Mersin ESOB Başkanlar Kurulu yapıldı

Bünyesinde kurulu 69 meslek odası ve 65 bin üyesiyle kentin en büyük meslek kuruluşu olan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kurulu toplantısı Antalya Side Sueno Otel’de yapıldı.

16 Ekim 2024 Çarşamba, 15:49
Mersin ESOB Başkanlar Kurulu yapıldı
-

Bünyesinde kurulu 69 meslek odası ve 65 bin üyesiyle kentin en büyük meslek kuruluşu olan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kurulu toplantısı Antalya Side Sueno Otel’de yapıldı.
Divan Başkanlığını Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı’nın yürüttüğü Başkanlar Kurulu saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra Başkanlar Kurulunun açılış konuşmasını yapan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı Başkanlar Kuruluna katılarak birlik, beraberlik ve dayanışma sergileyen tüm oda başkanlarına teşekkürlerini iletti. Konuşmasında göreve geldiği günden bugüne Birlikçe yapılan çalışmalar ve projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Sarı, “Göreve geldiğimiz günden bu yana gerek Birliğimizin mali durumunu, gerekse faaliyetlerini ve etkilerini en iyi şekilde sevk ve idare etmeye gayret gösteriyoruz. Bildiğiniz gibi esnaf-sanatkarlarımız ülkemizin ekonomik sorunları nedeniyle zor durumdadır. Şu anda Birliğimiz Türkiye’nin 7. Büyük Birliği olarak 63 binin üzerinde esnaf-sanatkarımıza Anamur’dan Çamlıyayla’ya hizmet etmektedir” dedi. Konuşmasında Birlik ve Oda Başkanları olarak el ele vererek birlikte çalışmaktan başka çarenin olmadığının altını çizen Başkan Sarı, “ Hep söylediğim gibi “Güçlü Birlik Güçlü Oda Güçlü Esnaf Teşkilatını” yaratmamız gerekiyor. Son 8 ayda 2 Binin üzerinde esnafımız kepenk kapattı son 5 yılda 10 binin üzerinde esnafımız işlerine son verdi. Piyasa koşulları bildiğiniz gibi esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir” dedi. Başkan Sarı, bu sorunların yanı sıra ilimizde de “Kronik Hale Gelen” Yıllardır Çözülemeyen Sanayi Sitesi Sorununu da çözmek, şehir içerisinde kalan esnaflarımıza modern işyerlerine kavuşmaları için gerekli çalışmaları yaptıklarının altını çizerek, “ Aynı zamanda esnaflarımıza haksız rekabet yaratan “kayıtdışılık” ile mücadele ediyoruz. Bu çerçevede başta ilimizdeki Suriyeliler olmak üzere kayıt dışı çalışan herkesin odalarımıza kayıtlı olmaları için Bakanlığımız, Valiliğimiz ve İl Müdürlüğümüz ile birlikte koordine çalışıyoruz” diye konuştu.

Bir önceki Başkanlar Kurulunda söz verdiği üzere mesleki eğitim ve çırak yetiştirilmesi için özel projeler yürüttüklerini kaydeden Başkan Veysel Sarı, “ Son 1 yılda 1200 genç kişiye mesleki eğitimler verdik ve 100’ye yakın gencimizi esnaflarımızın yanında işe yerleştirdik. Yürüttüğümüz projelerden yaklaşık 2,5 milyonluk maddi fon yarattık. Bu fonun yaklaşık 1 milyonunu Birliğimize ve Eğitim bütçemize aktardık. Bütün bu çalışmalarımızı yaparken de aynı zamanda Milli Eğitim Müdürlüğümüzde özel bir protokol imzaladık. Bu protokol ile Davultepe Belediye Binasındaki Mesleki Eğitim Merkezimizi de projeler ile ihya etmek için uğraşıyoruz” ifadesini kullandı. Başkan Veysel Sarı, Birlik olarak bugüne kadar yapılamayan bazı icraatlara da yer verdiklerini kaydederek, “Sicil Müdürlüğümüzün iş ve işlemlerinde düzenlemeler yaptık. Anamur, Bozyazı, Mut gibi uzak ilçelerimizde esnaflarımızın kaydolmaları zaman alıyordu. Ticaretlerinde sıkıntılar oluyordu. Şimdi ise bu durumu hızlandırdık. Odalarımızla birlikte uzak ilçelerimizde hizmeti esnaflarımızın ayağına getirdik” dedi.
Yangın, afet, deprem gibi durumlarda esnafın sicilinin kaybolmaması adına Birliği dijital arşiv sistemine taşıdıklarını kaydeden Başkan Sarı, “Olmamasını istediğimiz deprem, yangın, doğal afet gibi durumlarda esnaflarımızın sicilleri kaybolabilir, hizmetlerimiz aksayabilir. Bunun için de Sicil Arşivimizi Dijitale dönüştürdük. Çok yakında Birliğimizi de Kalite Standartları Belgelerine kavuşturarak teşkilatımızın hizmet kalitesini arttırmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Sarı, odaları güçlendirmek adına da çeşitli çalışmaları hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyerek “Güçlü Birlik, Güçlü Oda, Güçlü Esnaf Teşkilatını” Mersinde hayata geçirmek istiyoruz. Bütün bu amaç ve niyetimle sizlerle el birliği içerisinde omuz omuza çalışmayı istiyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı. Yapılan konuşmaların ardından Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Senin Canpolat, Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Mersin Giyim Eşyası Odası Başkanı Halim Çavuşoğlu, Kuyumcular Odası Başkanı İsa Varlıklı, Fotoğrafçılar Odası Başkanı Ahmet Bayansu, Mut Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Evren, Minibüscüler Odası Başkanvekili Mehmet Kartal söz alarak sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulundular.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TARSUS İDMANYURDU BAŞKANI GÜNKUT, BAŞKAN BOLTAÇ İLE BİRARAYA GELDİ
Mersin ESOB Başkanlar Kurulu yapıldı
MERSİN'İN DAĞLARINDA NERGİS KOKUSU YÜKSELECEK
MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÖNCÜLÜĞÜNDE ‘MERSİN HACKATHON’U DÜZENLENDİ
MÜDÜR KARALTI, BASIN MENSUPLARIYLA BİRARAYA GELDİ
“Devletin Eli, Sofranın Bereketi” Çorba ikramı
Tuğgeneral Ercan Atasoy’dan Tarsus Gazeteciler Cemiyetine İadeyi Ziyaret
BÜYÜKŞEHİR, YOL VE TRAFİK GÜVENLİĞİ İLE ÇEVRE YÖNETİM SİSTEM BELGELERİNİ YENİLEMEK İÇİN TETKİKTEN GEÇİYOR
BAŞKAN SOFU, HİZMETLERİ YERİNDE İNCELİYOR
AKKUYU NÜKLEER SANTRAL İŞÇİSİ KAZADA HAYATINI KAYBETTİ