Mersin Büyükşehir’in Halk Kartı, İhtiyaç Sahibi Yurttaşlara Can Suyu Olmayı Sürdürüyor

Temel ihtiyaç ve gıda malzemelerinin alındığı ve 5 yıldır sürdürülen uygulama ile ihtiyaç sahibi yurttaşlar rahat bir nefes alırken, mahalle esnafının da kazanç sağlamasına katkı sunuluyor.

02 Temmuz 2024 Salı, 15:24
Mersin Büyükşehir’in Halk Kartı, İhtiyaç Sahibi Yurttaşlara Can Suyu Olmayı Sürdürüyor
-

İnsan odaklı hizmet anlayışı ile her yaştan yurttaşın kentte sağlıkla ve huzurla yaşaması için hizmetlerini sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayat pahalılığının arttığı günümüzde Halk Kart uygulaması ile dar gelirlinin umudu olmaya devam ediyor.
 
Hayata geçirdiği sosyal destek projeleri ile kentte yaşayan her yurttaşın her anında ve her yaşında yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara el uzatmaya devam ediyor. 2019 yılında Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından faaliyete geçirilen Halk Kart uygulaması ile Büyükşehir, dar gelirli vatandaşlara el uzatırken, mahalle esnafının da kazanç sağlamasına katkı sunuyor.
 
Özellikle hayat pahalılığının arttığı günümüzde Büyükşehir, 5 yıldır süren uygulama ile ekonomik sıkıntı çeken binlerce insanın nefes almasını sağlıyor. 13 ilçede 400’ün üzerindeki Halk Kart anlaşmalı marketlerden temel ihtiyaç ve gıda malzemelerini almasına imkan tanıyan uygulamadan yaklaşık olarak 9 bin aile faydalanıyor. Her ilçede bulunan Halk Kart Başvuru Merkezi’ne yapılan şahsen başvurularda muhtaçlık değerlendirme ölçütleri baz alınıyor. Sosyal inceleme şartlarına uygunluk taşıyan aileler, engelli ve ağır hastalık durumunda iş yaşamına katılamayanlar, boşanma sürecinin ardından çocuklarının bakımını ve üniversite öğrencilerinin geçimini üstlenen vatandaşlar Halk Kart’tan faydalanabiliyor.
 
Başvuru sürecinde; müracaatçı kiracı ise kira kontratı, öğrenci belgesi, E-devlet üzerinden alınan aynı hanedekilerin oturan belgesi, ağır hastalık ve engelliler için sağlık raporu aranıyor.
 
Demirci: “2019 yılından bu yana binlerce ihtiyaç sahibi ailemize destek sağladık”
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli Derya Demirci, Halk Kart uygulamasının 2019 yılında hayata geçirildiğini söyleyerek, binlerce ihtiyaç sahibi aileye destek sağladıklarını ifade etti. Halk Kart’tan faydalanmak için yapılması gerekenleri aktaran Demirci, “Vatandaşlarımız, 13 ilçemizde bulunan Halk Kart ofislerimizi ziyaret ederek başvurularını tamamlayabilirler. Kabul edilen başvuruların ardından bakiye yüklenmesi eşliğinde aylık olarak vatandaşlarımız 400’ün üzerinde anlaşmalı olan Halk Kart marketlerinden gıda ve temizlik ürünleri gibi alışverişlerini tamamlayabilirler. Uygulama ile hem dar gelirli vatandaşlarımız Halk Kartı kullanarak ihtiyaçlarını gideriyor hem de esnafımız kazanıyor” ifadelerini kullandı.
 
Ay: “Halk Kart çıktığından beri ben çok memnunum”
1 seneden beri Halk Kart’tan faydalanan Aysel Ay, uygulamadan çok memnun olduğunu belirterek, “Kahvaltılığımı, deterjanımı, temel gıdalarımı alıyorum. Benim bir emekli maaşım veya bir gelirim yok. Ev hanımıyım. Başvurum uygun görüldü. Hayat pahalılığı çok arttı ve geçim artık çok zor. Halk Kart çıktığından beri ben çok memnunum. Tek yaşadığım için bana çok güzel bir fayda sağladı. İhtiyaçlarımı karşılıyorum. Başkanımız Vahap Seçer, ihtiyacı olanın, dar gelirlinin, üniversite öğrencilerinin yanında. Herkes ondan çok memnun” diye konuştu.
 
Esnaf Kara: “Ayın belirli günlerinde bayağı bir yoğunluk oluyor”
Esnaf İsmail Kara, uygulamayı çok beğendiğini dile getirerek, “Vatandaşlarımız bu sayede temel ihtiyaç malzemelerini alıyorlar. Çok güzel bir uygulama gerçekten çünkü gerçek ihtiyaç sahibi olan insanlar bulunmuş ve onlara destek verilmiş.  O yüzden bu uygulamayı takdir ediyorum. Bizim de bütçemize büyük bir katkı sağlıyor. Görmediğimiz eski müşterilerimizi görmeye başladık. Ayın belirli günlerinde bayağı bir yoğunluk oluyor bizim için de iyi oluyor” dedi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Yenişehir İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde 32 Yaşındaki Gencin Cansız Bedeni Bulundu
Mersin’in Tarihi Ve Turistik Güzellikleri Bir Gözlükle Daha Yakın
Büyükşehir’in Yol Çalışmaları İle Çiftçi Ve Yaylacılar Daha Mutlu
Büyükşehir Ekipleri Ali Menteşoğlu Caddesinde Çizgileme Çalışması Yaptı
3. Uluslararası Tarsus Festivali” Hazırlık Toplantısı Yapıldı
Mersin’in Anamur İlçe Belediyesinin Aldığı Karara Göre İlçede Havai Fişek Atılması Yasaklandı
Önce Büyükşehir’de Eğitim Aldı Şimdi İşinin Başına Geçti, Kaynakçı ‘Sevgi Usta’, Hikâyesiyle Kadınlara Cesaret Veriyor
Mersin’de Bir Gün Değil Her Gün Emekli Yurttaşların, Emeklilerin Yaşam Kalitesi Büyükşehir İle Artıyor
Mersin Emniyeti Anahtar Çalarak Hırsızlık Yapan Şebekeye Operasyon Düzenledi
Büyükşehir Birim Amirleri İle MESKİ Görevlilerinin De Hazır Bulunduğu Programda, Muhtarlar Ve Vatandaşlarla Sohbet Edildi