Çakır: "kobi’lerimizi Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi İle Yeşil ve Dijital Dönüşüme Hazırlayacağız"

“AgrInnovate EDIH” konsorsiyumu ile Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi (ADİM) başlangıç toplantısına katılan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Projeyle Odamız çatısı altında hizmet verecek olan ADİM’in, bölgemiz sanayisinin, KOBİ’lerinin ve kamu kurumlarının yeşil ve dijital dönüşümün süreçlerindeki en önemli aktörlerden birisi olacağından hiç şüphem yok” dedi.

22 Mart 2025 Cumartesi, 23:15
Çakır: "kobi’lerimizi Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi İle Yeşil ve Dijital Dönüşüme Hazırlayacağız"
2025-03-22 23:15:58 -

“AgrInnovate EDIH” konsorsiyumu ile Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi (ADİM)  başlangıç toplantısına katılan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Projeyle Odamız çatısı altında hizmet verecek olan ADİM’in, bölgemiz sanayisinin, KOBİ’lerinin ve kamu kurumlarının yeşil ve dijital dönüşümün süreçlerindeki en önemli aktörlerden birisi olacağından hiç şüphem yok” dedi.

Avrupa Komisyonu’nun çağrısı sonucunda, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kurulan 151 merkezden oluşan Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi (ADİM) ağına Türkiye’den 5 konsorsiyum dahil oldu. Bu konsorsiyumlardan biri, aralarında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) da yer aldığı ‘AgrInnovate EDIH’ Konsorsiyumu oldu. Yılbaşı itibariyle çalışmaya başlayan konsorsiyum ilk toplantısını gerçekleştirdi. İzmir Ticaret Borsası evsahipliğinde Tarım Teknolojileri Girişim A.Ş’de düzenlenen “AgrInnovate EDIH” konsorsiyumu ile ADİM Başlangıç Toplantısına proje ortağı olarak MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır katıldı. Toplantıya Başkan Çakır’ın yanı sıra proje ortakları İTTM Tarım Teknolojileri Girişim A.Ş, Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği, Yaşar Üniversitesi, İmecemobil Tarım Platformu Elektronik Hizmetler Tic. A.Ş, Neohub Teknoloji Yazılım Pazarlama ve Danışmanlık A.Ş, Yazılım Sanayicileri Derneği ve İzmir Kalkınma Ajansı yetkilileri de katıldı.
 
“Yeşil ve dijital dönüşüm yanında KOBİ’lerin uluslararasılaşmasına da katkı sunacağız”

Toplantıda katılımcılara seslenen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çakır, projeyle MTSO çatısı altında hizmet verecek olan ADİM’in bölge sanayisi, KOBİ’leriyle kamu kurumlarının yeşil ve dijital dönüşümünde katkı sunacak önemli aktörlerden birisi olacağına inandığını söyledi. ADİM çatısı altında yeşil ve dijital dönüşüme yönelik eğitim, konferans, seminer, danışman-mentör KOBİ eşleştirme faaliyetleri ve ulusal-uluslararası iyi örnek paylaşımı gibi çeşitli konularda hizmet verileceğini kaydeden Çakır, Mersin’le İzmir’i bir birine bağlayan bu projenin aynı zamanda birçok konuda ortak çalışma fırsatı sunacağına inandığını da ifade etti. 

Projenin başlamasıyla 48 ay boyunca bulundukları bölgelerde özellikle sanayicilerle KOBİ’lerin yeşil ve dijital dönüşüm süreçlerine öncülük edecek olan ADİM’ler aracılıyla aynı zamanda AB’nin tamamında, 151 farklı noktada bulunan ADİM paydaşlarıyla işbirliğinin geliştirilecek olmasını da büyük bir fırsat olarak gösteren Çakır, “KOBİ’lerin uluslararasılaşmasına önemli katkılar sunacağız” dedi.
Türkiye’nin ilkleri arasında yer alarak Mersin’e Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi kazandırmanın haklı mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Çakır, ADİM’in bir başlangıç olduğunu belirtip AB Komisyonu’nun ADİM’ler aracılığıyla önümüzdeki süreçte çıkacağı özel proje çağrılarının Mersinli sanayici ve KOBİ’ler için önemli fırsatlar sunacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MUT’TA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
Tarsus'ta araç yangını
YAŞLILARA SAYGI HAFTASINDA YAŞ ALMIŞ ÇINARLARIN TOPLUMSAL HAYATTAKİ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
TADER’in Geleneksel 7. İftar Yemeğine Yoğun İlgi
MİLLETVEKİLİ NEBATİ'NİN AMCASI SALİH NEBATİ TOPRAĞA VERİLDİ
BAYRAM ÖNCESİNDE ZABITALARIN KALDIRIM DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILDI
MERSİN EĞİTİME DESTEK PLATFORMU TARSUS'TA TOPLANDI
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ YATTI
VALİ TOROS, DEĞERLENDİRME VE KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPTI
ŞEKER VE ÇİKOLATALAR TEZGAHLARDAKİ YERİNİ ALDI