Beyin Sağlığı İçin Gerilimden Uzak Durun ve Hobiler Edinin

Bireyin kimlik ve benliğe sahip olarak yaşaması, bellek, iletişim, duygular ve beceri gibi işlevlerin sağlıklı ve bağımsız bir şekilde sürdürebilmesi, sağlıklı bir beyinle mümkün oluyor.

15 Mart 2019 Cuma, 11:49
Beyin Sağlığı İçin Gerilimden Uzak Durun ve Hobiler Edinin
-

Beyin sağlığını korumak için genel sağlığa dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, düzenli egzersiz yapmayı, yoğun gerilimden uzak durmayı, hobiler edinmeyi, okumayı ve yeni şeyler öğrenmeyi tavsiye ediyor.
2008 yılından bu yana başta Society for Neuroscience ve Dana Foundation olmak üzere sinirbilimle ilgili uluslararası kuruluşlar öncülüğünde her yıl Mart ayının 3. haftası Beyin Farkındalığı Haftası olarak kutlanıyor. Sinirbilimin dünyada daha iyi tanıtılması, öneminin anlatılması ve alandaki yeni gelişmelerin toplumda yankı bulması hedefleniyor.
Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzm. Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, beyin sağlığının bireyin sağlıklı ve bağımsız bir şekilde yaşam sürmesi açısından önemli olduğunu belirtti.
Beyin sağlığı neden önemli?
Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Beyin sağlığı, kimlik ve benliğimize sahip olarak yaşamak, bellek, iletişim, duygular, beceri gibi işlevleri sağlıklı ve bağımsız biçimde sürdürebilmek için önemli. Çünkü bu işlevler beyin tarafından ortaya konulan işlevler” dedi.
50 yaş üzerinde beyin check-up’ı şart
Beyin sağlığında erken tanının önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Kalbimizin ve diğer iç organların sağlığından emin olabilmek için düzenli olarak check-up yaptırmamız gerektiğini biliyoruz. Ancak beyin sağlığı için henüz bu tür bir kavram yerleşmiş değil. Araştırmalar ortalama 50 yaşın üzerinde her yıl bu check-up’ı yaptırmamız gerektiğini söylüyor. Beyin check-up; genel kan ve idrar testlerinin üzerine MR, Beyin Haritalaması, Zihin Testleri ve Depresyon sorgulamasının yapılmasından oluşuyor” dedi.
Beyin sağlığını korumak için bu önerilere dikkat
Beyin sağlığını korumak için genel sağlığa dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, düzenli egzersiz yapmak, yoğun gerilimden uzak durmak, hobiler edinmek ve okumak ve yeni şeyler öğrenmek gerektiğine dikkat çekti.
Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, hipertansiyon, şeker hastalığı, yüksek kolesterol, obesite, kronik alkol kullanımı, depresyon, sınırlı ve dar çevrede yaşamanın beyin sağlığını tehdit eden faktörler arasında yer aldığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
‘PORTFOLYO SEÇKİ YARIŞMASI’NIN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
MERSİN'DE YEREL YÖNETİMLERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI YAPTI
MÜDÜR DURMUŞ, "GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI VE RESİM SERGİSİ" ETKİNLİĞİNE KATILDI
SEÇER “BİZİ İKTİDARA VAHAP SEÇER BELEDİYECİLİĞİ DEĞİL, CHP BELEDİYECİLİĞİ TAŞIR”
BAŞKAN TEKE "ÖĞRETMENLİK ÖZEL VE KUTSAL BİR MESLEKTİR"
MURAT KAYA: “ÖĞRETMENLER, ‘YOL GÖSTEREN’ BİR LİDERDİR”
Tarsus Üniversitesi, 2025 Dünya Üniversite Sıralaması Listesine Girdi
ÇORLUSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ SİLAHLI SALDIRI SONUCU YAŞAMINI YİTİRDİ
Mersin, Adana, Kahramanmaraş, ve Gaziantep İçin Kar Yağışı Uyarısı
MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR EROL YAŞAR, MEZUN OLDUGU LİSEDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU