BAŞKAN SEÇER, ‘TROPİKAL MEYVE ŞENLİĞİ’NE KATILDI

SEÇER: “ÇİFTÇİ ÇALIŞKANDIR, ÖNEMLİ OLAN KADİR KIYMET BİLMEYEN İKTİDARLARIN OLMAMASIDIR”

29 Eylül 2024 Pazar, 17:25
BAŞKAN SEÇER, ‘TROPİKAL MEYVE ŞENLİĞİ’NE KATILDI
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ‘Tropikal Meyve Şenliği’ne katıldı.

 

‘Tropikal Meyveler Bereketli Mersin Topraklarını Çok Sevdi, Üreticimize Bol Kazanç Getirdi’ sloganıyla Anamur Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen şenlikte; ‘Lezzetli Tatlar’ ve ‘En İri Ejder Meyvesi Yarışması’ da yapıldı. Başkan Seçer, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz ile birlikte alanda yer alan stantları gezerken, stant sahiplerine ‘Hayırlı İşler’ diledi.

 

Şenliğe; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış programında; halk oyunları gösterisinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

 

Şenlikte; Anamurlu yerel üreticilerin desteklenmesi amacıyla üretici stantları yer aldı. Vatandaşlara ücretsiz olarak; ejder meyvesi ve ejder meyvesi fidesi, muz ve çilek kurusu, muz dondurması, papaya ve passiflora reçeli, ejder marmelatı ile avokado dağıtımı yapıldı. 

 

Seçer: “Bizim milletimiz çalışkandır”

Anamur’u ve Anamurluları çok sevdiğini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Vahap Seçer, ilçenin merkeze uzak olmasına karşın gönüllerinin her daim bir arada olduğunu söyledi. Anamurluların çalışkan bir toplum olduğunu söyleyen Seçer, çiftçilerin her zaman akıllı yöneticiler tarafından baş tacı edildiğine dikkat çekti.

 

Tarımın emek yoğunluklu bir sektör olduğunu ve Türkiye’nin de tarihten beri coğrafyasında bulunan binlerce çeşit endemik bitkilerin yanı sıra bereketli toprakları ve çalışkan, üretken insanları ile hep tarım toplumu olduğunu vurgulayan Seçer, “Bunun yanında bölgemiz daha bir değerli, bu bölge içerisinde de Anamur bir kat daha değerlidir. Öyle güzel bir coğrafyada yaşadığınızın farkında mısınız? Siz ne şanslı insanlarsınız Anamurlular. Yakışıklı Toros dağlarına sırtınızı dayamışsınız, burada güzel Akdeniz, sere serpe Mavideniz. Her tarafta bereket var. Çalış, üret, alın teri dök, mutlaka başarılı olursunuz. Çalışmıyor mu çiftçi, elbette çalışıyor. Fazlasıyla çalışıyor, üretiyor. Bizim milletimiz çalışkandır” dedi.

 

“Çiftçi çalışkandır, önemli olan kadir kıymet bilmeyen iktidarların olmamasıdır”

Çiftçilerin çalışkanlıklarına karşın iktidar tarafından yeterince desteklenmediklerini ifade eden Seçer, “Bizim çiftçimiz çalışır, çalışkandır, üretir. Önemli olan kadir kıymet bilmeyen iktidarların olmamasıdır, çiftçinin emeğini, önemini bilmeyenlerin olmamasıdır. Çiftçi dünyanın neresine giderseniz gidin desteklenir. Onun için genel politika şudur; hükümetler çiftçiyi önemser. Hele hele bizim gibi tarım toplumlarında daha fazla önemser” diye konuştu.

 

“Üretmediğiniz yerde tükenirsiniz.”

Ülkelerde hükümeti yöneten siyasilerin kimilerinin oy kaygısıyla, kimilerinin de bilinçle çiftçilerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çektiğini aktaran Seçer, “Çünkü ana karnından itibaren insanlar iyi beslenecek, çocuk iyi beslenecek, delikanlı iyi beslenecek. Sağlıklı nesiller oluşacak, zeki çocuklarımız olacak. Bunu akıllı yöneticiler bilir. Üretmediğiniz yerde tükenirsinizTarihte bir adım geriye giderseniz, önceden sanayi toplumuydu, şimdi teknoloji toplumu. Teknoloji gelişmişliği belirler ama eğer aç kalırsanız yaşayamazsınız. Sanayiniz ve teknolojiniz yetersiz kalabilir. Tarım bu derece önemlidir” ifadelerine yer verdi.

 

“Harcadığımız her para sizin”

Geçmiş yıllarda Anamur’da sadece muz yetiştiriciliği yapıldığını ancak gelinen noktada birçok tropikal meyvenin üretimine başlanıldığını belirten Seçer, “Çeşitlilik artmış, bu gayet güzel. Bu desteklenerek, tanıtım ve eğitimle olacak. Bizim tarım dairemiz iyi çalışıyor. Çiftçi ile iç içe. Çiftçinin derdini, hastalığını, sızısını, acısını biliyor, reçeteyi iyi yazıyor. Nerede, ne zaman destek yapacağını biliyor. Biz de israf, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemek yok. Dinimizde de, hukukta da, vicdan da yok, insafta da yok. Harcadığımız her para sizin” dedi.

 

“Bu yönetici ziraatın, üretimin, üreticinin, çiftçinin değerini biliyor”

Büyükşehir Belediyesi olarak 2024 yılında çiftçilere 119 milyon TL doğrudan destek verdiklerini aktaran Seçer, bu rakamın önümüzdeki yıl için yüzde 80 artış ile 215 milyon TL’ye yükseltileceğini söyledi. Seçer, “Çünkü bu yönetici ziraatın, üretimin, üreticinin, çiftçinin değerini biliyor. Topluma katkılarını biliyor. Her alanda desteğe devam edeceğiz. Bilinçli üreticiyi önemsiyorum. Bilinçsiz üretici kaliteli üretim yapamaz. Onun için kooperatifler önemsenecek. Kooperatifler Şube Müdürlüğü’müz var. Kadın kooperatiflerimizde şube müdürleri vasıtasıyla iletişim kuruyorlar ve bizden eğitim alıyorlar. Daha doğru, daha efektif, daha rasyonel çalışmaları lazım” sözlerine yer verdi.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde ise mobil araçta vatandaşların içinin serinlemesi için limonata ikramı yapıldı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN İDMANYURDU'NDA HAYAT BELİRTİSİ: 0-0
SİLİFKE, KAHRAMANMARAŞSPOR'U 3 GOLLE YIKTI
BAŞKAN SEÇER, ‘TROPİKAL MEYVE ŞENLİĞİ’NE KATILDI
BAŞKAN SEÇER, ‘3. ULUSLARARASI KİLİKYA ULTRA MARATONU’NUN STARTINI VERDİ
YEŞİLTEPE’DE HALAYLARLA, TÜRKÜLERLE UNUTULMAZ BİR GECE
CAMLIYAYLA'DA GECE YARISI EVDE YANGIN
MERSİN 'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN SIRA GECESİ DÜZENLENDİ
JANDARMADAN KAÇAK MAKARON OPERASYONU”
TARSUS'A 2 MİLYAR 797 MİLYON TL YATIRIMLA 384 ODALI 2 OTEL PROJESİ
SİLİFKE ZORU SEVER...