaptığını ifade etti. Araştırma Görevlisi Aykut Elmas konferanstaki konuşmasında; Mustafa Kemal Atatürk’ün ve emrindeki askerlerin, vatan uğruna şehit olmak için göğüslerini siper etmekten bir an bile tereddüt etmediklerini söyledi. Konferans, kısa video ve fotoğraf gösteriminin ardından sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.