Mersin Büyükşehir’in Tüm Birimleri Kurban Bayramı’na Hazır, Ekipler Bayram Öncesi Tüm Hazırlıklarını Yaptı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle Kurban Bayramı’na hazır…

14 Haziran 2024 Cuma, 18:43
Mersin Büyükşehir’in Tüm Birimleri Kurban Bayramı’na Hazır, Ekipler Bayram Öncesi Tüm Hazırlıklarını Yaptı
-

9 gün sürecek Kurban Bayramı tatili boyunca vatandaşların kesintisiz hizmet alabilmesi adına çalışmalarını artıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri; ücretsiz ulaşımdan mezbahada ücretsiz kesim hizmetlerine, mezarlıklara ücretsiz ring seferlerinden, park ve bahçe hazırlıklarına kadar birçok alanda bayram boyunca çalışarak, Mersinlilerin rahat ve huzurlu bir Kurban Bayramı geçirmesini sağlayacak.
  
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinlilerin Kurban Bayramı’nı rahat, güvenli ve huzurlu bir şekilde geçirmesi için bütün birimleri ile görevde olacak. Bayram öncesi çalışmalara başlayan Büyükşehir ekipleri; ücretsiz ulaşımdan mezbahada ücretsiz kesim hizmetlerine, mezarlıklara ücretsiz ring seferlerinden, park ve bahçe hazırlıklarına kadar birçok alanda kesintisiz hizmet verecek.
 
Tok: “Büyükşehir’in toplu taşıma hizmeti ücretsiz olacak”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok,  vatandaşlara hızlı ve kesintisiz hizmet edebilmek adına tüm tedbirleri aldıklarını belirtti. Vatandaşların kurban kesim ibadetini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmesi adına tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Tok, “Halkımızın rahat bir bayram geçirmesi için her bayramda olduğu gibi toplu taşıma hizmeti ücretsiz yapılacak. Vatandaşlarımız, aynı zamanda mezarlıklarımıza da toplu taşımadan faydalanıp gidebilecekler. Oralara da seferler koyuyoruz. Yakaköy Mezbahanemize de kesim yaptıracak vatandaşlarımız, ücretsiz servisten faydalanabilecekler” dedi.
 
“Plajlarımızın hepsi açıldı”
Vatandaşların bayramda kullanacağı tüm kutsal mekanların da özenle bayrama hazırlandığını söyleyen Tok, kesim yerlerinin de hem temizlendiğini hem de ilaçlandığını belirtti. Tok, “Tüm ibadet yerleri ve mezarlıklarımız bayram için özellikle temizlendi. Vatandaşlarımız ibadetlerini rahat ve hijyenik bir ortamda yapabilecek.  temizlendi ve ibadetlerini rahat yapabilecekleri ortam sağlanacak. Tüm birimlerimiz, vatandaşlara hizmet için 9 günlük bayram süresince hazır olacaklar” diye belirtti. Tok, son olarak bayram tatilini plajlarda geçirecek olanlar için de plajların hazır olduğunu söyleyerek, “Plajlarımızın hepsi açıldı. Bütün vatandaşlarımız, gidip oradan uygun fiyatlarla faydalanabilir” dedi.
 
18 mobil kesim ünitesi ve 6 mezbaha vatandaşların hizmetinde
Büyükşehir’in modern mezbahaları ve mobil kesim üniteleri, vatandaşların kurban ibadetlerini gerçekleştirmeleri için hazır bekliyor olacak. Tarımsal Hizmetler Dairesi ekipleri, kesim yerlerinin bakım ve temizlik çalışmalarını gerçekleştirdi. Büyükşehir; Yakaköy, Çamlıyayla, Erdemli, Mut, Gülnar ve Anamur’da yer alan 6 mezbahaya ek olarak Mersin merkezde 3, Tarsus’ta 6, Erdemli’de 2, Toroslar’da 2, Silifke, Mut, Aydıncık, Bozyazı ve Gülnar’da 1’er adet olmak üzere, toplam 18 mobil kesim ünitesi ile de hizmet verecek.
 
