NARİN’İN İSMİ TARSUS’TA ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ

KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİNE DAVET EDEN BAŞKAN BOLTAÇ, “SEÇİM YATIRIMI YAPMAYACAĞIZ, KENTİN İHTİYAÇLARINI GÜNÜ GÜNÜNE KARŞILAYACAĞIZ”

03 Ekim 2024 Perşembe, 15:09
NARİN’İN İSMİ TARSUS’TA ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Boltaç, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan küçük Narin Güran’ın isminin Tarsus’ta bir parka verildiğini duyurdu.

 

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, müdürlüklerden ve komisyonlardan gelen evraklar karara bağlandı.

 

“NE YAPIYORSAK BU HALK İÇİN, TARSUS İÇİN YAPACAĞIZ”

Başkan Boltaç, toplantıda Tarsus Belediyesi’nin beş yıllık planını açıkladı. “Tarsus Belediyesi, programını birinci yıldan itibaren belirlemiştir. Yani dört sene sonra ne yapacağımız belli, seçim yatırımı yapmayacağız. Ne yapıyorsak bu halk için, Tarsus için yapacağız. Bu kentin ihtiyaçlarını zamanında, günü gününe karşılayacağız.” dedi.

 

NARİN’İN İSMİ TARSUS’TA YAŞAYACAK

Toplantıda önemli bir diğer konu ise Türkiye gündeminde derin bir yara bırakan Narin olayının unutulmamasıydı. Tarsus’un Yeşil Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka, 21 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın ismi verildi. Başkan Boltaç, bu kararın arkasındaki duyguları dile getirerek, “Türkiye çok üzücü bir olay yaşadı. Küçücük bir çocuğumuz maalesef katledildi. Mekanı cennet olsun. Konuşurken bile tüylerim diken diken oluyor. Narin’in ismi bu parkta ölümsüzleşecek. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız.” dedi. . Tarsus Belediyesi bu karar ile çocuklara yönelik şiddetin önlenmesine dikkat çekti.

 

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ADIYAMAN’A DESTEK

Meclis toplantısında Tarsus Belediyesi ile Adıyaman Yaylakonak ve Gölbaşı Belediyeleri arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Boltaç, “Adıyaman’da büyük bir deprem felaketi yaşandı. Tarsus Belediyesi olarak gücümüz ve imkanlarımız dahilinde elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

 

“UNUTMAYALIM, ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR”

Konuşmalarına devam eden Başkan Boltaç “Biliyorsunuz 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı. Bu kapsamda 4 Ekim Cuma günü uzman doktor ve diyetisyenimizin sunumuyla söyleşi gerçekleşecek. Tarsus Belediyesi olarak, toplum sağlığını her zaman önceliğimiz olarak gördük. Bilinçli bireyler, sağlıklı bir toplumun temel taşıdır. Bu yüzden meme kanseri hakkında bilgilendirme yapmak, farkındalığı artırmak ve herkese erken teşhisin ne kadar hayat kurtarıcı olabileceğini anlatmak istiyoruz. Etkinliğimize herkesi davet ediyorum. Unutmayalım, erken teşhis hayat kurtarır.” ifadelerine yer verdi.

 

“HAYVANLAR SEVGİYİ, SAYGIYI VE KORUNMAYI HAK EDİYOR”

Sokak hayvanlarının korunmasıyla ilgili konuşan Başkan Boltaç “Yarın önemli bir gün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü.  Hayvanlar sevgiyi, saygıyı ve korunmayı hak ediyor. Onlara iyi bir yaşam sunmak, hepimizin sorumluluğudur.  Bu kapsamda Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından Yarenlik alanında dostlarımız için ücretsiz mama dağıtılacaktır. Bu anlamda bir kez daha dostlarımızı sahiplenmeye davet ediyorum.  Biliyorsunuz onlarsız bir hayat bu dünyada asla olmaz. Ve unutmayalım ki küçük bir adım, bir canlının hayatını değiştirir.” şeklinde ifade etti.

 

BAŞKAN BOLTAÇ’TAN KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİNE DAVET

Toplantının sonunda, Başkan Boltaç, yaklaşan Kleopatra Bisiklet Festivali’ne tüm Tarsus halkını davet etti. Festivalin hem spor hem de sosyal etkinlik açısından önemli bir buluşma olacağına vurgu yaparak, “Türkiye'nin dört bir yanından 225 bisikletçinin katılımıyla 3 gün boyunca sürecek 3. Kleopatra Bisiklet Festivali başlıyor.  Katılımcılar hem tarihi ve turistik açıdan zengin Tarsus'u keşfedecek hem de bisikletin sağlıklı bir ulaşım aracı olarak kullanımını teşvik etme imkânı sunacak. Festivalin her günü ayrı bir programa ev sahipliği yapılacak. Belediyemize ait Karavan Parkımızda kamp yapılacak. Orada konser etkinliğimiz olacak.  Ayrıca 5 Ekim Cumartesi sabahı tüm vatandaşlarımızı hep birlikte şehir turu yapmaya devam ediyorum.  Hep birlikte keyifli bir gün geçireceğiz.” diye ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
NARİN’İN İSMİ TARSUS’TA ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ
ANKARA BEYPAZARI’NDA MERSİN RÜZGÂRI ESTİ
TARSUS ULUCAMİ'DE KURAN'I KERİM ZİYAFETİ...
BÜYÜKŞEHİR YURTLARI ÖĞRENCİLERE AİLE EVİNİ ARATMIYOR
BAŞKAN SEÇER, ‘MERCAN 100. YIL İKLİM VE ÇEVRE BİLİM MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ
TARSUS ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TAKIMI TEKNOFEST'TE...
TARSUS JANDARMA KOMUTANI BNB. GÜLER'DEN TAZİYE ZİYARETİ
Yörük Çocukları TEKNOFEST’te
3. KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLIYOR
AĞABEY VEYSEL BAĞCI DUALARLA TOPRAĞA VERİLDİ