Büyükşehir ‘Hello Mersin’de Yaz Dönemi Kursları Başladı, İngilizce Ve Almanca Öğrenmenin En Etkili Yolu: Hello Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre önce başlattığı ve yoğun ilgi gören dil kulübü ‘Hello Mersin’, yaz tatili boyunca İngilizce ve Almanca dillerinde eğitim vermeye devam ediyor.

12 Temmuz 2024 Cuma, 10:45
Büyükşehir ‘Hello Mersin’de Yaz Dönemi Kursları Başladı, İngilizce Ve Almanca Öğrenmenin En Etkili Yolu: Hello Mersin
-

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde ortaokul, lise ve yetişkin gruplarına verilen eğitimler, öğrencilerin yaz tatilini verimli ve eğlenceli geçirmesini sağlıyor.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre önce başlattığı ve yoğun ilgi gören dil kulübü ‘Hello Mersin’, yaz tatili boyunca İngilizce ve Almanca dillerinde eğitim vermeye devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde ortaokul, lise ve yetişkin gruplarına verilen eğitimler, öğrencilerin yaz tatilini verimli ve eğlenceli geçirmesini sağlıyor.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Hello Mersin’ dil kulübü, günümüzün en temel gerekliliklerinden biri olan yabancı dil konusunda öğrencilere ücretsiz hizmet veriyor. Yaz tatili boyunca çocukların ve gençlerin verimli bir tatil geçirmesinin yanı sıra öğrendiklerini de unutmamasını sağlayan kulüp, interaktif ve eğlenceli ortamı ile yabancı dili öğrenmeyi keyifli hale getiriyor.
 
Açıldığı günden beri yoğun ilgi gören kulüp; yaz tatili süresince de drama, oyunlar, grup çalışması gibi birçok etkinlikle, dil öğrenmek isteyenlere verimli bir öğrenme süreci sunuyor. Almanca eğitimi sadece yetişkinler için Salı günleri saat 18.00’de verilirken, İngilizce eğitimi ortaokul, lise ve yetişkinler için hafta içi her gün 09.00-11.00, 13.30-15.30, 16.00-17.30 ve 18.00-19.30 saatleri arasında veriliyor. Okulda da eğitim almasına rağmen ‘Hello Mersin’i daha eğlenceli ve eğitici bulan öğrenciler, yaz tatilinde de kursa adeta koşarak geliyor. Kursa katılmak isteyenlerin başvuruları, www.mercek.mersin.bel.tr adresi üzerinden alınıyor.
 
Öztekin: “Hello Mersin’de yabancı dili eğlenerek öğretiyoruz”
İngilizce ve Almanca konuşma kulübü olarak yaz döneminde de hizmet verdiklerini kaydeden İngilizce Öğretmeni Rezzan Öztekin, “Almanca konuşma kulübü sadece yetişkinler için var. Ortaokul, lise ve yetişkin gruplarımız için de İngilizce eğitimi var.  20 grubumuz var ve her sınıfımız 25 kişiden oluşuyor. Talepler de yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi. Öğrencilerin kulübü çok sevdiğine değinen Öztekin, “İlk geldiklerinde, bir ders olacak önyargısı taşıyorlar. Fakat bizim onların günlük konuşma rutinlerine İngilizceyi dahil ettiğimizi gördükten sonra bu önyargıdan kurtuluyor ve eğlenceli bir şekilde katılım sağlıyorlar” diye konuştu.
 
‘Hello Mersin’ dil kulübünün ücretsiz hizmet vermesinin, öğrencileri ve velileri çok mutlu ettiğini de vurgulayan Öztekin, “Özelde bu tip kurs ücretleri pahalı olduğu için, böyle bir hizmetten dolayı belediyemize çok teşekkür ediyorlar” dedi. Eğitimin içeriğinden de bahseden Öztekin, “Konuşma kulübünde 7 öğretmen görev yapıyor. Kutu oyunlarımız var. Onun dışında her gün çeşitli oyunlar düzenliyoruz. Konuşma kartları ve oyun grupları planlıyoruz. Bu şekilde yabancı dili eğlenerek öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Öğretmenlerimiz, takıldığımız noktalarda yardım ediyorlar”
Hello Mersin kulübünde İngilizce derslerine devam eden ve kulübü çok beğendiğini kaydeden 13 yaşındaki Öykü Kara, “Hello Mersin’de derslerimiz eğlenceli geçiyor. Öğretmenlerimiz, takıldığımız noktalarda yardım ediyorlar. Oyunlar oynuyoruz ve değişik aktivitelerimiz var. Okuldaki İngilizce dersinde pek bir şey öğrenemiyoruz. Burayı duyunca gelmek istedim ve gelince de bırakmak istemiyorum. Burada eğlenerek öğreniyoruz” dedi.
 
“Buraya İngilizcemi geliştirmek için geldim”
Nezihe Öykü Dolgu da, Hello Mersin’de İngilizce öğrenen öğrencilerden birisi. Kulüpteki zamanının çok iyi geçtiğini söyleyen Dolgu, “İngilizce kursunu çok iyi buluyorum, eğlenceli geçiyor. Birçok aktivite yapıyor, oyunlar oynuyor ve eğleniyoruz. Okulda ders biraz sıkıcı geçiyor. Buraya geldiğimizde neşemiz daha çok artıyor. İngilizcemi geliştirmek için gelmek istedim” diye konuştu.
 
“Dersler okula göre çok daha verimli geçiyor”
Toprak Özcan da İngilizceyi Hello Mersin sayesinde severek öğrenen öğrencilerden. Özcan kulüple ilgili düşüncelerini, “Eğlenerek İngilizcemi geliştiriyorum. Burada Türkçe konuşmuyoruz. İngilizce konuşuyor ve faydasını görüyoruz” dedi. Kulüpte kendilerinin de aktivite ürettiklerini kaydeden Özcan, derslerin okula göre çok daha verimli geçtiğini belirterek, “Burada bizimle çok ilgileniliyor. Arkadaşlarımla birlikte olduğum için de çok mutlu oluyorum. Herhangi bir hatamız olduğunda birlikte düzeltiyoruz” ifadelerini kullandı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin'in Tarsus İlçesinde Baraj Gölünde Genç Adam Boğuldu.
Mersin Toroslar Yüksekokul'taki Yangın ve İntihar Girişiminden Acı Haber
Tarsus Yeni İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Şahin Göreve Başladı
Mersin Toroslar Çandır’daki Orman Yangını Kontrol Altında
Mersin'de Gece Saatlerinde Orman Yangını
Tarsus Üniversitesi Lisansüstü Programlara Öğrenci Alımı Başladı
Mersin Tarsus'ta Yapılan Çukurova Uluslararası Havalimanı İlk Yolcularını Ağırladı
"Adana, Mersin, Osmaniye ve Niğde’ye Olan Yakınlığıyla 5 Milyonu Aşan İnsanımıza Hizmet Verecek"
Mersin'de Yasadışına Siber Operasyon
Bakan Uraloğlu "Ülkemizin 58. Havalimanı Olarak Adını Tarihe Yazdıran Çukurova Uluslararası Havalimanı’nı 10 Ağustos’ta Hizmete Açacağız"