Mezbahalarda bayramın birinci ve ikinci günü, mobil kesim ünitelerinde ise bayramın sadece birinci günü hizmet verilecek. Tarsus’taki Bağlar ve 82 Evler Mahallelerinde bulunan mobil kesim ünitelerinde ise ilk 2 gün kesim yapılacak. Bütün kesimler ücretsiz olarak sabah 06.30- 17.00 saatleri arasında, uzman kasap ve personel tarafından yapılacak. Kesimlerde 180 sertifikalı kasap, yardımcı personel ve teknik personelle birlikte toplam 263 görevli olacak.
 
Şahutoğlu: “Ehil kasaplarla, hijyenik ortamda hizmet vereceğiz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, mobil kesimhane ve mezbahalarda alanında uzman personelle hizmet vermeye hazır olduklarını söyleyerek, “Kurban Bayramı’nda vatandaşlarımıza; ehil kasaplar, hijyenik ortamda veteriner hekim kontrolleri ile beraber ücretsiz hizmet vereceğiz. 6 tane işletme onaylı mezbahanemiz, 18 tane mobil kesimhanemiz ve 263 personelle hazırız” dedi.
 
Temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin bayram boyunca süreceğini sözlerine ekleyen Şahutoğlu, “Kurban Bayramı boyunca Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz tarafından mezbahane ile mobil kesim ünitelerimizin dezenfeksiyonları ve temizliği düzenli olarak yapılacak. Bayram sonrasında da yine çevre temizliği de yapılmış olup pırıl pırıl bir Mersin bırakacağız. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tüm İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun” diye konuştu.
 
Bayramda mezarlıklara ücretsiz ulaşım hizmeti
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 15-16-17 Haziran tarihlerinde belediyeye ait toplu taşıma araçları ile mezarlıklara ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. Makine İkmal’den kalkacak olan Mezarlık ring servisi Toros Devlet Hastanesi, İstasyon, Taş Bina, İstiklal Caddesi, Çankaya, Akbelen Bulvarı istikameti üzerinden Akbelen Mezarlığı’na, ardından da Güneykent Mezarlığı’na gidecek. Ring seferleri, Makine İkmal’den 08.00-16.00 saatleri arasında saat başı, Güneykent Mezarlığı’ndan da 08.00-17.00 saatleri arasında saat başı yapılacak.
 
Toplu taşıma araçlarının bir kısmı da Çiftlikköy Mezarlığı’na; ‘Mersin Üniversitesi-Çiftlikköy Mezarlığı’ arasında ring şeklinde hizmet verecek. Mersin Üniversitesi’nden 10.00-12.00-14.00-16.00-17.30 saatlerinde, Çiftlikköy Mezarlığı’ndan ise 11.00-13.00-15.00-17.00-18.00 saatlerinde ring seferleri olacak.
 
Tarsus’ta Sucular Mezarlığı’na ring seferleri ise ‘Makam Cami, Merkez Mezarlık- Üçgen Çarşı- Halk Eğitim- Cengiz Topel- Cetvel Köprüsü- Büyük Carrefour- Tuğralı Kavşak- Eshab-ı Kehf ve Sucular Mezarlık güzergahı olacak şekilde hizmet verecek. Makam Cami’nden 07.00-16.00 saatleri arasında saat başı, Sucular Mezarlık’tan da saat başı olacak şekilde 08.00-17.00 saatleri arasında servis kalkacak.
 
Yakaköy Mezbahası ve mezarlıklar için de ücretsiz servis
Büyükşehir’in ücretsiz ulaşım hizmeti Yakaköy Mezbahası için de geçerli olacak. Yakaköy mezbahasında kurban kesmek isteyen vatandaşların ulaşım sıkıntısı çekmemesi için oluşturulan ücretsiz servisler, bayramın birinci günü (16 Haziran’da) Taş Bina önünden 07.00-09.00-11.00-13.00 ve 15.00 saatlerinde, Yakaköy’den de 08.00-10.00-12.00.14.00-16.00 saatlerinde hizmet verecek.
 
