Mersin Büyükşehir Diğer Büyükşehirlere Örnek Oluyor, Büyükşehir’in Kadın, Çocuk Ve Sosyal Politikalar Odaklı Projeleri Türkiye’ye Örnek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal politikalar alanındaki hayata geçirdiği projeleriyle Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor.

02 Haziran 2024 Pazar, 18:42
Mersin Büyükşehir Diğer Büyükşehirlere Örnek Oluyor, Büyükşehir’in Kadın, Çocuk Ve Sosyal Politikalar Odaklı Projeleri Türkiye’ye Örnek
-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini incelemeye gelen heyet, Türkiye’ye örnek olmuş ve adından söz ettiren projeleri yerinde görme fırsatı yakaladı. Mersin Büyükşehir’in hayata geçirdiği projeleri, kendi yaptıklarıyla kıyaslama imkanı bulduklarını da kaydeden heyet üyeleri, üretici kadın stantları gibi önemli projeleri Eskişehir’de de uygulamak istediklerini belirttiler.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal politikalar alanındaki hayata geçirdiği projeleriyle Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelerini incelemeye gelen heyet, Büyükşehir’in Türkiye’ye örnek olmuş ve adından söz ettiren projelerini yerinde görme fırsatı yakaladı. Mersin Büyükşehir’in hayata geçirdiği projeleri, kendi yaptıklarıyla kıyaslama imkanı bulduklarını da kaydeden heyet üyeleri, üretici kadın stantları gibi önemli projeleri Eskişehir’de de uygulamak istediklerini belirttiler.  
 
Özellikle kadın, çocuk, sağlık ve spor alanlarındaki hizmetleri inceleyerek, sosyal politikalar konusunda başarılı örnekleri görme imkanı bulan heyet, kentten memnuniyetle ayrıldı. Mersin Büyükşehir; başarılı projeleri ile Eskişehir’e örnek olurken, heyet üyeleri de her projede hayranlıklarını dile getirerek, Eskişehir’de de bu tarz projeleri uygulamak için çalışmalar yapacaklarını kaydettiler.
 
Büyükşehir’in kadın, çocuk ve sosyal politikalar odaklı projeleri Türkiye’ye örnek
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargin ile beraberindeki heyet, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın birimlerini ziyaret ettiler.
 
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kadın Sığınma Evi, Otogar Kadın Danışma ve Capital Kadın Danışma Merkezlerini ziyaret ederek, birimlerde bulunan uzman meslek elemanlarıyla görüşen heyet, merkezler ve işleyiş hakkında bilgi sahibi oldular. Eskişehir heyetine ayrıca, birim sorumluları ve personelin de katılımıyla dairelerin hizmetleri anlatıldı.
 
Öztürk: “Eskişehir heyeti, projelerimizi ilgiyle ve övgüyle inceledi”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Şube Müdürü Özay Öztürk heyetin; özellikle kadın, sosyal hizmetler ve sağlık konusunda Mersin Büyükşehir’in yaptığı çalışmaları yerinde incelemek için geldiklerini belirterek, “Eskişehir’den gelen grup, birimlerimizi gezerek hizmetlerden çok memnun kaldı. Böylece hem bizim onlardan, hem de onların bizden bilgi alışverişi oldu. Her iki belediyenin projeleri konusunda fikir bazında düşünceler dile getirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi çocuk, kadın ve daha birçok alanda ilklere imza atan bir belediye. Eskişehir heyeti de bunları ilgiyle ve övgüyle inceledi. Buradan aldıkları notlarla, kendilerine uygulayacakları alanlar olacak” dedi.
 
Kargin: “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı işlerden feyz aldık”
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargin ise, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeleri görmek, kendi projeleriyle mukayese etmek ve bazılarını da Eskişehir’de uygulamak için kente geldiklerini ifade ederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, örnek uygulamaları olan bir belediye. Biz de Eskişehir’de birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Fakat, özellikle de üretici kadın stantlarını çok anlamlı bir proje olarak düşünüyorum. Burada karşılıklı çalışmalar yaptık. Mersin Büyükşehir’den gerekli feyzi aldık ve benzer uygulamayı biz de yapacağız. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, buna benzer orijinal proje ve hizmetlerin de devamını bekliyoruz” diye konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Sıcak Havalarda Nelere Dikkat Edilmeli, Uzm. Dr. Çat Açıkladı; “Bol Su Tüketin, Suyun Yerine Başka İçecekler Koymaya Çalışmayın”
69’undan Sonra Mersin Büyükşehir’in Ekipleri Sayesinde Yeniden Ayakta
Büyükşehir’in Programında Ressamlar Karageçit’in Doğal Güzelliklerini Tuvallere Aktardı
Tarsus Ticaret Borsası URGE Proje Takımı, Amerika- New York’ta Düzenlenecek Fancy Food Show Fuarı’na Katıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Tarafından Tarsus Genelinde Cadde Ve Bulvarlarda Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Tarafından Düzenlenen ‘Türkiye’nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ Listesinde Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nden 12 Firma Yer Aldı
Mersin’in Toroslar İlçesi Alsancak Mahallesinde Motosiklet Üzerinde Tabancayla Vurulan Salih Şahin Hastaneye Kaldırıldı
Mersin'in Tarsus ilçesi Çamalan bölgesi Alaman Mezarlığı Civarında Buğday Yüklü Tır Alev Aldı
Mersin Büyükşehir Sanatsal Etkinliklerle Çocukların Gelişimine Katkı Sunuyor
Başkan Seçer, Silifkeli Yurttaşlarla Buluştu: “Hizmetlerimizi Artırarak Devam Ettireceğiz”