Diş Hekimi Emrah Sever, Diş ve İmplant Çevresi Dişeti(Pembe Estetik) Estetiği ile Sağlığı Konusunda Bilgilendirdi

Yüz güzelliğinin en önemli kriteri mükemmel bir gülüş olduğuna dikkat çeken Dişhekimi Sever,Diş ve İmplant Çevresi Dişeti(Pembe Estetik) Estetiği ile Sağlığı konusunda MersinHaber.com okuyucularını bilgilendirdi.

27 Mart 2019 Çarşamba, 17:39
Diş Hekimi Emrah Sever, Diş ve İmplant Çevresi Dişeti(Pembe Estetik) Estetiği ile Sağlığı Konusunda Bilgilendirdi
-

Diş Hekimi Sever, "Gülüşümüzün yüz güzelliğimize etkisinin %60 olduğu düşünülmektedir. Mükemmel ve estetik gülümseme sadece çok güzel dudaklardan oluşmaz; sağlıklı, düzgün konturlu, estetik diş ve dişetleri olmadan mükemmel bir gülüş düşünülemez." dedi.
MersinHaber.com Konuk Yazarı Diş Hekimi Emrah Sever bilgilendirmesinin devamında şunları ifade etti;
Sadece diş estetiğineyönelik bir yaklaşım yeterli değildir. Dişeti estetiğini de kapsayan bir yaklaşım ile tam bir başarı sağlanabilir.
İmplant tedavisinde; sadece implantın kemik içinde sağlıklı kaynaşma sağlayıp fonksiyon görmesini değil, İmplant çevresi dokularla uyumlu mükemmel bir estetik sonuç hedefliyoruz.
Başarılı ve estetik bir gülüş tasarımı için birçok faktörü birlikte değerlendirmeliyiz. Yüz’ü genel hatlarıyla değerlendirirsek, yüzümüzün sağı ve solu arasındaki hafif, doğal, hoş asimetri yüzümüze çekicilik katar. Tam tersi; tamamen simetrik bir yüz karşı tarafta duygusuz, garip, estetikten yoksun bir yüz ifadesi hissi oluşturur.
Dişlerin ve dişetlerinin simetrisini değerlendirirken, yüzün ortasından geçen hattı referans alıyoruz. Dişlerin orta hattının, yüzün orta hattına göre 3 mm’ye kadar sağda veya solda olması, estetiği çok minimal düzeyde olumsuz etkiliyor, yani sapma estetik olarak kabul edilebilir sayılıyor. Dişlerin ve dişetlerinin orta hattı iki ön santral dişin ortasında geçen çizgidir. Dişetleri ve dişlerdeki simetriyi; yüzün orta hattına göre değil, dişlerin orta hattına göre değerlendirmeliyiz.
Gülümsendiği zaman dişlerde ve dişetlerinde görülen asimetri çoğu zaman genel estetiği bozar. Sağlıklı, orantılı, simetrik, konturları düzgün dişetleri; gülüş estetiğini sağlamak için dişler kadar önemlidir. Dişetlerinin yatay düzleme paralelliğini: gözlerden geçen çizgi, gülümsediğimizde dudak yatay düzlemi, dişlerin yatay düzlemi birlikte belirler. Dudakların yatay gülme hattını referans alarak dişetlerimizin gülümsediğimizde ne kadar görünmesi gerektiğini belirliyoruz. Gülümsediğimizde dişetlerinin 3 mm’ye kadar görünmesini estetik sınırlar içinde kabul ediyoruz. Eğer dişetlerimiz 3 mm’Den fazla görünüyorsa, bu durum gülüş estetiğimizi genellikle bozar. Bu hastalarımızı; yüksek gülme hattına(gummysmile) sahip bireyler olarak tanımlıyoruz. Estetik olarak dişetlerinin dudak gülme hattına göre en ideal görünülürlüğü 1 mm veya hiç görünmemesidir.
Yüksek gülme hattına(gummysmile) sahip hastalarımızı detaylı ve doğru değerlendirdikten sonra , çözüm olarak aşağıdaki tedavi seçeneklerinden birini veya birkaçını birlikte uygulayabiliyoruz:
-Dişeti Cerrahisi
-Üst Dudak Dolgunlaştırma
-Üst Dudağa Botoks Enjeksiyonu
-Üst Dudağa Vestibüloplasti
-Üst Çene Cerrahisi veya Ortognatik ve Ortodontik Tedavi
-Burun Ucu Rinoplasti

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
SİLİFKE BELEDİYESPOR, 3 PUANA KENETLENDİ
TARSUS'TA EV YANGINI
Başkan Koçak, Innovation Summit İstanbul 2024'e panelist olarak katılacak...
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEKNOFEST ADANA'DA...
TARSUS’TA MEME KANSERİ İLE MÜCADELE ANLATILDI
TARSUS'TA CAMİ ÇOCUK BULUŞMASI
YEŞİLTEPE'DE ÇOCUKLAR GÖNULLERİNCE EĞLENDİ
TARSUS BELEDİYESİ, DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNDE MAMA DAĞITTI
BÜYÜKŞEHİR’İN YENİ HİZMET BİNASINDA ‘ÇOCUK TİYATRO SAHNESİ’ VAR
AV. EGE'DEN TAROBDER'E ZİYARET