Teksin Mersin ekiplerinin mesaisi de sürecek
Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’ne en hızlı şekilde ulaştığı Alo 185 ve Teksin Mersin personeli de bayram boyunca 7/24 esasıyla hizmet verecek. Vatandaşların istek, öneri, talep ve şikayetleri anında alınarak, çözüme kavuşturulacak.
 
İtfaiye ekiplerinin mesaisi devam edecek
İtfaiye Dairesi Başkanlığı; Kurban Bayramı süresince oluşabilecek trafik kazaları, arama-kurtarma operasyonları ve yangın gibi afetlere karşı 7/24 görev başında olacak. Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler de görev başında olacak ve Kurban Bayramı boyunca rutin denetimlerini sürdürecek. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri ise, ihtiyaç dahilinde kentin farklı noktalarında çalışmalarını sürdürecek.
 
İbadethaneler bayramda da pırıl pırıl…
Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda ibadetlerini yapabilmeleri için Mersin genelindeki cami, cemevi, kilise gibi ibadethanelerin rutin temizliklerini bayram öncesi artırdı. Ekipler ayrıca, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini Kurban Bayramı’na yakışır şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla, Mersin merkez ve ilçe mezarlıklarındaki tüm temizlik işlemlerini gerçekleştiriyor.  
 
Temizlik ve ilaçlama ekipleri tertemiz bir Mersin için çalışıyor
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı ekipler de bayram öncesi yoğun mesai yapan birimler arasında yer alıyor. Bayramda oluşabilecek çevre ve görüntü kirliliklerinin önüne geçmeyi amaçlayan ekipler, gerekli tüm tedbirleri alacak. Kentin farklı noktalarında eş zamanlı olarak temizliğe devam eden ekipler; aynı zamanda mobil kesim üniteleri, mezbahalar, kurbanlık satış yerleri, çöp konteynerlerinin temizlik ve haşere ilaçlamalarını gerçekleştirecek. Ekipler böylece çevrede oluşabilecek görüntü ve koku kirliliğini önlemiş olacak.
 
Park ve Bahçeler Dairesi kent estetiği için çalışmalarını sürdürüyor
Kentin peyzajı ve yeşil alanlarından sorumlu Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler de, sorumlu oldukları alanlarda çim biçme, temizlik, bakım, tesviye ve budama çalışmalarını rutin bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, Mersinlilerin ziyaret edeceği park ve bahçeleri pırıl pırıl yaparak, vatandaşların ziyaret edeceği bir şekilde hazır edecek.
 
Birizberaber.org’a bağış yapılabilecek
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dayanışma ağını büyüttüğü birizberaberiz.org sitesi de bu süreçte kurban bağışlarını kabul edecek. Bağış yapmak isteyen vatandaşlar, kurban kesimi yapamayan ihtiyaç sahiplerine birizberaberiz.org sitesi üzerinden bağış yaparak ulaşabilecek.
 
Mezbaha ve mobil kesim ünitesi yerleri aşağıdaki şekildedir:
MOBİL KESİM ÜNİTESİ YERLERİ
 
