"Eczaneler, ayrılan teknisyenlerinin yerine çalıştıracak yeni eleman bulamıyor"

OSMANİYE - Osmaniye Eczacı Odası Başkanı Mehmet Gül, yeni eczane teknisyenlerinin yetiştirilmesi konusunda sıkıntı olduğuna işaret ederek, "Eczaneler, ayrılan teknisyenlerinin yerine çalıştıracak yeni eleman bulamıyor." dedi

12 Aralık 2015 Cumartesi, 12:53
"Eczaneler, ayrılan teknisyenlerinin yerine çalıştıracak yeni eleman bulamıyor"
-

OSMANİYE - Osmaniye Eczacı Odası Başkanı Mehmet Gül, yeni eczane teknisyenlerinin yetiştirilmesi konusunda sıkıntı olduğuna işaret ederek, "Eczaneler, ayrılan teknisyenlerinin yerine çalıştıracak yeni eleman bulamıyor." dedi.

Piyasada baş göstermekte olan teknisyen sıkıntısına dikkat çeken Osmaniye Eczacı Odası Başkanı Gül, "Genel bir sıkıntımız da yeni eczane teknisyenlerinin yetiştirilmesi konusudur. Eczaneler ayrılan teknisyenlerin yerine çalışacak yeni eleman bulamamaktadır. Bu sorunun çözümü adına; Milli Eğitim, İş-kur ve Sağlık Bakanlığı ile beraber genel bir çalışma yapılmalıdır." diye konuştu.

Eczacılık mesleğinde bazı sıkıntıların da yaşandığını anlatan Gül, "Öncelikli olarak çözülmesi gereken, eczanelerimizin hayatını devam ettirmesi ve vereceğimiz hizmetin aksamadan devam etmesi için mali yapısının bir an önce iyileştirilmesidir. Bu bağlamda TEB’in hazırladığı ve içeriği çok iyi olan taslak protokoldeki taleplerimizin karşılanması yönünde, yeni oluşacak merkez heyetiyle beraber yerelde ve genelde hep beraber çalışmalıyız. Kaybedecek zamanımız yok. Protokol süreci dışında veteriner ilaçların ve mamaların sadece eczanede satılması yönünde çalışmalara ihtiyacımız var. Eczacılar olarak daha önce hep beraber yaptığımız gibi yeri geldiğinde muhataplarımızla lobi faaliyetleri, yeri geldiğinde de eyleme gitmeliyiz." dedi.

Eczacılık mesleğinin hayati öneme sahip olduğu için YÖK’e yapılacak müracaatla özel üniversiteler için tıp, mimarlık ve mühendislikte yapılan baraj uygulamasının, eczacılık fakültesine girişte de uygulaması gerektiğini savunan Mehmet Gül, şöyle devam etti: "Eczacı istihdamının arttırılması, yine kamuda ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın sorunlarının da çözülmesi adına çalışmalarımıza hız vermeliyiz. Özel sektörde belirlenen eczacı ücretinin çok altında çalışan arkadaşlarımız var. Ecza depoları ve hastanelerde belirlenecek yıllık cirolara göre 2. veya 3. eczacı istihdam edilmelidir. Genel bir sıkıntımız da yeni eczane teknisyenlerinin yetiştirilmesi konusudur. Eczaneler ayrılan teknisyenlerinin yerine çalışacak yeni eleman bulamamaktadır. Bu sorunun çözümü adına; Milli Eğitim, İş-kur ve Sağlık Bakanlığı ile beraber genel bir çalışma yapılmalıdır. Suriyeli mültecilere ilaç verilmesi konusuna da değinmeden geçemeyeceğim; ülkemizin adeta Avrupa’nın mülteci tampon bölgesi haline geldiği bu noktada bir an önce AFAD'la genel bir protokol hazırlanıp imzalanmalıdır." CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİ ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE İYİ GELİYOR
YURTTAŞIN İHTİYAÇ DUYDUĞU HER ALANDA BÜYÜKŞEHİR VAR
MERSİN'DE ARANAN 89 ŞAHIS YAKALANDI
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ADEM'DEN, TTB BAŞKANI TEKE'YE ZİYARET
TARSUS KAYMAKAMLIĞINDA YANGIN TATBİKATI YAPILDI
MERSİNLİ EMLAKÇILAR, GAYRİMENKUL FUARI ZİRVESİNE KATILDI
55 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ve Bin 626 Düzensiz Göçmen Yakalandı
Mersin tarımının geleceğini şekillendirecek eylem planı oluşturuluyor
TARSUSLU HAYIRSEVER İŞ İNSANI ŞEREF AYDOĞAN  VE AİLESİ, 48 DERSLİKLİ 2 OKUL İNŞA EDECEK
TARSUS’TA, ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYI BAŞLADI