MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KURBAN KESİM ALANLARINDA KAPSAMI TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurban ibadetlerini hijyenik ve güvenli bir şekilde yerine getirmesi için 6 mezbaha ve 17 mobil kesim ünitesinden oluşan toplam 23 noktada hizmet verdi.

08 Haziran 2025 Pazar, 12:37
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KURBAN KESİM ALANLARINDA KAPSAMI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların kurban ibadetlerini hijyenik, güvenli ve sağlıklı koşullarda yerine getirebilmeleri amacıyla kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Toplam 23 kesim noktasında kurban kesim hizmeti sağlayan Büyükşehir Belediyesi, hem sabit mezbahaları hem de mobil kesim ünitelerinin temizlik çalışmasını yerine getiriyor.

 

Büyükşehir Belediyesi; Mersin Merkez, Çamlıyayla, Erdemli, Mut, Gülnar ve Anamur ilçelerinde yer alan 6 mevcut mezbahaya ek olarak; merkezde 4, Tarsus’ta 6, Erdemli’de 2, Silifke, Mut, Aydıncık, Bozyazı ve Gülnar’da birer adet olmak üzere toplam 17 mobil kesim ünitesi ile vatandaşlara hizmet sundu. Kurban kesim hizmetinin ardından Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kesim alanlarının hijyeninin sağlanması için 13 ilçede temizlik ve ilaçlama çalışmaları titizlikle yürütülüyor. Ekipler, çevre kirliliği ve sinek, haşere, larva gibi vektör kaynaklı sorunları önlemek amacıyla kapsamlı çalışma gerçekleştiriyor.

 

Mobil kesim üniteleri çevresinde arazözlerle tazyikli su ile yıkama işlemleri yapılırken, aynı zamanda çöp konteynerlerinde ilaçlama ve temizlik çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Büyükşehir her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da hem çevre sağlığı korudu hem de vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesini sağlıyor.

 

Uygun: “Vatandaşlarımız rahat bir bayram geçirsin diye temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan İlaçlama Birim Şefi Zeynep Gizem Uygun, temizlik ve ilaçlama çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Kentimizin tamamında deneyimli personellerimiz ve araçlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Kurban Bayramı’nda da vatandaşlarımız rahat bir bayram geçirsin diye çöp konteynerleri, mobil kesim alanları ve özellikle problem teşkil edecek bütün alanlarda temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsunlar” ifadelerine yer verdi.

 

Vatandaşların kendilerine Alo 185 hattı üzerinden ulaşabileceğini belirten Uygun, “Vatandaşlarımız herhangi bir problemle karşılaşırsa ekiplerimiz anında müdahale ederler. Temizlik personelimiz ve arazözlerimizle sahadayız. Çöp konteynerleri düzenli olarak yıkanıyor. Mobil kesim ünitelerimiz de yıkanıyor. Vatandaşlarınızın özellikle kurbandan kalan atıkları ağzı sıkıca kapatılmış poşetlere koyarak çöp konteynerlerine atmaları, koku ve haşere oluşumunun önüne geçmesini sağlayacaktır. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz. Bize bu konuda yardımcı olurlarsa daha temiz ve düzenli bir çevrede yaşamış oluruz” diye belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR, LGS’YE GİREN ÖĞRENCİLERİ SINAV GÜNÜ DE YALNIZ BIRAKMADI
“MERSİNLİ KADIN USTALAR”  PROJESİ İLE KADINLAR İSTİHDAMA KATILIYOR
BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERİ’Nİ ZİYARET ETTİ
DİYARBAKIR’DA 12 MİLYON 389 BİN ADET KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ, 22 ZEHİR TACİRİ TUTUKLANDI
MERSİN TOROSLARDA MOTORSİKLET KAZASI: 1 ÖLÜ
Tarsus’ta Esnaf Kavgası: 1 Ölü, 2 Yaralı
TÜBİTAK'TAN MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NE 30 MİLYON TL’LİK DEV DESTEK
VALİ TOROS, JANDARMA TEŞKİLATI'NIN 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ TÖRENİNE KATILDI
BAŞKAN BOLTAÇ'TAN, BAŞKAN SOFU'YA ZİYARET
TÜRKİYE GENELİ "SIFIR ATIK YARIŞMASI 1'İNCİSİ MERSİN'DEN