Akdeniz İlçesi Mobil Kesim Yeri: 3 Ocak Mahallesi 5424 Sokak İnci Parkı Muhtarlık Binası yanı
Aydıncık İlçesi Mobil Kesim Yeri: Cumhuriyet Mahallesi Tırnak Yolu
Bozyazı İlçesi Mobil Kesim Ünitesi: Merkez Mahallesi Paşabeleni Mevkii
Erdemli İlçesi (1) Nolu Mobil Kesim Yeri: Üniversite Arkası Belediye Otoparkı içi
Erdemli İlçesi (2) Nolu Mobil Kesim Yeri: Kargıpınarı Mahallesi Kapalı Semt Pazarı
Gülnar İlçesi Mobil Kesim Yeri: Akdeniz Mahallesi Tırnak Yolu Sokak
Mezitli İlçesi Mobil Kesim Yeri: Menderes Mahallesi Şehit Fatih Soydan Caddesi Açık Semt Pazarı İçi
Mut İlçesi Mobil Kesim Yeri: Sertavul Mahallesi
Silifke İlçesi Mobil Kesim Yeri: Saray Mahallesi Otogar Arkası Kapalı Pazar yeri
Tarsus İlçesi (1) Nolu Mobil Kesim Yeri: Bağlar Mahallesi İtfaiye Yanı Kapalı Pazar Yeri (2 gün hizmet verilecektir)
Tarsus İlçesi (2) Nolu Mobil Kesim Yeri: Şehit İshak Mahallesi Turkuaz Semt Pazarı
Tarsus İlçesi (3) Nolu Mobil Kesim Ünitesi: 82 Evler mahallesi Kapalı Semt Pazarı (2 gün hizmet verielecektir)
Tarsus İlçesi (4) Nolu Mobil Kesim Yeri: Kırklarsırtı Mahallesi Veysel Çavuş Caddesi Kapalı Semt Pazarı İçi
Tarsus İlçesi (5) Nolu Mobil Kesim Yeri: Gülek Mahallesi Muhtarlık Binası Yanı
Tarsus İlçesi (6) Nolu Mobil Kesim Yeri: Yenice Mahallesi Mezarlık Yolu
Yenişehir İlçesi Mobil Kesim Yeri: Macit Özcan Spor Tesisleri karşısı Kapalı Semt Pazarı İçi
Toroslar İlçesi (1) Nolu Mobil Kesim Yeri: Korukent Cumhuriyet Evleri üstü
Toroslar İlçesi (2) Nolu Mobil Kesim Yeri: Arslanköy Mahallesi
 
MEZBAHA YERLERİ: Tüm Mezbahalarımızda il 2 gün hizmet verilecektir.
 
Anamur Mezbahası: Çarıklar Mahallesi Akdeniz Caddesi No:3/3
Çamlıyayla Mezbahası: Çayırekinliği Mah. Ömeroğlu Sok. No:25
Erdemli Mezbahası: Türbe Mah. Bük Sokak Bina No:15
Gülnar Mezbahası: Akdeniz Mahallesi Tırnak Yolu Sokak No:43
Mut Mezbahası: Deveci Mahallesi Sarıoğlu Değirmen Caddesi 46 Sokak
Yakaköy Mezbahası: Akdeniz İlçesi Toroslar Mahallesi Yakamoz Sokak No:5/A
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Büyükşehir’in Kıyafet Evleri’nde Yine Bayram Sevinci Yaşanıyor
Mersin Büyükşehir’in Tüm Birimleri Kurban Bayramı’na Hazır, Ekipler Bayram Öncesi Tüm Hazırlıklarını Yaptı
Büyükşehir Ve Meski Yetkilileri Çamlıyayla’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Üzerine Uydu Takip Cihazı Takılan ‘Kızkalesi’ Ve ‘Mersin Üniversitesi’ Denize Bırakıldı, ‘Deniz Kaplumbağalarının Uydu İle İzlenmesi Projesi’ Hayata Geçirildi
Mersin Büyükşehir’in ‘Afet Ve İmar Çalıştayı’ Kent Paydaşlarının Katılımıyla Gerçekleşti
Mersin Büyükşehir’in Gönülden Sesler Korosu’ndan ‘Mersin’de Yaz Nağmeleri’ Konseri
Başkan Vahap Seçer’den Kurban Bayramı Kutlama Mesajı
Başkan Seçer, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Düzenlenen Programa Katıldı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde Karne Heyecanı
Mersin Büyükşehir Zabıtası Kent Huzuru İçin Çalışmalarını Titizlikle Sürdürüyor